واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون وزیر نیرو مطرح کرد: برنامه ریزی برای ایجاد سالانه هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه ریزی برای ایجاد سالانه هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیراز افزایش ٢ برابری ظرفیت نیروگاهی و میزان مصرف برق در کشور نسبت به یک دهه گذشته خبر داد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۳ اسفند ساعت 12:51
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا هوشنگ فلاحتیان در پنجمین کنفرانس بین المللی «رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی» به ارائه گزارش عملکرد صنعت نیروگاهی کشور پرداخت و گفت: ظرفیت اسمی نصب شده نیروگاهی کشور به ٧٤ هزار مگاوات رسیده است.
وی افزود: از این میزان، ٢١,٥ درصد مربوط به نیروگاههای بخاری، ٣٥ درصد نیروگاههای گازی، ٢٥ درصد نیروگاههای سیکل ترکیبی، ١٥.٢ درصد نیروگاههای برقابی و مابقی نیز مربوط به نیروگاههای اتمی و منابع تجدیدپذیر و تولید پراکنده است.
فلاحتیان با اشاره به ظرفیت نیروگاهی کشور در ١٠ سال پیش که بالغ بر ٣٥ هزار مگاوات بوده است، ادامه داد: به این ترتیب، بیش از ٣٦ هزارمگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید طی ١٠ سال اخیر ایجاد شده و به عبارتی، ظرفیت نیروگاهی کشور حدود ٢ برابر شده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به این میزان افزایش ظرفیت نیروگاهی در کشور تصریح کرد: این که آیا این میزان افزایش ظرفیت به ارزش افزوده بدل شده است یا خیر، بحث مجزایی است که می تواند مورد بررسی قرار گیرد.
ایران، دارای بیشترین ظرفیت نیروگاهی در خاورمیانه
وی ایران را از حیث دراختیار داشتن ظرفیت نیروگاهی، رتبه نخست خاورمیانه و رتبه چهاردهم جهان عنوان کرد و افزود: مصرف برق در کشورمان نیز از ١٢٥ میلیارد کیلووات ساعت در ١٠ سال گذشته، به بیش از ٢٢٠ میلیارد کیلووات ساعت در پایان سال ٩٣ بالغ شده است و امسال نیز مرز ٢٣٠ میلیارد کیلووات ساعت را پشت سر می گذارد.
فلاحتیان به افزایش ٢ برابری مصرف برق در کشور با استناد به این آمار اشاره کرد و گفت: نزدیک به ٦٠ درصد برق کشور، از سوی نیروگاههای خصوصی تولید می شود.
وی رشد مصرف برق را در ایران سالانه حدود ٦ درصد عنوان کرد و ادامه داد: تعداد مشترکان برق نیز از ١٩ میلیون مشترک در ١٠ سال گذشته، به مرز ٣٣ میلیون مشترک رسیده است و هم اکنون بیش از ٩٩,٩ درصد جمعیت کشور از نعمت برق برخوردارند.
این مقام مسئول با بیان این که باید در قالب برنامه پنجساله ششم توسعه، ٢٦ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید در کشور ایجاد شود، گفت: بخشی از این ظرفیت باید از طریق تبدیل نیروگاههای گازی موجود به نیروگاههای سیکل ترکیبی تامین شود.
فلاحتیان، رویکرد جدید وزارت نیرو را استفاده از منابع تجدیدپذیر عنوان و تصریح کرد: با درنظر گرفتن کاهش قیمت نفت از یک سو و لزوم رعایت مسائل زیست محیطی از سوی دیگر، تمرکز بر انرژیهای تجدیدپذیر ضرورت دارد و به این منظور، ایجاد سالانه هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر در برنامه این وزارتخانه قرار دارد.
وی گفت: سیاستهای وزارت نیرو مبتنی بر احداث نیروگاه با سرمایه گذاری بخش خصوصی و با استفاده از روشهایی چون BOO، BOT و ... است.
فلاحتیان بر ضرورت نگهداشت و ذخیره سازی انرژی تاکید کرد و افزود: پیک بار برق در تابستان سال آینده به ٥٣ هزار مگاوات می رسد و با توجه به پیک بار ٣٣ هزار مگاواتی کنونی، ٢٠ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی موجود است که با بهره مندی بهینه از آن، بهره وری انرژی افزایش یافته و علاوه بر امکان مدیریت آلاینده ها، زمینه ترویج انرژی پاک و استفاده مناسب تر از ظرفیتهای کنونی به جای ایجاد ظرفیتهای جدید فراهم می شود.
وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری کنفرانس ایتک بتواند راهنمایی برای سوق دادن انرژی کشور به سمت الگوهای مبتنی بر افزایش بهره وری باشد.
تلاش برای برقراری شبکه برق بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس
معاون وزیر نیرو با اشاره به قرار گرفتن ایران در اقلیمی خشک، ادامه داد: باید شیرین سازی آب دریا و انتقال آن به فلات مرکزی و مناطق کم آب کشور در دستور کار قرار گیرد.
فلاحتیان با بیان این که ظرفیت نیروگاهی کشور در پنج سال آینده، از مرز ١٠٠ هزار مگاوات فراتر می رود، خاطرنشان کرد: مطالعات گسترده ای را آغاز کرده ایم تا بررسی شود آیا خطوط انتقال برق موجود می تواند جوابگوی افزایش ظرفیت آتی نیروگاهی کشور باشد یا خیر.
وی با یادآوری این که هم اکنون اتصال شبکه برق بین ایران و کشورهای همسایه در مرز خشکی کشورمان برقرار است و به عراق، پاکستان و افغانستان برق صادر کرده و از ارمنستان و ترکمنستان برق خریداری می کنیم، گفت: در تلاشیم از طریق اتصال کابلهای زیردریایی، این اتصال بین کشورمان با کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز برقرار شود.
فلاحتیان بر توجیه اقتصادی تبدیل گاز به برق تاکید کرد و افزود: همچنین با توجه به توانمندی کشور در تولید صددرصد تجهیزات نیروگاهی، باید به طور جدی صادرات برق و خدمات فنی و مهندسی این حوزه بخصوص به کشورهای عضو اکو مورد توجه قرار گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]