واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
سیستان در صدر جدول شور انتخاباتی قرار می گیرد/رقابت سنگین چهره ها
شناسهٔ خبر: 3562674 - دوشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۶
استانها > سیستان و بلوچستان
زاهدان-حضور اقوام مختلف در فضای سیاسی سیستان در این دوره از انتخابات به گونه ای است که شاهد موج عظیمی از حضور مردم در هستیم و بدین ترتیب سیستان در صدر جدول شور انتخاباتی قرار خواهد گرفت. خبرگزاری مهر-گروه استان ها-میلاد جهان تاب: ماهها و روزهای تلاشهای سیاسی، رایزنی و ارزیابیهای انتخاباتی که در انتظار به ثمر نشاندن کاشتههایش در هفت اسفند بود در پی سایه سنگین قومیتی بر انتخابات این دیار در حاشیه مانده و رنگ بوی جدی خود را از دستداده است بهطوریکه با ورود جریانهای قومی و مذهبی به مسئله انتخابات، دیگر بعد حزب سیاسی فرجام اثرگذاری خود را در سطح جامعه از دست داد و رقابت جایش را به نزاعهای قومی و قبیلهای داده است. ثبتنام ۲۹۹ نفر با پایان یافتن زمان ثبتنام و پس از جمعبندیهای لازم، رئیس ستاد انتخابات از ثبتنام ۲۹۹ نفر در سیستان و بلوچستان برای نامزدی مجلس شورای اسلامی در سیستان و بلوچستان خبر داد که از فردای اون روز تا پایان روز دوم اسفندماه تاکنون ۴۰ نفر در سطح استان انصراف دادهاند. علیاصغر جمشید نژاد گفت: پس از اعلام شورای نگهبان، بر اساس لیست اولیه ۱۲۹ نفر تائید صلاحیت شدند و دو نفر هم در وقتهای اضافه به لیست اضافه شد اما اکنون با سرعت چشمگیر انصرافها تعداد نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در سیستان و بلوچستان به ۱۱۰ نفر رسیده است. وی افزود: در حال حاضر در زاهدان ۲۹ نفر، زابل ۲۰ نفر خاش۶نفر، ایرانشهر ۲۵ نفر، سراوان ۵ نفر و در چابهار ۲۵ نفر باهم به رقابت میپردازند.
انتخابات در سیستان و بلوچستان در فرآیند اعلام فهرستهای قومیتی و مذهبی، شاهد دیکته ائتلافهای قومی به مردم در یک حوزه انتخابیه هستیم اما در برخی حوزه ها مردم بهدور از این دیکتهها و در راستای جریان سازیها حزبی به نامزد موردعلاقه خودرأی میدهند. اعلام این فهرستها سبب شده تا دیگر افراد وابسته به آن جریان فکری با حضور در فرمانداریهای سطح استان از حضور در رقابتهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی انصراف دهند که تعداد آنان اکنون به عدد بحثبرانگیز ۴۰ نفر رسیده است. این شرایط در حالی است که زاهدان بیشترین میزان ثبت نامی را به خود اختصاص داده اما با ارائه لیست های ائتلافی، شاهد ریزش بسیاری از نمایندگان همسو با جریانات برای پیروزی در انتخابات هستیم که موجی منفی را در بین افکار عمومی رقم زده و تعداد نامزدهای حاضر در صحنه را به ۲۹ نفر رسانده است. با انتشار لیستی تحت نام اتحاد مردم زاهدان یک جریان خاص با حمایت از دو نامزد انتخاباتی علیم یارمحمدی و غلامرضا عزیزیان پوستر متحده را منتشر و به تمامی ستاد های دیگر نامزدها؛ این افراد را تحمیل کرده اند هر چند که در گوشه و کنار شهر هنوز برخی از ستادها در حال فعالیت است اما به گفته بسیاری از آنان نیز تا روز انتخابات کنار می روند. در دیگر گود رقابت زاهدان که صاحب دو کرسی در مجلس شورای اسلامی است، دکتر حسینعلی شهریاری نماینده سه دوره اخیر مردم زاهدان که همواره با رای نخست به مجلس راه پیدا کرده است، جدای از حمایت مردمی گسترده مورد حمایت ائتلاف اصولگرایان نیز قرار گرفته است و یکی از امید ها انتخاب مردم به شمار می رود. در کنار این سه فعال انتخاباتی نام دکتر فداحسین مالکی نیز به چشم می خورد، چهره ای که سفارت ایران در افغانستان، دبیری ستاد مبارزه با قاچاق و ارز کشور و ریاست هیات مدیره باشگاه پرسپولیس را در کارنامه عملی خود دارد.
سودای بهارستان در سیستان در سیستان ۲۰ نماینده برای تصاحب دو کرسی نمایندگی مجلس با هم به رقابت می پردازند اما ورود دکتر حبیب الله دهمرده استاندار اسبق استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و لرستان تمامی معادلات جریان ها فکری و سیاسی را در این حوزه به هم ریخته و بنا به تاکید مردم انگار رقابت در سیستان فقط برای تصاحب یک کرسی مجلس است. این در حالی است که به گفته کارشناسان رقابت میان دیگر نامزدها، چون حلیمه عالی و سید باقر حسینی نمایندگان فعلی مردم سیستان در مجلس، احمد علی کیخا که از معاونت طبیعی محیط زیست کشور برای کرسی بهارستان استعفا داد و فرهاد شهرکی چهره دانشگاهی سیستان با جدیت ادامه دارد. حضور اقوام و قومیت ها مختلف در فضای سیاسی سیستان این دوره به گونه ای رقم خورده که شاهد موج عظیمی از حضور مردم در صحنه هستیم و سیستان را در صدر جدول شور انتخاباتی قرار داده است، اکنون تا پاسی از شب نامزدهای در ستادهای انتخاباتی حضور دارند و بعضا در گوشه کنار پنج شهرستان فعال در این خطه شاهد نشست ها و میتینگ های انتخاباتی هستیم. سایه سنگین قومیت بر انتخاب اصلح فضای انتخاباتی این دوره ایرانشهر که شهرستان ها قصرقند، دلگان و سرباز را نیز در بر گرفته امسال با حاشیه ها بسیاری و البته جوانگرائی روبرو است. رد صلاحیت نماینده فعلی ایرانشهر که در وقت های اضافه دوباره به لیست انتخابات بازگشت موج های بسیاری را در منطقه به راه انداخت و دیگر فضای رقابتی ورود چهره های منطقه ای، دانشگاهی و ملی موجی از باید و نبایدهای انتخاباتی را در این حوزه به راه انداخته است. از سوئی در ایرانشهر از سوی برخی از حامیان نامزدهای شاهد نا اخلاقی های شدید انتخاباتی هستیم که به گواه مردم بودن و نبودن خودشان را با رایزنی از مردم شروع کرده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]