واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
رقابت فشرده انتخابات مجلس در قم/ جوانترین کاندیدای خبرگان
شناسهٔ خبر: 3563023 - دوشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۶
استانها > قم
قم - انتخابات مجلس دهم در قم با توجه به افزایش تعداد کاندیداها رقابت فشردهتری را نسبت به دورههای قبل تجربه میکند. خبرگزاری مهر، گروه استانها - سیده مرضیه میرقادری: در دوره دهم انتخابات مجلس، قمیها میتوانند از میان ۸۰ کاندیدایی که صلاحیت آنها توسط شورای نگهبان تأیید شده است، سه نفر را راهی خانه ملت کنند به عبارتی برای هر صندلی مجلس در این استان ۲۷ نفر رقابت میکنند که با توجه به انتخابات دوره قبل رقابت فشردهتری را پیش رو دارند. در دوره نهم انتخابات مجلس استان قم ۴۵ نامزد کرسی خانه ملت را در صحنه داشت که با توجه به رقابت برای سه صندلی نمایندگی از این استان، هر ۱۵ کاندیدا برای تکیه زدن بر صندلی مجلس با هم رقابت کردند رقابتی که در نهایت منجر به پیروزی علی لاریجانی، محمدرضا عراقی آشتیانی و احمد امیرآبادی فراهانی شد. در نهمین دوره از انتخابات مجلس مجموع آرای اخذ شده حدود ۴۱۴ هزار و ۸۰۰ رأی بود که لاریجانی با ۲۷۰ هزار و ۳۸۲ رأی ۶۵.۱۷ درصد آرا و آشتیانی با ۱۶۴ هزار و ۲۱۹ رأی ۳۹.۵۸ درصد و امیرآبادی فراهانی نیز با ۱۴۷ هزار و ۷۶۵ رأی ۳۵.۶۲ درصد آرای قم را کسب کردند؛ انتخاباتی که با مشارکت بیش از ۶۷ درصدی مردم قم رقم خورد و سه منتخب خود را راهی خانه ملت کرد. سه نفری که در دوره دهم انتخابات نیز کاندید نمایندگی مجلس از استان قم شدهاند. استان قم به دلیل تک شهرستانی بودن تنها استان کشور است که دارای یک حوزه انتخابیه است، اما این نکته به نظر میرسد هرگز نتوانسته جایگاه سیاسی و مذهبی این استان را خدشهدار کند شهری که به دلیل جایگاه خاص خود تأثیری فراتر از سطح ملی داشته و باید نگاهی بینالمللی را برای آن کنار گذاشت و شاهد آن را نیز در این مسئله به خوبی میتوان مشاهده کرد که رئیس مجلس شورای اسلامی منتخب این استان تک شهرستانی است.
تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز از ۲۸ بهمن در قم همزمان با سایر استانهای کشور آغاز شد و به نظر میرسد با توجه به آنچه که در سطح شهر مشاهده میشود و بر اساس آنچه که از دید احد جمالی معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم نیز دور نمانده است و در مصاحبه مطبوعاتی خود بدان اشاره داشت شور و نشاط تبلیغات انتخاباتی هنوز در قم به خوبی خود را نشان نداده است. هر چند وی در ادامه گفتگوی خود بر موقعیت سیاسی استان قم تأکید داشت که در روزهای پایانی قطعاً شور و نشاط انتخاباتی در این استان نیز رونق میگیرد البته در این دوره از انتخابات باید تبلیغات در فضای مجازی را از جمله دلایل کاهش رقابت و تبلیغات شهری دانست، زیرا این دوره از انتخابات ورود شبکههای مجازی را تجربه میکند که تبلیغات در آن رونق دو چندان دارد و در این زمینه در قم نیز کاندیداها با راهاندازی صفحه و کانالهای مختلف سعی کردهاند تبلیغات در این فضا را افزایش دهند نکتهای که انتخابات را نسبت به دورههای قبل متمایز کرده است. وضعیت انتخابات مجلس خبرگان در قم وجود مراجع و علمای به نام و حوزه علمیه و خیل عظیم طلاب و روحانیون که با نیت تحصیل در حوزه خود را به شهر قم رسانده است موجب شد تا برای اولین بار وزارت کشور این استان را نیز در کنار تهران برای ثبت نام نامزدهای خبرگان سایر شهرها معرفی کند اقدامی که مورد استقبال بسیاری از افراد و علمای به نام شد و ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی در قم را به حاشیه برد. اقدام وزارت کشور باعث شد تا ۲۳۵ نفر کاندیدای مجلس خبرگان سایر شهرها با حضور در حوزه انتخابیه قم برای کاندیداتوری در حوزههای انتخابیه منتخب خود ثبت نام کنند. آیتالله حسن ممدوحی برای حوزه انتخابیه کرمانشاه، آیتالله محمد یزدی برای حوزه انتخابیه تهران، آیتالله مرتضی مقتدایی برای حوزه انتخابیه اصفهان، آیتالله محمدتقی مصباح یزدی برای حوزه انتخابیه تهران، آیتالله علیرضا اعرافی برای حوزه انتخابیه تهران، آیتالله احمد محسنی گرکانی برای حوزه انتخابیه تهران، آیتالله سیدمحمود هاشمی شاهرودی برای حوزه انتخابیه مشهد و حجتالاسلام والمسملین احمد مبلغی برای حوزه انتخابیه لرستان از جمله شخصیت و چهرههایی بودند که ثبت نام خود برای حضور در خبرگان رهبری را در قم انجام دادند.
همچنین قم شهری بود که آزمون شورای نگهبان از داوطلبان انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، در ۱۵ دیماه را تجربه کرد آزمونی که قبل و بعد از برگزاری با حاشیههای فراوانی مواجه شد. ثبت نام کاندیداهای خبرگان در استان قم نیز در مدت مهلت قانونی با ثبت نام ۱۵ نفر در این استان پایان یافت و در نهایت سه نفر توانستند با تائید صلاحیت شورای نگهبان حضور در رقابت انتخابات خبرگان را تجربه کنند. آیت الله محمد مؤمن، حجج اسلام میثم دوست محمدی و محمد فائزی سه نفری بودند که مجوز شرکت در رقابتهای انتخاباتی را دریافت کردند تا برای یک کرسی نمایندگی مردم قم در خبرگان رهبری با یکدیگر رقابت داشته باشند. و در این بین آیت الله مؤمن که سابقه شش دوره عضویت در شورای نگهبان و چهار دوره عضویت در خبرگان رهبری را در کنار دیگر سمتها همچون نایب رئیس خبرگان رهبری تجربه کرده است از سوی نهاد تأثیرگذار جامعه مدرسین برای انتخابات پنجم خبرگان مورد حمایت قرار گرفته است. آنچه که در این دوره مورد توجه قرار گرفت تأیید صلاحیت حجت الاسلام میثم دوست محمدی است طلبهای که به دلیل تاریخ تولدش که سال ۱۳۷۰ را نشان میدهد به عنوان جوانترین نامزد برای حضور در میان جمع خبرگان رهبری از سوی شورای نگهبان تائید صلاحیت شد؛ جوانی ۲۴ ساله که شاگرد اساتیدی همچون آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی، آیت الله مهدی شب زندهدار و آیت الله قادر حیدری فسایی بوده است. فضای رقابتی انتخابات خبرگان نیز به دلیل همزمانی با انتخابات مجلس نسبتاً آرام است و البته در این بین چند تن از کاندیداهای مجلس و خبرگان بنرهای مشترک تبلیغاتی را ارائه دادهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]