تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826360166




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روشنگري‌هاي حضرت فاطمه (س) پس از رحلت پيامبر(ص)


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روشنگري‌هاي حضرت فاطمه (س) پس از رحلت پيامبر(ص)
امروز 13 جمادي الاول به روايتي سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) است.
 امروز 13 جمادي الاول به روايتي سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) است. گرچه براساس تقويم رسمي كشور و آنچه در سال‌هاي اخير گذشت، روايت دوم كه سوم جمادي الثاني را سالروز شهادت حضرت مي‌داند ارجح شناخته مي‌شود اما از آنجا كه دريايي از مطالب مي‌توان درباره حضرت نوشت، اين مناسبت را مغتنم مي‌شمريم و به گوشه‌اي از وقايع دوران حيات پر بركتش مي‌پردازيم.
 بعد از جريان سقيفه تعداد اندكي از خواص بر موضع حق پايدار ماندند و با تمام وجود از حريم ولايت دفاع كردند. چهره‌هاي شاخص مدافعان حريم ولايت از ميان مردان عبارت بودند از سلمان، ابوذر، عمار و مقداد و از ميان زنان حضرت فاطمه زهرا(س). فاطمه (س) به عنوان نزديك‌ترين فرد به رسول الله (ص)، آگاه‌ترين زن به ديدگاه‌ها و نظرات پيامبر پيرامون آينده اسلام ومطلع ترين بانو نسبت به اوضاع و شرايط سياسي و ديني جامعه بود. هم از عمق جريان سقيفه مطلع بود و هم از نقش امامت در نگهباني از دين و ميراث نبوت آگاهي داشت. بنابراين نمي‌توانست در قبال جريان به‌وجود آمده پس از رحلت پيامبر اعظم (ص) سكوت كند. روشنگري‌ها و تلاش‌هاي حضرت را مي‌توانيم ذيل 5 عنوان مرور نماييم:
1 ـ تبيين و ترسيم عمق ماجراي سقيفه: نخستين اقدام حضرت ترسيم چهره واقعي سقيفه و بيان عمق ماجرايي بود كه همزمان با رحلت بنيانگذار اسلام در درون جامعه اسلامي رخ نمود. حضرت در اين باره فرمود: شيطان از كمينگاه خود سر برآورد و شما را به سوي خود دعوت كرد و ديد چه زود و بدون تامل دعوتش را پذيرا شديد و در دام فريبش خزيديد . . براي اقدام خود بهانه آورديد كه از فتنه مي‌ترسيديم در حالي كه در فتنه فرو افتاديد(دلائل‌الامامه ص 34)
2 ـ  معرفي امير مومنان و بيان ويژگي‌هاي رهبري آن حضرت: دختر پيامبر به مبارزات حضرت امير در دوران پيامبر اشاره مي‌كند وسپس به نتايج و ثمراتي كه بر پذيرش رهبري آن بزرگوار از سوي مردم مترتب است اشاره مي‌كند و مي‌فرمايد: سوگند به خدا اگر پا به ميدان مي‌نهادند و علي را بر كاري كه رسول خدا بر عهده او نهاده بود مي‌گذاشتند او به آرامي و آساني ايشان را راه مي‌برد و شتر خلافت را سالم به مقصد مي‌رسانيد بدون آنكه سوار بر آن رنجي ببيند و آنان را به آبخورگاهي مي‌برد كه داراي آب فراوان و زلال بود به گونه‌اي كه از دو طرفش سرريز مي‌كرد و هرگز رنگ كدورت نمي‌پذيرفت و ايشان را سيراب از اين آبشخور بيرون مي‌برد. (همان ص 40)
3 ـ  سرزنش آگاهان بي‌تفاوت: حضرت در برابر عناصر آگاه جامعه كه نسبت به مسائل جاري سكوت اختيار كرده بودند موضع گرفته و آنان را نكوهش كرده است: ‌اي گروه مومنان چرا در احقاق حق من سستي مي‌كنيد؟ چرا چشم فرو بسته پذيراي ستمي هستيد كه بر من روا داشته شده است؟ مگر رسول خدا نفرمود: حرمت مرد در فرزندانش حفظ مي‌شود؟ چه زود رنگ باختيد و چه شتابان اسير هوي و هوس گشته عليه ما بسيج شديد. (همان ص 36)
4 ـ ياري‌خواهي از انصار: تلاش حضرت براي استيفاي حق امامت و جلوگيري از انحراف امت به بيانات و خطابه روشنگر محدود نمي‌شد بلكه حضرت همسرش علي (ع) را در جريان ياري‌خواهي او از انصار بر استيفاي حقوق خويش همراهي مي‌كرد ابن قتيبه دينوري مي‌نويسد: علي‌(ع) فاطمه دختر رسول خدا را بر چهارپا سوار مي‌كرد و شبانه به مجالس و محافل انصار مي‌برد و از ايشان ياري مي‌طلبيد. آنان در پاسخ مي‌گفتند‌ اي دختر رسول خدا كار بيعت ما با اين مرد تمام شده است. چنانچه همسر و پسر عمويت پيش از ابوبكر از ما بيعت مي‌خواست به‌طور قطع از او روي نمي‌گردانديم. علي (ع) مي‌فرمود شگفتا انتظار داشتيد جنازه رسول خدا را بدون كفن و دفن ميان خانه بگذارم و براي به دست گرفتن حكومتي كه از او برجاي مانده به نزاع و كشمكش بپردازم؟
5 ـ  ايستادگي در برابر حكومت وقت: بررسي ابعاد مختلف سيره سياسي دخت نبي مكرم اسلام مجال ديگري مي‌طلبد. تأييد موضع اصولي امير مومنان، حمايت از موضع مخالفان حكومت، دفاع از امام زمان خود، استيضاح خليفه در موضوع فدك و دهها مورد ديگر از محورهاي مبارزاتي حضرت در اين مرحله است.





تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن