واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: گزارش گاردین از پیست اسکی دیزین: اینجا احساس آزادی میکنم
روزنامه بریتانیایی گاردین روز یکشنبه گزارشی از پیست اسکی دیزین منتشر کرد و در آن به توصیف جزئیات و وضعیت تفریح و خوراک در رستورانها و هتلهای اطراف پیست پرداخت.
به گزارش نامه نیوز، پیستهای اسکی در ایران به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری زمستانی مورد توجه نشریات غربی قرار گرفته است که این روزها به مقوله توریسم در ایران توجه ویژهای نشان میدهند. در همین مورد، روزنامه گاردین ساعاتی پیش گزارش مفصلی با عنوان «من اینجا احساس آزادی میکنم» در مورد شیبهای برفگیر کوهستانهای اطراف تهران منتشر کرد.
به گزارش آنا نویسنده این گزارش، آرون مرات، در سطرهای آغاز مقاله بلندش اشاره کرده است که برای اسکیبازان با تجربه که با پیستهای اسکی کوههای آلپ آشنایی کامل دارند، پیستهایی رؤیایی در کشمیر، ژاپن، روسیه و شیلی نیز وجود دارد، اما بهتر است اسکی در ایران را نیز تجربه کنند.
وی افزوده است: «گردشگری (در ایران) آرام آرام در حال رشد است به ویژه از تابستان گذشته که FCO (وزارت خارجه بریتانیا) در مورد سفر اتباع به این کشور آرامش بیشتری به خرج میدهد.» این روزنامه به بیش از 50 سانتیمتر برف که در هنگام تهیه گزارش در این منطقه نشسته است و «در دو استراحتگاه اصلی کوهستانهای البرز در شمال تهران امری غیرمعمول نیست» اشاره کرده و از شمشک در ارتفاع 2550 متر و دیزین در ارتفاع 2650 متر که دامنه پیست آن تا تا 3500 متر نیز میرسد، نیز یاد کرده است که به عنوان مرتفعترین منطقه تفریحی ایران چشماندازی از بلندترین قله ایران، دماوند به ارتفاع 5610 متر دارد.
نویسنده پس از اشاره به فاصله زمانی این تفریحگاه از تهران و قیمتهای تاکسی، به مسائلی مانند آسانسورهای جداگانه زنان و مردان، تعداد کم کافهها و رستورانها و... پرداخته است.
وی به نقل از یکی از اسکی کنندگان که به او توصیه کرده است در رستوران «حتماً قرمهسبزی بخورد» و پس از توضیح اینکه قرمهسبزی چیست، نوشته است: «در تهران احساس گرفتاری میکنم. در زمستان تا میتوانم به دیزین میآیم، من در طبیعت اینجا احساس آزادی میکنم.» وی سپس به توضیح چای ایرانی با «بلورهای کریستال زردی شبیه به آبنبات چوبی» (نبات) پرداخته و گفته است که چون هیچ برنامه بعد از اسکی وجود ندارد، اسکیبازان ترجیح میدهند بعد از اسکی سوار بر اتومبیلهایشان شوند و به تهران برگردند، به جای آنکه در «هتلهایی با ظاهری غمگین» اقامت کنند. روزنامههای غربی در هفتههای اخیر ایران را به عنوان یک جاذبه گردشگری معرفی کردهاند و از برنامه جذب سالانه 20 میلیون گردشگر خارجی و درآمد 30 میلیارد دلاری آن برای اقتصاد ایران خبر دادهاند.
۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]