واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سردار فضلی: برای دولت بد است که مقابل مردم بایستد
برنامه توسعه پنج ساله كشور عملاً قلب برنامهريزي هر كشور براي آينده در حوزههاي گوناگون محسوب ميشود و برنامه راهبردي را براي اداره كشور در حوزههاي گوناگون تعيين ميكند. تمام دستگاههاي اجرايي كشور موظف هستند برنامههاي اجرايي خود را در حوزههاي گوناگون با اين برنامه هماهنگ كنند.
برنامه توسعه پنج ساله كشور عملاً قلب برنامهريزي هر كشور براي آينده در حوزههاي گوناگون محسوب ميشود و برنامه راهبردي را براي اداره كشور در حوزههاي گوناگون تعيين ميكند. تمام دستگاههاي اجرايي كشور موظف هستند برنامههاي اجرايي خود را در حوزههاي گوناگون با اين برنامه هماهنگ كنند.
مهمترين نكتهاي كه در سياست داخلي هر كشور بسيار تأثيرگذار است و ميتواند در حوزه امنيت ملي فوقالعاده مهم باشد، حوزه نيروهاي نظامي است. نيروهاي نظامي وظيفه ايجاد يك سپر مناسب در مقابل تمام تهديدات خارجي را بر عهده دارند.
در اين ميان ارائه برنامه ششم توسعه به مجلس شوراي اسلامي و نحوه تدوين آن از سوي دولت سبب شده است انتقادهاي جدي نسبت به تعيين برخي اولويتها در حوزههاي گوناگون به خصوص حوزه نظامي وارد باشد و اين انتقادها هم اكنون از سوي برخي مقامات نظامي به صورت علني در حال بيان شدن است. مهمترين انتقادي كه هم اكنون نسبت به نحوه تدوين برنامه ششم توسعه وارد است، بحث برنامهريزي براي سازمان بسيج مستضعفين به عنوان يكي از مهمترين بازوهاي دفاعي كشور است.
برنامه ششم توسعه درباره نيروهاي نظامي چه ميگويد
البته انتظار اين نيست كه تمام برنامههاي دفاعي كشور به طور مشخص و روشن در برنامه اعلامي از سوي دولت وارد شود و در همه برنامههاي گذشته نيز موضوعات مربوط به مباحث نيروهاي مسلح و ارتقاي توان دفاعي كشور به دلايل مختلف همچون مسائل امنيتي، با خلاصهسازي و مشخص شدن كدهاي كلي همراه بوده اما در برنامهاي كه دولت يازدهم به مجلس ارائه كرده و اكنون منتظر بررسي نمايندگان ملت است، اين موضوع در حد اعلام چند خط كلي و فاقد برنامه مشخص است.
اين در حالي است كه عناوين مطروحه در بند 29 برنامه ششم توسعه، صرفاً شامل مواردي چون «توسعه و افزايش توان توليدي موشكي»، «توسعه و تقويت توان پدافند هوايي در سطوح مختلف»، «توسعه و بهروزرساني شبكههاي ارتباطي امن»، «هوشمندسازی و متحركسازي تمامي سيستمهاي تسليحاتي»، «تحقيق و توليد اقلام مورد نياز براي مواجهه و تقابل با گروههاي مسلح تروريستي»، «توسعه توان دريايي»، «تقويت جنگ الكترونيك»، «افزايش سهم تقويت بنيه دفاعي از بودجه دفاعي»، «اجراي طرح آمايش و نوسازي زيرساختهاي صنايع دفاعي و انتقال پادگانها»، «ارتقاي كيفيت مراكز آموزشي نيروهاي مسلح» و «صرفهجويي در حوزههاي انرژي و آب در نيروهاي مسلح» است.
يك مقايسه كوچك با برنامه پنجم توسعه نشان ميدهد حجم قانونگذاري و عناوين مختلف در برنامه پنجم توسعه بسيار گسترده بوده است.
در برنامه پنجم توسعهبندهاي پيشنهادي درباره نيروهاي مسلح يا سازمانهاي وابسته حدوداً 10 برابر پيشنهادات ذكر شده در لايحه جديد دولت است. از سوي ديگر، علاوه بر اين كاهش قابل توجه در بخش كمي (كه البته در اكثر بخشهاي اين لايحه پيشنهادي، چنين كاهشي مشاهده ميشود) موارد مهمي مورد توجه قرار نگرفته است كه در برنامه پنجم توسعه، به وضوح و شفافيت، درباره آن بحث و تأكيد شده است.
از جمله اين موارد ميتوان به «پشتيباني ويژه از ردههاي مقاومت بسيج»، «كمك به مقابله با جنگ نرم و سايبري دشمن»، «پشتيباني از بسيج دهها ميليوني»، «توليد محصولات بديع و نوين دفاعي»، «ارتقاي منزلت اجتماعي و معيشت كاركنان نيروهاي مسلح»، «توسعه و تقويت ناوگان هوايي نيروهاي مسلح» و «توسعه فناوريهاي نوين به ويژه در حوزههاي ناوبري، ريزالكترونيك، ليزر، اپتيك، نانو و ساخت و پرتاب ماهواره امن و پايدار» اشاره كرد. مسلم است برخي از اولويتهاي پيشنهادي درباره اين مسئله جاي كار بيشتري دارد اما بسيج چيزي نيست كه بتوان درباره آن مسامحه كرد. بسيج نيرويي است كه صرفنظر از نقش نظامي آن قابليتهايي مهم دارد كه به شدت بايد تقويت شود و اتفاقاً مهمترين راهبردي است كه ميتواند نظام جمهوري اسلامي ايران را در مقابل فشارهاي استكباري مقاوم كند. بحثهايي همچون مبارزه با جنگ نرم و ايفاي نقش جدي در مقابله با آشوبهاي شهري نكتهاي است كه نميتوان از كنار آنها به راحتي گذاشت.
با اين حال حذف بسيج از برنامه ششم توسعه عملاً نظام را در مقابل تمام اين فشارها خلع سلاح میكند. از همين رو است كه مقامات نظامي نسبت به اين مسئله واكنش جدي نشان دادهاند.
واكنشها به حذف بسيج از برنامه ششم توسعه
سردار فضلي جانشين رئيس سازمان بسيج مستضعفين در جمع مديران اقشار مختلف بسيج به اين نكته اشاره كرد و گفت: بنده هركجاي كشور از تهران تا دورافتادهترين روستاها به ويژه در يادوارههاي شهدا كه ميروم، هزاران نفر از مردم با تمامي مسئولان آن شهرستان و استان در آن مراسم شركت ميكنند و اكثر آنها از وضعيت پشتيباني متوليان فرهنگي دولت و برخي اقدامات ضدفرهنگي گلايه و شكايت جدي دارند.
سردار فضلي عنوان كرد: متأسفانه اقدام اخير دولت مبني بر حذف نام بسيج از برنامه ششم توسعه، اين نارضايتي را تشديد كرده است. وي تأكيد كرد: نام بسيج موجب بركت براي انقلاب بوده و هست، امام راحل(ره) نيز با تعابير بلند از بسيج تجليل ميكردند و مقام معظم رهبري اينطور باشكوه از بسيج نام ميبردند، آن وقت آقايان از بيخ و بن، عنوان بسيج را از يك برنامه پنج ساله حذف ميكنند!
جانشين رئيس سازمان بسيج مستضعفين در ادامه تصريح كرد: بسيج، الهي است و استوار، با اين كجرويها تضعيف نميشود بلكه اين اقدام براي خود دولت بد است كه بخواهد مقابل مردم بايستد و به خيال خود تلاش كند اين تشكل مردمي حذف شود.
سردار فضلي در خاتمه خاطرنشان كرد: آيا دولت اين همه كارهاي ارزنده بسيج را در سراسر كشور و اين همه خدمت را نميبيند؟ امام خميني(ره) چقدر زيبا فرمودند: اگر مسئولان از بسيج و بسيجيان غافل شوند، به آتش دوزخ الهي خواهند سوخت.
همچنين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي حذف بسيج از برنامه ششم توسعه را يك اقدام حسابشده دانست و گفت: به نظر من اين يك اقدام از طرف استكبار جهاني است كه دولت به آن بيتوجه بوده است.
محمداسماعيل كوثري با اشاره به بروز تفكرات ليبرالي در برابر بسيج تصريح كرد: بنيصدر خائن كه در زمان تشكيل بسيج رياست جمهوري را بر عهده داشت، به بهانه اينكه نيروهاي مسلح كه منظور سپاه و كميته انقلاب اسلامي بود، اجازه نميدهند من كار خودم را انجام دهم، سمت فرماندهي كل قوا را از امام خميني(ره) كسب كرد، بنيصدر با وجود اينكه احتمال تجاوز خارجي به كشور وجود داشت و امنيت ضعيفي در مرزها وجود داشت، از تجهيز و توسعه بسيج خودداري كرد. در اين برهه زماني، تفكرات ليبرالي در مقابل بسيج آغاز شد و به همين واسطه خيانتهاي بزرگي عليه انقلاب و نظام جمهوري اسلامي صورت گرفت.
كوثري با بيان اينكه اين تفكر مخرب، امروز هم در دولت وجود دارد، افزود: متأسفانه دولت تدبير و اميد با تفكر وابستگي، خوشبيني و خوشخيالي به غرب و امريكا و با تصور اينكه آنها ميتوانند مشكل ملت ايران را حل كنند، در حال خوشخدمتي به غرب است. امروز ميبينيم همان راهي كه بنيصدر 36 سال پيش طي كرده بود و آسيبهايي را به نيروهاي انقلابي كشور وارد كرد دولت ما دنبال ميكند و به صراحت ميبينيم كه مسئولان دولتي به ضديت با بسيجي ميپردازند كه حضرت امام(ره) فرمان تشكيل و توسعه آن را صادر كرده بودند.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينكه مقابله با توطئههاي دشمن از جمله اهداف اصلي بسيج است، خاطرنشان كرد: بسيج در كنترل و مهار فتنه 88 نقشي محوري ايفا كرد و از طرفي هم اين بسيجيان بودند كه حماسه بزرگ 9 دي را رقم زدند تا ريشه فتنه برچيده شود، با اين وجود دولت به اصالت اين نيروي انقلابي و هميشه در صحنه بيتوجه است.
وي به بيتوجهي دولت يازدهم به بسيج در برنامه ششم توسعه اشاره كرد و افزود: در ماده 197 برنامه پنجم توسعه، مستقيماً براي بسيج تعيين و تكليف شده بود و در ماده 196 نيز در قالب تقويت بنيه دفاعي كشور صحبت شده بود، يعني اين دو ماده در برنامه پنجم توسعه براي تقويت بسيج تدوين شده بودند، اما در برنامه پنج ساله ششم توسعه، دولت بسيج را به طور كلي حذف كرده است كه بايد گفت در اصل مردم را حذف كرده چراكه بسيجيان همان آحاد مردم هستند. با چنين ترتيبي اميد اين است كه مجلس شوراي اسلامي در بررسيهاي خود با اصلاحات لازم بتواند اين نقيصه بزرگ را در مجموعه داخلي برنامه ششم توسعه جبران كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]