واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: شیوه صحیح تبلیغات کدام است/ آشنایی با شخصیت نامزدها یا چهرههایشان؟
انتخابات همواره از جلوههای مشارکت مردمی در ایران بوده و تبلیغات انتخاباتی شور و نشاط خاصی را در شهرها و روستاها حاکم میکند.
به گزارش نامه نیوز، از دیرباز چاپ پوستر و بروشور و در سالهای اخیر نصب بنر وسیلهای برای معرفی نامزدها به رأیدهندگان به شمار میرود، اقلامی که اطلاعات جزئی به مردم میدهد و بیشتر باعث معرفی چهره نامزدها میشود.
اما همین اقلام تبلیغاتی میتواند چهره شهر را دگرگون کرده و حتی موجب خدشهدار شدن زیبایی فضای شهری شود، این روزها شیوه صحیح تبلیغات از مباحث مورد توجه است.
عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بوعلیسینا معتقد است: یکی از سازوکارهای سیستم انتخابات تبلیغات بوده، تبلیغات سالمی که موجب شناخت رأیدهندگان از نامزدهای انتخاباتی شود.
دکتر "حسن رحیمی" در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایسنا میگوید: از دیرباز که نظام انتخاباتی در نظامهای مردمسالار شکل گرفته تا سالهای اخیر، سیستم تبلیغاتی به صورت سنتی ادامه داشته، تبلیغات در واقع یک شکل ظاهری دارد و از سوی دیگر دارای محتوای مخصوص به خود است، به این معنی که محتوای تبلیغات بر اساس فرهنگ عمومی و سیاسی حاکم بر جامعه تعیین میشود.
وی ادامه میدهد: بدیهی است در نظام مردمسالار دینی انتظار جامعه از کسانی که خود را تبلیغ میکنند متفاوت از نظامهای دنیاگراست؛ به طور خلاصه محتوای تبلیغات نباید جای ارزشهای اخلاقی باشد، اگر غایت نظام سیاسی در مردمسالار دینی سعادت دنیوی و اخروی جامعه است انتخابات به عنوان ابزار این نظام نباید از ارزشهای اخلاقی که خود نظام برای تحقق آن شکل میگیرد؛ جدا باشد.
رحیمی میگوید: بهترین شیوه تبلیغات از لحاظ شکلی، تابع مقتضیات زمان است از شکل چهره به چهره تا تبلیغات با عکس و پوستر، تابلو اعلانات و ... اما از لحاظ محتوایی به نظر میرسد در یک نظام دینی اصل ثابتی بر تبلیغات حاکم است و آن در یک کلمه رعایت اخلاق اسلامی نسبت به رقبای انتخاباتی است.
این مدرس دانشگاه معتقد است: بهترین ابزار برای تبلیغات، ابزار تابع عرف و امکانات است، اگر روزی پوسترهای کاغذی، عکس و ... ابزار اصلی بود به نظر میرسد امروزه این روش اصلی نیست چرا که اسراف و تبذیر در آن رخ میدهد و خسارتی به محیط زیست وارد میکند، چرا که ماده اصلی کاغذ چوب است که برای تولید هر مترمکعب آن سالها وقت و آب مصرف میشود.
رحیمی میافزاید: صرفهجویی در مصرف کاغذ میتواند اثر مثبت و مستقیمی از این جهت بر محیط زیست داشته باشد، امروزه ابزارهای بسیار بهتری از تبلیغات کاغذی در دسترس همگان است که مصرف حجم بالایی از انرژی را که در مصرف کاغذ هدر میرود، صرفهجویی میکند.
وی میگوید: امروزه شبکههای مجازی با هزینه بسیار نازلی نسبت به مصرف کاغذ و در دسترس همگان بوده و استفاده از این ابزارهای جدید میتواند جای خود را به ابزار های سنتی هزینهبر و مخرب بدهد.
این مدرس دانشگاه با اشاره به نقش رسانه ملی در معرفی کاندیداها بیان میکند: تولید برنامهای یک ساعته رادیویی و تلویزیونی میتواند موجب صرفهجویی دهها تن کاغذ و صرفهجویی حجم بزرگی سوخت که هنگام توزیع اقلام کاغذی مصرف میشود، باشد.
وی تاکید میکند: اثرگذاری برنامههای تلویزیونی نیز به مراتب بیشتر از تبلیغات کاغذی است، بنابراین با وجود ابزار ساده، آسان و تاثیرگذار الکترونیکی، مزایای زیادی برای استفاده از اقلام کاغذی باقی نمیماند و در حال حاضر استفاده از تبلیغات کاغذی جز زیان در حوزههای مختلف، مزیت قابل توجهی ندارد.
رحیمی میگوید: امروزه در کشورهای موسوم به توسعهیافته تبلیغات کاغذی منسوخ است و جایگزین آن تولید برنامههای تلویزیونی، در قالبهای مختلف از جمله مناظره و مستندها و میتینگهای انتخاباتی است.
منبع: ایسنا
۰۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]