تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831566359




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش یک ساله ستاد احیاء دریاچه ارومیه


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: گزارش یک ساله ستاد احیاء دریاچه ارومیه
دریاچه ارومیه یکی از جلوه های زیبای طبیعی منطقه شمال غرب کشور در آستانه خشک شدن قرار گرفته است.

مساحت این دریاچه شور که دومین دریاچه شور بزرگ دنیالقب گرفته است، در حدود 5200 کیلومتر مربع بوده و در حدود 52 هزار کیلومتر مربع از زمین های اطراف خود را به عنوان حوضه آبریز تحت تاثیر قرار می دهد. اما متاسفانه اکنون بخش قابل توجهی از این دریاچه خشک شده و بخش آبی دریاچه نیز از عمق بسیار کمی برخوردار است.

خشکسالی های اواخر منطقه و استفاده بی رویه از آب های جاری و سطحی، نادیده گرفتن حق آبه دریاچه، استفاده ناصحیح از آب های زیر زمینی برای کشاورزی و تبخیر از جمله دلایل بارز خشک شدن دریاچه ارومیه می باشند که با بررسی متخصصان راهکارهای مقابله با این عوامل مشخص شده اند.


گزارش یک ساله ستاد احیاء دریاچه ارومیه



دولت یازدهم با احساس خطر نسبت به تبعات خشک شدن دریاچه شور ارومیه، احیای دوباره آن را در اولین جلسه هیات دولت در سال گذشته تصویب و با تشکیل کارگروهی برای بررسی موضوع و تعیین راهکارها اقدام نمود که پس از شکلگیری این کارگروه و اعمال نظر کارشناسان و متخصصان داخلی و خارجی، برنامه های مدون احیای دریاچه ارومیه برای اجرا توسط کارگروه نجات دریاچه ارومیه به دستگاه های اجرایی ذیربط ابلاغ شد.

خشک شدن دریاچه ارومیه تبعات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت و همین امر باعث شده است که دولت تدبیر و امید با احساس خطر نسبت به احیای دریاچه ارومیه گام بردارد چراکه احیای دریاچه ارومیه جزو اصلی ترین مطالبات مردم شمالغرب کشور از ریاست جمهوری در تبلیغات های انتخاباتی نیز بوده است.

ايجاد ريزگردهاي نمكي ناشي از توسعه كانون‌هاي توليد ريزگرد دردرياچه اروميه و مناطق شوره‌زار مجاور آن، بيابان‌زايي و توسعه آن به محدوده‌هاي كشاورزي ومسكوني، گسترش بيماري‌هاي صعب‌العلاج در منطقه ، از بين رفتن اراضي و باغات كشاورزي، مراتع و جنگل‌هاي منطقه،اثرگذاري بر شرايط دامداري و دامپروري در منطقه، افزايش مهاجرت از مناطق مجاور درياچه و به‌ويژه تخليه روستاهاي نزديك درياچه، تشديد نوسانات اقليمي در منطقه، به خطر افتادن سلامتی مردم و گسترش بیماریهای تنفسی، به هم خوردن اکوسیستم منطقه و از بین رفتن گونه های گیاهی و جانوری، از بین رفتن منابع آب و خاک و تهدید فعالیتهای کشاورزی، مشکلات اجتماعی و اقتصادی و کوچ اجباری میلیون ها انسان از جمله تبعات ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه خواهد بود.

از سال گذشته و ابلاغیه اعتبارات احیای دریاچه ارومیه به دستگاه های اجرایی ذیربط اقدامات عملی آغاز شد و تاکنون ادامه داشته است که در این گزارش اقداماتی که تاکنون به اجرا رسیده است را مرور خواهیم کرد.

در سال های گذشته بیشترین میزان آب دریاچه ارومیه توسط دو روخانه بزرگ منطقه به نام های زرینه رود و سیمینه رود تامین می شد اما متاسفانه در سال های اخیر با استفاده بی رویه از آب های سطحی و پخش شدن آب در مصب این رودخانه ها، آبی توسط این رودخانه ها وارد دریاچه ارومیه نشده بود که با اتصال زرینه رود به سیمینه رود با اجرای کانالی به طول 13.6 کیلومتر در زمین های باتلاقی دریاچه ارومیه و اجرای کانالی به طول 12.3 کیلومتر و عرض 45 متر از نقطه اتصال تا پیکره دریاچه ارومیه، اکنون شاهد ورود آب این رودخانه ها به دریاچه ارومیه هستیم.

از دیگر راهکارهای اصلی احیای دریاچه ارومیه انتقال آب از حوزه های دیگر به دریاچه ارومیه است که با پروژه انتقال آب از سد کانی سیب به این دریاچه پیگیری می شود که برای اجرای این پروژه نیز تونلی به طول 35.3 کیلومتر و به قطر 6.30 متر توسط دستگاه های حفاری تونل ایجاد خواهد شد تا آب حوضه کانی سیب توسط سد این منطقه و تونل حفر شده به پیکیره دریاچه وارد شود.

مراحل خرید، حمل، نصب و شروع به کار دستگاه اول حفاری (TBM) اجرا شده و دستگاه حفاری دوم نیز خریداری شده و طبق برنامه ریزی در بهار سال آتی راه اندازی خواهد شد.

با اجرای این پروژه نیز که تخمین زده می شود در سال 98 به اتمام برسد سالیانه 628 میلیون مترمکعب آب به سمت دریاچه ارومیه روانه خواهد شد.

از دیگر پروژه های احیای دریاچه ارومیه مهار آب های مرزی و انتقال 95 میلیون مترمکعب آب به این دریاچه در بهار سال آتی توسط سد سیلوه و کانال انتقال آب جلدیان می باشد که با جدیت در حال پیگیری و اجرا است.

در سال های اخیر با توجه به انباشت املاح موجود در آب های سطحی رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه و عدم لایروبی آنها، تقریبا تمامی آب های این رودخانه ها در مصب رودخانه پخش شده و حق آبه دریاچه سرازیر نمی شد که با تصویب کارگروه احیای دریاجه ارومیه پنج رود اصلی باراندوز، روضه چای، گدار، سیمینه رود و زولا چای در مجموع به طول 120 کیلومتر در شش ماهه نخست امسال لایروبی شده و آب این رودخانه های نیز به صورت کامل در اختیار دریاچه قرار می گیرد.

از دیگر پروژه های انتقال آب به دریاچه ارومیه احداث شبکه جمع آوری، خطوط انتقال و تصفیه خانه های فاضلاب شهرهای ارومیه، شاهیندژ و شهرک گلمان می باشد که از سال جاری با جدیت بیشتری آغاز شده است و با اتمام این پروژه ها نیز یکصد میلیون مترمکعب آب وارد پیکره اصلی دریاچه ارومیه خواهد شد.

با توجه به اینکه بیشترین آب مصرفی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در بخش کشاورزی صورت می پذیرد، اجرای روش های نوین آبیاری برای کاهش مصرف آب در اولویت برنامه های احیای دریاچه ارومیه قرار گرفته و تاکنون بیش از 3 هزار و 600 هکتار از زمین های کشاورزی این حوضه به سیستم آبیاری تحت فشار تجهیز شده است و بیش از 3 هزار و 800 هکتار از این زمین ها نیز در حال اجرا بوده و در مجموع باید 17 هزار هکتار از زمین های کشاورزی منطقه به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز گردد.

همچنین در این راستا 80 اکیپ گشت و بازرسی برای جلوگیری از حفر چاه های آب غیر مجاز کشاورزی به صورت مداوم فعالیت می کنند تا از برداشت های غیر مجاز از آب های سطحی و زیرزمینی جلوگیری شود و در این خصوص نیز تاکنون از حفر 274 حلقه چاه غیر مجاز جلوگیری شده و 325 حلقه چاه غیر مجاز نیز مسدود شده است.

در خصوص شکل گیری بیابان و تولید ریزگردهای نمکی نیز با استفاده از روش های بیولوژیکی و بیومکانیکی در 7 روستا که کانون مهم تولید ریزگرد هستند، با نهال کاری و احداث سطوح آبگیر و بوته کاری و قرق منطقه، 15 هزار هکتار از زمین های هدف تحت پوشش قرار گرفته اند.

در پایان باید گفت دولت یازدهم با تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه و بهره گیری از ظرفیت های علمی و دانشگاهی منطقه به دنبال تسریع در عملیات احیای دریاچه ارومیه بوده و با وجود مشکلات اقتصادی کشور در خصوص تخصیص اعتبارات پروژه های احیای این دریاچه بیشترین تلاش خود را انجام می دهد.


گزارش یک ساله ستاد احیاء دریاچه ارومیه




تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ - 20 February 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن