واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: معاون اشتغال وزارت کار با اشاره به اینکه آماده فعالیت و حضور در بازارهای کار بینالمللی نیستیم گفت: چه اشکالی دارد صنعتگران طلاساز هندی را وارد کشور کنیم.
به گزارش تراز ، عیسی منصوری گفت: کشورهایی که فرآیند توسعه را طی کرده اند، همواره به موضوع اشتغال توجه خاصی داشته اند. برای تسهیل امر اعزام نیروی کار باید دفاتر کاریابی در خارج از کشور ایجاد شود تا بتوانند قابلیت ها و نیازهای اشتغال کشور مقصد را بررسی کنند.
وی اظهارداشت: خوشبختانه این تمایل وجود دارد که ارزش پول ملی در کشور حفظ شود که این موضوع می تواند به مدیریت نیروی کار خارج از کشور کمک کند.
منصوری در خصوص افزایش قابلیتهای نیروی کار گفت: نیروی کار ایرانی آمادگی کامل برای حضور در بازارهای کار خارج از کشور را ندارد به طوری که در روزهای نخست که به کشور مقصد وارد می شوند به راحتی نمی توانند خود را با بنگاه های اقتصادی تطابق دهند.
معاون اشتغال وزارت کار با اشاره به لایحه برنامه ششم توسعه افزود: یکی از موضوعاتی که در این لایحه مورد توجه قرار گرفته، اعزام نیروی کار به خارج است. منصوری معتقد است که باید استانداردهایی در هنگام تحصیل برای دانشجویان تعریف شود تا بر اساس آن نیروی کار بتواند خود را به راحتی برای بازار کار دیگر کشورها تطبیق دهد.
وی با اشاره به بهبود روابط ایران با دیگر کشورها پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تصریح کرد: با بهبود روابط باید بتوانیم دفاتری را برای کشورهایی که به طور مثال حداقل یکهزار و ۵۰۰ کارکن در آن کشور داریم، ایجاد کنیم تا بتوانند نیروی کار را به درستی در کشور مقصد هدایت کنند.
این مقام مسئول در وزارت کار با اشاره به حضور همزمان ایران و چین در کشور ونزوئلا، گفت: دو کشور به طور همزمان در ونزوئلا حضور داشتند اما چینی ها برای نیروی کار خود دفاتری در آنجا ایجاد کرده بودند که به طور کامل نیازهای شغلی کشور ونزوئلا را بررسی و نیروی کار خود را به سوی جذب در آن نیازها هدایت می کرد. چنین روشی سبب ماندگاری نیروی کار در کشور مقصد میشود.
معاون وزیر کار ادامه داد: می توان دفاتر کاریابی را در کشورهای دیگر ایجاد و استانداردهایی برای آنها تعریف کرد. تاکنون نیروی کار ایرانی فقط از خلاقیتهای خود استفاده کرده اما باید این امر هدایت شود.
به گفته منصوری، هنوز تصویر کلی از بازار هدف نداریم و باید تلاش کنیم این کار در یک چارچوب شکل بگیرد. وی در خصوص نیروی کار ایرانی گفت: در سال های متمادی نیروی کار برای کشور تربیت شده و این نیرو از کار ساعتی یک دلار تا ۱۰ دلار ارتقا یافته است.
وی توضیح داد: باید بپذیریم که نیاز به نیروی کار ارزان هم داریم، هم اکنون سه بنگاه اقتصادی تولید کفش در شهرهای مشهد، تهران و تبریز ایجاد شده است. در مشهد از نیروی کار ارزان افغانی، در تهران کمتر و در تبریز به هیچ وجه از نیروی کار افغانی استفاده نمی شود. هزینه تولید در مشهد ارزانتر از دو شهر دیگر است.
این مقام مسئول در وزارت کار بیان داشت: چه اشکالی دارد صنعتگر هندی را برای ساخت طلا و جواهر وارد کنیم تا بتوانیم به مرور خود به قابلیت های بالا برسیم. وی در خصوص کرامت نیروی کار گفت: در ایران منابع انسانی به سرمایه انسانی و هم اکنون به کرامت انسانی ارتقا یافته است.
معاون اشتغال وزارت کار با بیان اینکه بر روی نیروی انسانی سرمایه گذاری صورت گرفته است گفت: انسان ماشین نیست که آن را بخوابانیم بلکه همواره باید تلاش کنیم توانمندی های انسان را ارتقا دهیم تا بتواند قابلیت های خود را بروز دهد.
به گفته منصوری، ایجاد اشتغال خوب است، زیرا در صورت نبود آن یا نیروی کار از کشور خارج می شود یا وارد حوزه ای که تخصص ندارد می شود و در نهایت اگر هیچکدام نشد وارد حوزه آسیب های اجتماعی می شود. وی تاکید کرد اگر به رشد و توانمندی نیروی انسانی توجه نکنیم، باید هزینه های آن را در سال های آتی بپردازیم.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 1 اسفند 1394 - 09:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]