واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
صف آرایی جدید دموکراتها و جمهوریخواهان
روز نو : انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، وارد مرحله جدیدی شده است. مرحلهای که احتمالا مواضع شفافتر احزاب دموکرات و جمهوریخواه را علیه یکدیگر، درپیش خواهد داشت. در این مقطع هرچند انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در مرحله رقابت درون حزبی قرار دارد و از یکسو «سندرز» و «کلینتون» درحزب دموکرات و «ترامپ» و «کروز» درحزب جمهوریخواه با یکدیگر رقابت دارند اما هر از گاه اخباری نیز منتشر میشود که به نظر میرسد، دستاندرکاران دوحزب دموکرات و جمهوریخواه درعین اینکه رقابتهای درون حزبی را سامان میدهند، نیمنگاهی به رقابت بین دو حزب هم دارند.
دیروز خبری به نقل از اوباما، رئیسجمهوری ایالات متحده آمریکا روی خروجی خبرگزاریها قرار گرفت که بخشی از این رویه را در دید عموم قرار میدهد. رسانهها به نقل از «باراک اوباما» نوشتند: دونالد ترامپ که برای کسب نامزدی حزب جمهوریخواه در انتخابات تلاش میکند، رئیسجمهوری نخواهد شد چون ریاستجمهوری «یک شغل جدی است»!
اظهارنظر باراک اوباما بهویژه اینکه او در تقابل با نامزد پیشتاز جمهوریخواهان از «جدی»بودن شغل ریاست جمهوری سخن گفته، این پیام را به مردم داده که او ترامپ را مناسب این شغل نمیداند و احتمالا دلایلی دارد که نشان میدهد ترامپ به اندازه کافی جدی نیست.
رئیسجمهوری آمریکا در ادامه موضعگیری خود علیه نامزد جمهوریخواهان، پای مردم آمریکا و افکار عمومی این کشور را نیز پیش کشیده و گفته است: من همچنان براین باورم که آقای ترامپ رئیسجمهوری نخواهد شد. علتش این است که من ایمان زیادی به مردم آمریکا دارم.
در درون آمریکا، بخشهای مختلفی (حتی افرادی در درون حزب جمهوریخواه و بهویژه طرفداران
تد کروز) علیه ترامپ موضع گرفتهاند ترامپ که یک سرمایهدار و میلیاردر است، درحال حاضر و درمیدان رقابت درون حزبی جمهوریخواهان پیشتاز است مطابق اخبار منتشر شده، او در انتخابات مقدماتی نیوهمپشایر برنده شده و در نظرسنجیها در ایالت کارولینای جنوبی که روز شنبه رأیگیری خواهد شد، پیشتاز است.
اوباما موضعگیری اخیرش را در اجلاس اقتصادی (آ.سه.آن) و در کالیفرنیا اتخاذ کرده است. گفته میشود او درحاشیه این اجلاس درحالی که احتمالا انتظار داشت با سوالات درباره موضوعات اقتصادی و بینالمللی و بهویژه موضوعات مربوط به (آ.سه.آن) روبهرو شود، با سوال خبرنگاران درباره «چشمانداز موفقیت ترامپ» روبهرو شد و علیه او موضعگیری کرد. اوباما در ادامه موضعگیری خود، بر این موضوع تأکید کرد که رأیدهندگان او را انتخاب نخواهند کرد چون «آنها تشخیص میدهند که ریاستجمهوری یک شغل جدی است». او افزود: ریاستجمهوری مثل کار مجریان برنامههای تلویزیونی نیست، تبلیغات نیست، بازاریابی نیست، کار سختی است. برآورده کردن امیال شخصی یا انجام کارهایی نیست که شما را به صدر اخبار ببرد.
ترامپ پاسخ میدهد
جمهوریخواهان امید زیادی دارند که در انتخابات ریاستجمهوری آینده توفیق کسب کنند و امور اجرایی ایالات متحده آمریکا را برعهده بگیرند. به گفته ناظران اگر قرار باشد روند رقابتهای فعلی را درنظر نگیریم و فقط بخواهیم به روند انتخاب ریاستجمهوری از میان دوحزب جمهوریخواه و دموکرات، در سالها اخیر نگاه کنیم، اکنون نوبت حزب جمهوریخواه است که پس از دو دوره ریاستجمهوری دموکراتها، این نقش را برعهده بگیرند اما به نظر میرسد این مقایسه در انتخابات ایالات متحده خیلی محلی از اعراب نداشته باشد و هرچند در سالهای اخیر به نوبت جمهوریخواهان و دموکراتها در دورههای ٨ساله بر کرسی ریاست جمهوری تکیه زدهاند اما شاید این روند، روندی تصادفی باشد زیرا انتخابات در ایالات متحده آمریکا آنتخابی «نخبهگراست». به هر روی موضعگیری اخیر اوباما، به نظر انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده را وارد فاز جدید خود کرده است. فازی که در آن با اظهارنظر طرفین کمکم فضای رقابت درون حزبی، به فضای رقابت بین دوحزب تغییر خواهد کرد. براساس همین شیوه، طرف جمهوریخواه نیز موضع خود را علیه دموکراتها با تقابلی علیه اوباما، اتخاذ کرده است.
بی.بی.سی گزارش داده است: دونالد ترامپ در پاسخ به اظهارات اوباما، ریاست جمهوری ایالات متحده گفته است که «انتقاد رئیسجمهوری که با کارهایش آسیب زیادی به کشور رسانده را تعریف و تمجید قلمداد میکند». بی.بی.سی که ترامپ را «هتلساز اهل نیویورک» نامیده در ادامه آورده است. حملات این هتلساز اهل نیویورک به اوباما، سابقهای طولانی دارد. او زمانی از رئیسجمهوری آمریکا خواسته بود ثابت کند که متولد آمریکاست با سخنانی جنجالبرانگیز، خبرساز شد. ترامپ بر این موضوع هم تأکید کرده است که اگر رئیسجمهوری شود، ۱۱میلیون مهاجر بدون مدرک را اخراج خواهد کرد و دیواری در مرز جنوبی آمریکا خواهد ساخت و پول آن را از دولت مکزیک خواهد گرفت. او همچنین خواستار جلوگیری از ورود مسلمانان به آمریکا شده است.
این سخنان درحالی علیه رئیسجمهوری دموکرات توسط نامزد پیشتاز جمهوریخواهان بیان شده که نامزدهای جمهوریخواه روز شنبه در کارولینای جنوبی باید به مصاف هم بروند. در این رقابت، تد کروز و دونالد ترامپ با یکدیگر رقابت خواهند کرد. هیلاری کلینتون و برنی سندرز از حزب دموکرات نیز در نوادا رقابت خواهند کرد و تاکنون، انتخابات مقدماتی در دو ایالت آیووا و نیوهمپشایر برگزار شده است.
صحبتهای ترامپ به همین جا ختم نشد. کاندیدای پیشتاز جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در واکنش به انتقادهای رئیسجمهوری آمریکا، وی را بدترین رئیسجمهوری در تاریخ ایالات متحده دانست.
اسپوتنیک نوشت: «دونالد ترامپ» در پیامی در شبکه توئیتر با اشاره به انتقادهای «باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا از وی و تأکید بر اینکه ترامپ هرگز رئیسجمهوری آمریکا نخواهد شد، اعلام کرد: «این سخنان توسط بدترین رئیسجمهوری تاریخ ایالات متحده بیان شده است.»
رئیسجمهوری آمریکا در نشست خبری که درپایان کار نشست آمریکا و کشورهای (آ.سه.آن) درکالیفرنیا برگزار شده بود، تصریح کرد: «رئیسجمهوری شدن سختتر از یک نمایش واقعی است و مردم آمریکا برای انتخاب دونالد ترامپ، بیش از حد عاقلانه فکر خواهند کرد.»
رئیسجمهوری آمریکا تصریح کرد: ریاستجمهوری این نیست که شما هرچیزی را که از اخبار درباره آن اطلاعی کسب کردید، انجام دهید و گاهی اوقات، لازم است تصمیمهای سختی را بگیرید حتی اگر مردم آن را دوست نداشته باشند. هرکسی جانشین من شود، باید بتواند اهمیت این پست را نشان دهد و به رهبران خارجی این اطمینان را بدهد که نامهای آنها را میداند و از تاریخ کشورهای آنها اطلاعاتی دارد.
به هر روی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا احتمالا از این پس شاهد اتخاذ مواضع شفافتری بین دموکراتها و جمهوریخواهان خواهد بود. انتخاباتی که در دور اول مقدماتی که پیروز درون حزبی آن از یکسو «تد کروز» و «هیلاری کلینتون» بود، این تصور را پیش آورد که این دو در دور نهایی نیز رقیب یکدیگر خواهند بود اما با پیروزی چشمگیر «دونالد ترامپ» و «برنی سندرز» با فاصله زیاد، تحلیلها از حضور این دو در دور نهایی خبر میدهد.
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]