واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از وضعیت قاچاق در صنعت نساجی
وقتی قاچاق رونق صنعت نساجی زنجان را نشانه میگیرد
قاچاق کالا یکی از مشکلاتی است که به صنعت نساجی ضربه میزند در واقع قاچاق موجب میشود تا تولیدات نساجی بر روی دست فعالان این حوزه بماند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، صنعت نساجی یکی از صنایع مهم کشور و استان زنجان محسوب میشود که در طی چند سال اخیر همچون صنایع دیگر با فراز و نشیبهای بسیاری مواجه شده است، موضوعات مختلفی از جمله قاچاق کالا، عدم حمایت از تولیدکنندگان و کمبود مواد اولیه از جمله مشکلات این صنعت در استان زنجان محسوب میشود. قاچاق کانتینری از سوی برخی سود جویان موجب شده تا این صنعت رونق گذشته خود را از دست دهد گرچه چند تولید کنندهای هنوز سرپا هستند اما این صنعت در زنجان با مشکلات عدیدهای برخوردار است. با وجود صحبتهای فعالان این صنعت در استان زنجان در خصوص مشکلات آن، مسئولان خوشبینانه با این موضوع برخورد کرده وضعیت این صنعت را در زنجان مناسبتر میدانند.
در حالی که رئیس انجمن صنایع نساجی استان زنجان از وضعیت نامناسب صنعت نساجی در کشور گلهمند است و پدیده شوم قاچاق را یکی از موانع بر سر راه این صنعت میداند اما مسئولان به این موضوع حساسیت خاصی ندارند. سجاد نباتچیان با اشاره به اینکه صنعت نساجی از قاچاق صدمات بسیاری را متحمل میشود، گفت: به میزان قابل توجهی قاچاق البسه و پوشاک در کشور موجب رکود این صنعت شده است. وی معتقد است، باید مسئولان و متولیان مبارزه با قاچاق کالا به منظور حمایت از تولیدات داخلی و تولیدکنندگان با پدیده شوم قاچاق به شدت مقابله کنند. این فعال حوزه صنعت با اشاره به میزان بالای اشتغالزایی صنعت نساجی گفت: ورود ماشینآلات نوین و به روز میتواند بخشی از مشکلات صنعت نساجی زنجان را حل کند. *فعالیت 80 واحد نساجی در زنجان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به فعالیت بیش از 80 واحد نساجی در استان زنجان از اشتغالزایی برای 5 هزار نفر به صورت مستقیم خبر داد و گفت: زنجان به عنوان قطب بخش صنعت نساجی کشور است که با تکنولوژی روز و دستگاههای پیشرفته دنیا این صنعت در استان اداره میشود. وی با ارائه آماری از فعالیت 11 واحد نساجی در حوزه چرم و کفش در زنجان خاطرنشان کرد: 31 واحد در حوزه پوشاک،40 واحد صنعتی در حوزه تولید انواع منسوجات در این استان فعالیت دارند. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان ارزآوری این صنعت را مهم ارزیابی کرد و یادآور شد: ارزش افزوده بخش نساجی با تکامل زنجیره تولید بیشتر نیز میشود. فغفوری با بیان اینکه بخش نساجی توانایی تامین 6.5 میلیارد دلار از نیاز داخل کشور را دارد، افزود: توسعه این صنعت، از اتکا به صنعت نفت میکاهد.
با وجود اینکه زندگی 44 درصد جمعیت ایران در شعاع 400 کیلومتری استان زنجان است و این امر امتیازی است که هرگز نباید نادیده گرفته شود،اما هنوز ظرفیتهای زنجان به ویژه در حوزه نساجی، مورد توجه استانهای همجوار قرار نگرفته است. استاندار زنجان نیز با آگاهی از مشکلات صنعت نساجی در استان زنجان معتقد است، نساجی یکی از صنایع مهم استان است که برای کاهش مشکلات آن باید ابتدا مشکلات شناسایی شود. جمشید انصاری با بیان اینکه فعالیت 80 واحد در بخش صنعت نساجی استان زنجان ظرفیتی است که باید به آن توجه شود، افزود: آسیبشناسی قراردادهای مشاورهای واحدهای صنعتی از جمله صنایع نساجی میتواند مشکلات آنها را نیز حل کند. وی کار کارشناسی را دوای درد مشکلات صنعت از جمله نساجی می داند و معتقد است، توانایی علمی و مشاورهای شرکتهای ذیربط برای رفع مشکلات واحدهای صنعتی قابل اعتماد است. البته پیش از این نیز استاندار از فعالیت 30 درصدی واحدهای نساجی زنجان گلایه کرده بود و این نامهربانی را بیشتر متوجه عدم توجه اقتصاد ملی به ظرفیت نساجی زنجان نسبت داده بود. اگر چه قاچاق کالا بیشترین ضربه را به صنعت نساجی وارد میکند اما برنامهریزی مناسب برای حمایت از این صنعت قدیمی زنجانیها میتواند دوای درد چندین ساله آن باشد در واقع استان زنجان پس از استان اصفهان در رتبه دوم کشور در این صنعت قرار گرفته است و با توجه به میزان اشتغالزایی بالای آن میتواند در شرایط رکود و آمار بالای بیکاری در جامعه، اشتغالزایی مطلوبی انجام داده و بخشی از بیکاران جامعه را جذب کار کند. استان زنجان ظرفیت تولید انواع نخ یا سیستم ریسندگی الیاف کوتاه و بلند فرش، پارچه، پارچه پردهایی، پارچه فاستونی، پارچه جین، تولید الیاف مصنوعی، انواع منسوج را دارد و حتی قادر است بخش محصولات بهداشتی را نیز به خوبی تامین کند. حال با توجه به چنین ظرفیتهایی باید پرسید که چرا این صنعت در زنجان از حمایت چندانی برخوردار نیست و مسئولان نیز تنها به بیان مشکلات میپردازند با وجود اینکه با بهرهبرداری از طرحهای جدید نساجی برای 2 هزار و 500 نفر دیگر اشتغال ایجاد میشود. *استان زنجان قلب صنعت ریسندگی و بافندگی کشور استان زنجان قلب صنعت ریسندگی و بافندگی کشور است و توجه بیشتر به آن از سوی دولت تدبیر و امید میتواند آینده روشنی را فرا روی این صنعت در استان قرار دهد. فرصتهای شغلی خوب و پایدار صنعت نساجی ظرفیتی است که نباید به سادگی از آن گذشت،جلوگیری از واردات بیرویه به ویژه قاچاق کالا بیشترین آسیب را به این صنعت میزند، باید فصلی نو با برنامهریزی مناسب برای این صنعت در استان زنجان آفرید. گفتنی است، استان زنجان یکی از قطبهای نساجی در کشور است که صنعت نساجی استان اشتغال بسیاری را در این بخش به خود اختصاص داده است. عدم حمایت از صنعت نساجی استان و ورود کالاهای خارجی موجب شده تا این صنعت در استان روزهای کم رونقی را تجربه کند که نیازمند توجه مسئولان است. عدم توجه به این بخش اشتغال زنجانیها را در این صنعت به خطر انداخته است که امیدواریم با توجه و همت مسئولان این مشکل برطرف شود.
94/11/29 - 11:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]