واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
جوانان اصفهان با نحوه «کارآفرینی و خلاقیت» آشنا شدند
کارگاه آموزشی «کارآفرینی» با حضور کارآفرینان برتر کشوری در راستای ایجاد کسب و کار برای جوانان اصفهانی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، کارگاه آموزشی «کارآفرینی» به همت خانه جوان وابسته به سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی اصفهان برگزار شد. در این همایش دو نفر از کارآفرینان برتر کشور درباره اقدامات ویژه برای توجه به فرهنگ کسب و کار خانوادگی، راهکارهای رسیدن به کارآفرینی و فعالیتهای دیگر در این حوزه آشنا شدند. در نگاه نخست این همایش، انتظار داریم با تعداد زیادی جوان و نوجوان روبرو شویم اما وارد سالن که میشویم از همه سن و قشری در همایش حضور دارند، از خانمی که بازنشسته آموزش و پرورش بوده اما به عقیده خودش کارآفرینی بازنشستگی ندارد تا زوج جوانی که به همراه نوزاد چندماهه خود آمدهاند تا بتوانند کسب و کار امروز خود را گسترش دهند. وقتی با آنها همکلام میشویم، عنوان میکنند از حالا به فکر آینده فرزندمان هستیم و میخواهیم زمانی که بزرگ شد، بتوانیم امکانات بیشتری در اختیارش قرار دهیم. جمالی، نخستین مهمان این برنامه که یکی از کارآفرینان نمونه کشور به شمار میرود، در این همایش به روی سن رفت و از تجربیات خود برای حاضران سخن گفت. او در این زمینه گفت: اینطور نبوده که من ابتدا مدرک دکترای خود را بگیرم و سپس وارد بازار کسب و کار شوم، بلکه در نخستین تجربه با تعدادی از دوستانم یک فروشگاه لوازم کامپیوتری راهاندازی کردیم و در همانجا هم سعی کردیم خلاق باشیم. مدتی بعد رضایت پدرم را گرفتم تا در مغازهاش فروشگاهی افتتاح کنم که در آن مصنوعات پلاستیکی عرضه کردیم. کمی بعد به نظرم رسید که میتوانیم این کالاها را خودمان نیز تولید کنیم و اینگونه بود که کارگاهی راهاندازی کردیم که در ابتدا 150 کیلو تولید در 24 ساعت داشتیم، اما الآن در 24 ساعت 7 تن تولید داریم.
این کارآفرین نمونه با اشاره به اهمیت کسب و کارهای خانوادگی بیان داشت: یک تفکر اشتباه در بین مردم ما جا افتاده که اگر شریک خوب بود، خدا هم شریک داشت اما باید بگویم اصلاً جنبه خداوند فرق دارد. شراکت چیز بدی نیست اما باید در انتخاب شریک اقتصادی مانند شریک زندگی دقت به خرج داد. کسب و کار در کشور ما مورد توجه قرار نمیگیرد به گفته جمالی، کسب و کار خانوادگی یکی از جذابترین انواع کسب و کار است اما متأسفانه در کشور ما چندان به آن اهمیت داده نشده است اما اعضای خانواده میتوانند بهترین شرکا باشند. همچنین در کشور ما این تفکر القا شده که نمیتوانیم به خوبی کار تیمی انجام دهیم، فکر میکنیم اعضای یک تیم باید همگی همفکر باشند در صورتی که اعضای تیم باید هدف مشترکی داشته باشند. وی در پایان توکل و امید به خدا را مهمترین عامل موفقیت در کسب و کار دانست و خاطر نشان کرد: داشتن ایدههای خلاقانه، مثبتاندیشی، آشنایی با قوانین و مقررات کسب و کار، به روزرسانی اطلاعات خود، استفاده از تجربه دیگران، دقت در انتخاب شریک، برندسازی، اینترنتی شدن و استفاده از فضای مجازی، از مهمترین فاکتورها در موفقیت کسب و کار به شمار میرود. دومین مهمان برنامه، حال و هوای همایش را به سمت کلاس درس میبرد و با استفاده از تخته و ماژیک، مطالب و نکات مهم را یادداشت میکند. در گوشه و کنار سالن هم عده زیادی در حال خلاصهنویسی هستند، عده دیگری هم ترجیح میدهند تنها گوش دهند، شوخ است و گه گاه صدای خنده حاضران بلند میشود. ابتدا از خاطرات کودکیاش میگوید و اینکه چطور وارد بازار کسب و کار شد.
شایق، برنده جایزه برترین مخترع ایران در ادامه سخنانش از چهار عامل حمایت، هدایت، مشارکت و مقاومت بهعنوان چرخه اصلی هر کسب و کاری نام برد و اظهار داشت: کسانی میتوانند در بازار کسب و کار ماندگار باشند که «اندیشهزا» باشند. تلاش، انرژی و کار، در تمام کسب و کارها وجود دارد زیرا بسیاری از انسانها خیلی تلاش کرده و انرژی زیادی صرف میکنند، اما کار درستی برای انجام دادن انتخاب نکردهاند. به گفته او، انجام دادن کار درست از انجام دادن درست کارها مهمتر است، بنابراین ابتدا باید کار درستی را انتخاب کنیم و سپس سعی کنیم آن کار را درست انجام دهیم. راهکارهای کارآفرینی اقتصادی از نگاه برنده جایزه برترین مخترع ایران برنده جایزه برترین مخترع ایران در بخش مدیریت شهری در سال 87 به سه اصل در شروع هر کسب و کار اشاره کرد و افزود: اصل اول در کارآفرینی قدرت مذاکره است، کسی که وارد بازار کسب و کار میشود، باید بتواند بهخوبی با دیگران ارتباط بگیرد، کار و محصول خود را به دیگران معرفی کند. اصل دیگر نیز این است که با سایر کارآفرینان دوست بوده، با آنها رفت و آمد کند، از شرکتهای دیگر بازدید کند و از تجربههای دیگران استفاده کند. این کارآفرین برتر کشور درباره راههای ویژه کارآفرینیاش تصریح میکند: همچنین قبل از شروع هر کسبوکاری باید خودتان را در قرنطینه احساسی قرار دهید. در واقع نگذارید احساسات در تصمیمهای شما دخیل شوند، چرا که مسئله کسب و کار یک مسئله پیش پا افتاده نیست و باید قبل از شروع هر کسبوکاری در مورد آن اطلاعات زیادی به دست آوریم. شایق در پایان صحبتهایش همه را به تحقیق و برسی و سپس اقدام برای شروع کسب و کار دعوت کرد و گفت: یک برنامه کارآفرینی به صورت متوسط 12 ماه طول میکشد، بنابراین افراد ابتدا باید در مورد کار مدنظر خود، اطلاعات زیادی به دست آورند و درباره سلیقه جامعه، رقبای موجود، تحولات گذشته و آینده بازار و دیگر مسائل تحقیق کنند و با مطالعه زیاد اقدام به تصمیمگیری برای شروع یک کسب و کار صورت دهند. جمعیت حاضر در این ویژهبرنامه، حالا خوشحال هستند که توانستهاند راهکارهای کارآفرینی را فراگیرند و برای رسیدن به هدف خود، آن را به کار گیرند. وقتی با چند جوان مشتاق حاضر در مراسم همکلام شدیم، متوجه میشویم که این برنامه را مفید دانستهاند و خواستار آن هستند که مجموعه مربوطه درباره تداوم فعالیتهای این برنامه، اقدامات دیگری را مدنظر قرار دهند.
94/11/28 - 11:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]