واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در نشست بررسی عضویت قرقیزستان در اتحایه اقتصادی اوراسیا مطرح شد
اجباری در پیوستن قرقیزستان به اوراسیا نیست/ مسکو اصلیترین شریک اقتصادی بیشکک
در نشست بررسی نتایج عضویت قرقیزستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، نمایندگان دولت به ارائه گزارشی از نتایج عضویت 6 ماهه قزاقستان در این اتحادیه پرداختند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، امروز نشستی مطبوعاتی با حضور معاونین رؤسای نهادهای دولتی از جمله «آلگ پانکراتاف» معاون اول نخست وزیر، و تنی چند از مقامات وزارت اقتصاد، کشاورزی بمنظور بررسی نتایج عضویت 6 ماهه این کشور در اتحادیه اقتصادی اوراسیا برگزار شد. در ابتدای این نشست، آلگ پانکراتاف با اشاره به اهداف پیوستن قرقیزستان به این اتحادیه جدید، اظهار داشت: با وجود گروههای مختلفی که در شبکههای اجتماعی صفحاتی علیه این اتحادیه ایجاد کردند، کشور قرقیزستان با ورود به این تشکل اقتصادی فضای تجارت خود را به شکل خوبی گسترش داد و به بازارهای جدید دسترسی بیشتری یافته است. وی ادامه داد: با وجود 500 هزار مهاجر کاری قرقیزستانی در روسیه، ورود بیشکک به اتحادیه اوراسیا تصمیم بسیار مطلوبی بود چراکه پس از پیوستن به این اتحادیه، حضور شهروندان قرقیزستان نه تنها در روسیه بلکه در هر یک از کشورهای عضو اتحادیه مذکور تسهیل و حتی امکان بیمه شدن آنان نیز فراهم گردید. معاون اول نخست وزیر افزود: با وجود انصراف توافقنامه ساخت نیروگاه برق- آبی توسط شرکتهای روس در قرقیزستان، روابط 2 کشور، دوستی و اهمیت خود را از دست نمیدهند زیرا روسیه یکی از اصلیترین شرکای بیشکک است.
پانکراتاف گفت: انتظار میرود سرمایهگذاران علاقمند به انجام تولیدات و تجارت در فضای اتحادیه اقتصادی به دلیل قیمتهای پایین و نیروی انسانی در قرقیزستان، کارخانههای مختلفی در قلمرو این کشور در آینده برای صادرات به کشورهای اعضای اتحادیه تأسیس کنند ضمن آنکه چنین پیشنهادهایی از طرف چین و چند کشور دیگر نیز مطرح است و در آینده نزدیک به مرحله اجرا خواهند رسید. معاون نخستوزیر تصریح کرد: در حال حاضر پس از عضویت 6 ماهه قرقیزستان در این اتحادیه ما همچنان نتایج روشنی از ورود به اتحادیه نداریم ضمن آنکه روسیه یکی از شرکای استراتژیک قرقیزستان تحت فشار کشورهای غربی قرار دارد و بحران اقتصادی جهانی هم با ارزان شدن قیمت نفت، سهم خود را در این فرآیند داشته اما به طور کلی 6 ماهه گذشته برای قرقیزستان سودمند بوده است.
در ادامه این نشست، قیلیچبیک جمعهدیلاف معاون وزیر اقتصاد قرقیزستان با اشاره به عضویت این کشور در اتحادیه اقتصادی اورسیا گفت: نهادهای ناظر در مرزهای قرقیزستان و قزاقستان آزاد شدند و تمام اعضای این اتحادیه حقوق برابر دارند ضمن آنکه در حال حاضر وظیفه قرقیزستان نوسازی تجهیزات کنترل کالاها در مرزها میباشد و اهمیت بیشتر به این بخش داده میشود. معاون وزیر اقتصاد قرقیزستان اظهار داشت: 18 شرکت قرقیزستان، مجوز صادرات محصولات خود را به کشورهای عضو این اتحادیه ارائه کردند و در حال حاضر نیز یک صندوق قرقیزی- روسی تأسیس شده است که وامهایی به مبلغ 18 میلیون دلار برای توسعه بخش کشاورزی در قرقیزستان اعطا شده است. جمعهدیلاف معاون وزیر اقتصاد قرقیزستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر قرقیزستان با 141 کشور جهان معاملات تجاری را انجام میدهد که در 6 ماهه گذشته حجم مبادلات با برخی کشورهای غربی از جمله اعضای اتحادیه اروپا به میزان 308 میلیون دلار کاهش یافته و این میزان مبادله در فضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا برعکس بسیار افزایش یافته است.
وی ادامه داد: به همین خاطر اتحادیه اروپا نیز چندی قبل وضعیت صادر کننده خاص را با لغو تعرفه گمرکی بیش از 6 هزار نوع از محصولات قرقیزستان به این کشور سپرد. قیلیچبیک جمعهدیلاف تصریح کرد: یکی از تأثیرات منفی پیوستن قرقیزستان به اتحادیه اقتصادی کمبود ظرفیت رقابت با محصولات قزاقستانی است که در حال حاضر این مسئله مورد بررسی میباشد. علاوه بر این، وی از اعلام علاقمندی ویتنام برای همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جمله قرقیزستان و امضای توافقنامه جهت افزایش تجارت در بخشهای کشاورزی خبر داد.
«الماس جالویویچ» معاون مؤسسه خدمات دولتی مهاجرین قرقیزستان نیز در این نشست اظهار داشت: پس از گذشت تحریمهای اقتصادی به روسیه تعهدات مهاجرین کاری شهروندان قرقیزستان در روسیه به دلیل افت قیمت روبل کاهش یافته بود که در حال حاضر وضعیت در این زمینه به حالت عادی بازگشته و روسیه برای قرقیزستان فضای کمکی ایجاد کرده است که در مقابل تورم و افرایش نرخ بیکاری اقدامی مثبت ارزیابی میگردد. علاوه بر این، نمایندگان دولت قرقیزستان معتقدند که هیچ کشوری، قرقیزستان را برای الحاق به اتحادیه اقتصادی اوراسیا اجبار نکرده و اگر شرایط نامطلوب در قالب این اتحادیه برای قرقیزستان پیش آید، ما حق جدا شدن از فضای این اتحادیه را برای خود محفوظ داشته ضمن آنکه در قوانین این اتحادیه چنین حکمی نوشته شده است. در سال 2015، قرقیزستان با امضا رؤسای تمام اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جمله ارمنستان، روسیه، قزاقستان، بلاروس، قرقیزستان، عضویت رسمی این اتحادیه را بدست آورد.
94/11/27 - 15:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]