تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):تلاوت کننده سوره حدید و واقعه و الرحمن در آسمانها و زمین اهل بهشت خوانده می شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829961566




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیدار رهبران مسیحیت شرقی و غربی؛ پایان هزار سال مطلق انگاری


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: دیدار رهبران مسیحیت شرقی و غربی؛ پایان هزار سال مطلق انگاری
دیدار پاپ فرانسیس رهبر واتیکان با رهبر ارتدوکس‌ها از جنبه‌های گوناگون مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است.
به گزارش نامه نیوز، اولین وجه اهمیت خبر این است که این اتفاق پس از هزار سال رخ داده و آن قدر بی‌سابقه است که شاید خیلی‌ها به این خاطر شگفت زده شدند که گمان می‌بردند دنیای مسیحیت یک نماد بیشتر ندارد و او نیز همان پاپ است.
 
  واقعیت این است که مسیحیت در هزار سال گذشته به دو شاخه غربی و شرقی تقسیم شده و مسیحیت غربی یا همان کاتولیک‌ها اختلافات بنیادینی با مسیحیت شرقی یا ارتدوکس ها دارند.
 
  نکته جالب دیگر این است که رهبران غربی و اروپایی خود غالبا پروتستان هستند نه کاتولیک ولی روابط بسیار نزدیکی با واتیکان دارند تا جایی که در ماجرای فروپاشی اتحاد شوروی آمریکای پروتستان در کنار رهبر کاتولیک ها قرار گرفت. با این حال از 44 رییس جمهوری ایالات متحده تنها یک نفر کاتولیک بوده است.
 
  این که دیدار رهبران دو شاخه اصلی مسیحیت در کشوری انجام شده که در نیم قرن  در اختیار برادران لامذهب کاسترو بوده نیز جالب است.
 
  وجه سوم اهمیت قضیه در این است که بدانیم «کریل اول» اسقف اعظم ارتدوکس ها متحد و حامی ولادیمیر پوتین رهبر روسیه است در حالی که واتیکان به صورت سنتی از متحدان آمریکا به حساب می‌آید هر چند که پاپ کنونی بیش از آمریکای شمالی به آمریکای لاتین متمایل است و موضع‌گیری های ضد سرمایه‌داری هم دارد.
 
  مسیحیت کاتولیک اما با مسیحیت ارتدوکس چه اختلافاتی در عقاید دارند؟
 
  کلیسای ارتدوکس در اواسط قرن یازدهم و در پی دیدگاه های متفاوت مذهبی در دو پایتخت شرقی و غربی – قسطنطنیه و روم- ایجاد شد و اختلافات را تشدید کرد.
 
  مهم‌ترین مورد اختلاف مذهبی این دو این است که مسیحیان شرقی یا ارتدوکس‌ها روح القدس را تنها ناشی از «پدر» می‌دانند در حالی که مسیحیان غربی یا کاتولیک ها روح القدس را از «پسر». – [ تاریخ ادیان/ علی اکبر ترابی/ ص 309]
 
  مسیحیان ارتدوکس اعتقادات مربوط به برزخ و بارداری بی شایبه مریم و مصونیت مقامات بزرگ کلیسا از اشتباه و خطا نزد کاتولیک ها را رد می کنند.(مذهب کاتولیک جانشین مسیحیت ابتدایی شد و کلیسای کاتولیک خود را وارث دولت روم تلقی کرد و خصایص آن را حفظ کرد و به صورت اجتماعی درآمد که کاملا مبتنی بر سلسله مراتب است و پاپ در راس آن قرار دارد).
 
  تفاوت دیگر کاتولیک ها با ارتدوکس‌ها در این است که کشیشان ارتدوکس همسر اختیار می‌کنند و عبادت های شفاهی را به زبان کشور خود انجام می‌دهند.
 
  درباره مسیحیان ایران می‌توان این توضیح را آورد که شماری از آنان به عنوان مسیحیان نسطوری شناخته می‌شوند زیرا پیرو اسقفی به نام نسطوریوس هستند که در قرن پنجم می‌زیسته است.
 
 پروتستان‌ها نیز همان‌هایند که در قرن 16 میلادی دست به رفرم (‌اصلاح) زدند. اولین سنگ بنای این شاخه از مسیحیت با اعتراض یا پروتست «لوتر» به خرید و فروش «عفو» گذاشته شد. لوتر می‌گفت: اطلاعات مذهبی و وسیله عفو از گناهان در انحصار پاپ و کلیسا نیست. اصلاح‌طلب یا رفرمیست دیگر «کال وین» بود که مرکز فعالیت خود را ژنو قرار داد و جمهوری پروتستان را پایه گذاشت.
 
  دیدار رهبران دو شاخه مهم مسیحیت در کوبا را پس از هزار سال می‌توان به این معنی دانست که هر دو پذیرفته‌اند که اولا دیگر نمی‌توانند تنها خود را نماینده خداوند بر روی زمین بدانند و ثانیا غیر خود را هم باید به رسمیت بشناسند چرا که نمی‌توانند دیگران را به مدارا و مفاهمه توصیه کنند ولی در دل مسیحیت هر یک دیگری را نفی و انکار کند.
 
  چرا که در دنیای بیرون از مسیحیت هر دو را قبول ندارند و درون خود مسیحیان نیز نحله های دیگری چون پیوریتن ها هم هستند که مهم ترین اعتقاد آنان چنین است: «سرنوشت هر انسانی از قبل تعیین شده هر چند از زمان هبوط آدم زاده گناه و مستحق لعن و نفرین ابدی است.»
 
  مهم ترین عاملی که دو رقیب هزار ساله را به دیدار و گفت و گو ترغیب کرده تهدید مشترک است. چه از درون و چه از بیرون.


منبع: عصر ایران


۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن