واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اعلام کرد؛ کسری 3800 میلیارد تومانی بیمه سلامت در سال 94 مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران از کسری 3 هزار و 800 میلیارد تومانی این سازمان در سال جاری خبر داد.
۱۳۹۴ يکشنبه ۲۵ بهمن ساعت 13:40
محمدجواد کبیر در نشستی خبری با اشاره به ارائه خدمات درمانی به معتادان در مراکز MMT اظهار داشت: در ارتباط با پوشش بیمه ای افراد در سال گذشته 30 میلیارد تومان پیش بینی شده بود که به دلیل عدم تأمین اعتبارات طرح پوشش بیمه درمانی معتادان امسال اجرایی شد. در این زمینه بیش از 10 هزار نفر از معتادان جهت ارائه خدمات درمانی در مراکز ثبت نام کرده اند که بر اساس دستورالعمل و آییننامه های ابلاغ شده با حضور در مراکز دولتی و دانشگاهی در استان ها، خدمات موردنظر را دریافت کرده اند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: بیش از 150 مرکز در سطح استانها به معتادان در بخش درمانی MMT خدمت میدهند که 90 درصد از این مراکز دولتی و مابقی آنها، مراکز دانشگاهی هستند.
وی در خصوص خدمات ارائه شده به معتادان نیز گفت: کلیه خدمات بیمه سلامت در قالب متادون تراپی است که این موضوع در افراد متفاوت ارائه می شود و خدمات سرپایی است و برای هر معتاد متفاوت است. تا امروز 14 هزار خدمت بیمه ای در این بخش ارائه شده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: برای سال 95 منتظر هستیم تا با ستاد مبارزه با مواد مخدر هماهنگ شویم و هزینه ها پیش بینی شود چرا که خدمات ارائه شده به جمعیت تحت پوشش وابسته است. بر اساس محاسبات سال 94 قیمت پایه برای سال 95 بر اساس تعداد فراوانی پیش بینی می شود که در این زمینه برای 25 هزار نفر در سال جاری پیش بینی کرده بودیم.
10 میلیون و 700 هزار نفر طی دو سال اخیر تحت پوشش قرار گرفتند
کبیر در ادامه سخنان خود با بیان اینکه سازما بیمه سلامت در اجرای طرح تحول گام های موثری برداشته است گفت: طی این دو سال توانستیم 10 میلیون و 700 هزارنفر را بیمه کنیم البته نقدهایی به سازمان بیمه سلامت وارد بود که یکی از مهمترین رویکرد های دولت در بحث بیمه شدگان جدید تاکید بر افراد آسیب پذیر بود در این راستا 750 تا 800 سکونتگاه غیررسمی شناسایی کردیم و توانستیم موفقیت هایی داشته باشیم.
وی افزود: 86 درصد کل افراد بیمه شده جدید جمعیت حاشیه نشین شهرها هستند که از این تعداد 91.3 درصد آنها افرادی هستند که درآمد مالی آنها کمتر از یک میلیون تومان است و 75 درصد خانوارهایی هستند که کمتر از این میزان درآمد دارند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با تاکید بر ساماندهی ساز و کار نظام ارائه خدمت یبمه ای گفت: جمعیت تحت پوشش بیمه سلامت باید با سهولت به خدمات اولیه سلامت دسترسی داشته باشد. اگر معماری نظام ارائه خدمت اصلاح نشود هزینه های سرسام اور به سازمان بیمه سلامت تحمیل شده و این هزینه ها به سال آینده منتقل می شود. ضمن اینکه این اصل را باید قبول کنیم که پوشش بیمه همگانی به عنوان رویداد مهم حوزه اجتماعی نظام باید مورد احترام قرار بگیرد اما نیازمند اصلاح است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه پشنیاز نظام ارجاع داشتن پرونده الکترونیک نظام سلامت است، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که در نظام پرداخت داریم پرداخت به ازای هر سرویس است که اگر سرانه ای باشد ارائه دهندگان خدمات می توانند از منابع بودجه ای مراقبت کنند. امیدواریم بتوانیم در سال 95 نظام پرداخت در چند استان کشور را سرانه ای کنیم.
به گفته کبیر در نظام ارائه خدمت باید به سمتی برویم که انضباط در ارائه دهندگان خدمات داشته باشیم و منابع تامین و در نهایت پرداخت ها به هنگام انجام شود.
تهیه طرح مشترک با وزارت بهداشت در راستای اجرای نظام ارجاع
وی در ادامه از تهیه طرحی با مشارکت وزارت بهداشت در راستای نظام ارجاع خبر داد و گفت: طرحی از 5 ماه پیش در قالب تفاهم نامه ای با وزارت بهداشت آماده شده که دستورالعمل نظام ارجاع برای روستاییان کشور است . وزارت بهداشت باید کلینیک هایی که ارائه خدمت می کنند را بر اساس برنامه منسجم آماده کند و این برنامه در سطح مراکز درمانی روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر انجام شود و پرداخت خدمت به صورت سرانه ای انجام شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اضافه کرد: طبق این تفاهم نامه برای 86 درصد از جمعیت حاشیه نشینان که در شهرهای زیر 20 هزار نفر تا 50 هزار نفر و 50 هزار نفر تا 100 هزار نفر هستند می بایست نظام ارجاع پوشش داده شود. این موضوع به این معنی است که گام اساسی را باید برای کنترل تقاضا داشته باشیم چرا که اگر تقاضا افسارگسیخته باشد منابع کفاف نمی دهد.
وی درباره ساز و کار خدمات بیمه شدگان جدید نیز توضیح داد: از 10 میلیون و 700 هزار نفری که در سال جاری تحت پوشش قرارگرفتند دولت باید افرادی که در حاشیه شهرها هستند و درآمد پایینی دارند بیمه رایگان ارائه دهد. اما برای افرادی که وسع مالی دارند از طریق خوداظهاری این افراد درآمد آنها مورد ارزیابی قرار می گیرد که با یک مکانیزم منسجم زمینه مشارکت را در خرید بیمه های آنها فراهم خواهیم کرد. این مکانیزم به صورت پلکانی و با دهک های مختلف انجام می شود البته هنوز سیاست های آن ابلاغ نشده تا بتوانیم قیمت اعلام کنیم.
کبیر در خصوص کسری بودجه سازمان بیمه سلامت نیز گفت:آغاز سال 94 را با پرداخت منابع سال 93 شروع کردیم در سال جاری 1650 میلیارد تومان از منابع سال 93 وصول نشده بود که عملا امسال با این میزان بدهی مواجه شدیم و 700 میلیارد تومان نیز از سال 92 باقی مانده بود در مجموعه 2 هزار و 350 میلیارد تومان از منابع سال 94 بابت بدهی سال 93 و سال 92 پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه کسری اعتبار سازمان بیمه سلامت در برابر منابع آن امری اجتناب ناپذیر است ادامه داد: در سال جاری جلسات مختلفی با دولت داشتیم که همه مسئولان اذعان داشتند راز موفقیت نظام سلامت بر این است که بتوانیم ساز و کار بیمه ای را در نظام سلامت نهادینه کنیم امروز نیز جلسه ای را با سازمان مدیریت برنامه ریزی خواهیم داشت.
نیاز به 16 هزار میلیارد بودجه در سال 95
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در سال جاری تا کنون 5 هزار و 100 میلیارد تومان را دریافت کردیم که از این مبلغ 2 هزار و 350 میلیارد تومان بدهی پرداخت شده و مابقی برای سال 94 است با این روند برابر قول هایی که داده شده بودجه باید تا 110 درصد افزایش یابد. البته پیش بینی هزینه های ما این است که حدود 13 هزار میلیارد تومان اعتبار داشته باشیم در سال 94 حدود 3 هزار میلیارد تومان کسری منابع خواهیم داشت. به دولت اعلام کردیم که اگر بسته خدمتی بر اساس بسته های تعریف شده طرح سلامت باشد در سال 95 به 16 هزار میلیارد تومان نیاز داریم.
میزان بدهی های سازمان بیمه سلامت
کبیر همچنین به میزان بدهی های این سازمان اشاره کرد و گفت: تا به امروز مراکز طرف قرارداد اعم از دانشگاهی و بیمارستانی (خصوصی و دولتی) بخشی از مطالبات خود را دریافت کرده اند که مراکز خصوصی تا اوایل خرداد و مراکز دولتی تا پایان خردادماه مطالبات خود را دریافت کرده اند.
وی با اشاره به پرداخت مطالبات این سازمان به داروخانهها و پزشکان خصوصی گفت: در این زمینه نیز در برخی از استان ها تا مرداد و در مابقی استان ها تا شهریورماه بدهی ها و مطالبات پرداخت شده است.
پرداخت مطالبات مراکز درمانی تا آبان ماه در صورت تخصیص اعتبارات
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران تأکید کرد: با تخصیص به هنگام اعتبارات و همچنین بدهی های وزارت بهداشت، شرایط مناسب تری در سازمان بیمه سلامت ایجاد می شود و اگر همه اعتبارات ما داده شود تا پایان سال مطالبات مراکز درمانی و بیمارستانی تا اواخر مهر یا آبان ماه پرداخت خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به بهبود شرایط سازمان بیمه سلامت در بحث پرداخت بدهیها بیان داشت: در سال 94 نسبت به سال 93، پرداختی ها 2.5 برابر شده است. در واقع از 370 میلیارد تومان سال 93، به بیش از هزار میلیارد تومان رسیده است.
اعتبارات سال 95 سازمان بیمه سلامت
وی همچنین به اعتبارات سازمان بیمه سلامت در سال آینده اشاره کرد و گفت: در لایحه بودجه 5 هزار و 400 میلیارد تومان منابع برای بیمه سلامت تخصیص داده شده بود که نسبت به سال 94، 12 درصد رشد داشته اما این رقم نمی تواند پاسخگوی تعهدات ما در سال 95 باشد.
کبیر همچنین از دولت تدبیر و امید خواست در یک مقطعی همه مطالبات و بدهیهای سازمان بیمه سلامت را به صفر برساند تا این سازمان در پرداختیها به نقطه صفر برسد.
وی با اعلام اینکه سازمان بیمه سلامت با هیچ شرکت و سازمان دیگری به توافق نرسیده گفت: متأسفانه برخی شرکتها به صورت غیرقانونی نسبت به صدور دفترچه بیمه شدگان وارد عمل شده اند که این تخلف است،. ما شکایات خود را در این بخش به مسئولان مربوطه اعلام کردیم، حتی 10 الی 12 شرکت در این بخش شناسایی شده اند که امیدواریم مردم اعتمادی به این شرکت ها نداشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]