واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نخبه قرآنی از تبریز در مصاحبه با پانا: دانش آموزان حافظ قرآن یک سر و گردن از همکلاسان بالاترند نخبه قرآنی از آذربایجان شرقی با بیان اینکه حفظ قرآن تاثیر زیادی در تقویت حافظه دارد،گفت: دانش آموزان حافظ قرآن یک سر و گردن از همکلاسی هایشان بالاترند.
۱۳۹۴ يکشنبه ۲۵ بهمن ساعت 13:10
محمد محمودی در گفت و گو با خبرنگار پانا از آذربایجان شرقی گفت:، 14 سال سن دارم و از سن هفت سالگی شروع به حفظ قرآن کردم و در مدت دو سال در سن 9 سالگی توفیق حفظ قرآن را به دست آوردم. پدرم آشپز دانشگاه و مادرم خانه همچنین یک خواهر بزرگتر از خود دارم که او نیز در زمینه حفظ کل قرآن فعالیت داشته و در مرحله تثبیت است.
وی درخصوص شروع حفظ قرآن میگوید: از آغاز حفظ قرآن تاکنون فقط تحت نظر مرحوم حاج محمد غفراننیا و مؤسسه جامعةالقرآن والعترت ایشان کارم را شروع کردم و اکنون نیز بعدازفوت استاد، با پسر ایشان وحید غفراننیا کلاسهای آموزشی را ادامه میدهم.
با آمدن نام مرحوم حاج محمد غفراننیا و اینکه محمد محمودی، از سن هفت سالگی تا الان که 14 ساله است و عمری به مدت هفت سال با این استاد فقید زندگی کرده، از او درباره مرحوم غفراننیا میپرسم که اشک در چشمانش حلقه میزند و اشاره میکند که اندکی صبر کنم تا بتواند با تمرکز بیشتر پاسخ دهد.
بعد از چند دقیقه محمد با صدایی بغضآلود ادامه میدهد: با استاد غفراننیا خاطرات زیادی دارم، استاد علاوه بر مباحث قرآنی از نظر اخلاقی نیز با شاگردانش کار میکرد و همیشه میگفت تنها به حفظ قرآن اکتفا نکنید و منش قرآنی نیز داشته باشید و اگر نتوانید به قرآن عمل کنید حفظتان بیفایده است و از همه شاگردانش درخواست میکرد قرآن را به پول نفروشند و هدفشان کسب درآمد نباشد.
وی اضافه میکند: به گونهای شده بود که وقتی یک روز تعطیلی داشتم سعی میکردم آن را در جامعةالقرآن سپری کنم و در کنار استاد باشم و همه به من سوگلی استاد میگفتند. استاد علاوه بر قرآن به استراحت، تغذیه و تفریح ما نیز رسیدگی میکرد تا تمامی شاگردان لحظات خستهکنندهای نداشته باشند و علاقهمند به ادامه جلسات باشند. فوت ناگهانی استاد برایم باور نکردنی است و نمیتوانم دوریشان را تحمل کنم. استاد همیشه به تمام شاگردانش سفارش میکرد که حتما در کنار قرآن باید به زبان انگلیسی نیز مسلط باشید تا بتوانید در سراسر دنیا مبلغ و راهنمای صحیح این کتاب اسمانی باشید؛ اصلیترین هدف تربیت شاگردان که من هم مستثنی از این امر نبودم همین امر بود. مثلا با تشکیل کلاسهای زبان عربی و صرف عربی، سعی بر یادگیری ادبیات عربی میکرد تا جز به جز و کلمه به کلمه وارد قرآن شده و قرآن را به سایر مردم و ادیان نیز بشناسانیم.
این نوجوان قرآنی اظهار میکند: استاد مرحوم غفراننیا با توجه به تواناییهای فردی شاگردانش آنها را تربیت میکرد و کسی نیز از ایدههای استاد خبر نداشت و برای هر شاگردش یک برنامه خاصی داشت. استاد همچنین بهترین خطاط استان را با هزینه خودش به مؤسسه آورده بود تا به شاگردانش خطاطی یاد دهد. کلاسهای تواشیح برای ما برگزار میکرد تا حس تیمی بودن در وجود ما پابرجا باشد و همیشه سفارش میکرد که هرگاه در مسابقهای شرکت کردید که رقیبتان یکی از این هممؤسسهایهایتان بود، باید برای مؤفقیت او دعا کنید.
دانشآموزانی که حین تحصیل قرآن حفظ میکنند از دیگر همکلاسان یک سر و گردن بالاترند
وی درپاسخ به این سؤال که آیا حفظ قرآن و رسیدگی به تکالیف مدرسه مشکلی برایش ایجاد نمیکرد، میگوید: دوران حفظ قرآن من به گونهای بود که اصلا لطمهای به درس و مشقم نمیزد و اینطور نبود که تمام وقتم را به حفظ قرآن بپردازم، من با برنامهریزی خوبی که داشتم با همسن و سالانم بازی میکردم و به دروس مدرسه نیز اشراف کامل داشتم. میتوان گفت دانشآموزانی که حین تحصیل قرآن حفظ میکنند، بهدلیل تقویت حافظه، نسبت به دیگر همکلاسان یک سر و گردن بالاترند!
این نوجوان حافظ قرآن با بیان اینکه دوست دارد درآینده خلبان شود، ادامه میدهد: خداوند همه را برابر آفریده است و هیچکس این فکر به ذهنش خطور نکند که من از ضریب هوشی بالایی برخوردار هستم و یا حفظ قرآن مخصوص افراد ویژه هست؛ من هم مانند سایر هم سن وسالنم از هوش معمولی که خداوند عطا کرده برخوردار هستم و تنها دلیل حفظ قرآن پشتکار خودم و خانوادهام و انتخاب صحیح استاد است. ازسویی در هر سنی میتوان قرآن را شروع کرد، با اینکه هر چقدر سن بالاتر میرود مشغله فکری نیز زیادتر میشود و کمی حفظ سختتر میشود ولی در کار قرآن نشد وجود ندارد.
نماینده کشورمان در رشته حفظ کل قرآن مسابقات بینالمللی قرآن کویت با اشاره به خاطرهها، هدفها و مشکلات راه حفظ قرآن در طول زندگی 14 ساله خود ،تأکید کرد: ای کاش مسئولان بدانند، نخبههای قرآنی نیز همچون دیگر رشتهها، یکشبه به این مقام نرسیدهاند و نیازمند حمایتهای بیشتری هستند.
نخبه قرانی در پایان خاطر نشان ساخت: به سوره «اعلی» علاقه ویژهای دارم .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]