تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805354619




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارشی ‌كه بانك ‌مركزی به ‌روحانی نداد!


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
گزارشی ‌كه بانك ‌مركزی به ‌روحانی نداد!
گزارشی ‌كه بانك ‌مركزی به ‌روحانی نداد! چنين حجمي از مطالبات غيرجاري در كمترين برآورد،‌توان سودآوري را از نظام بانكي خواهد گرفت و بانك‌ها را براي سودآوري به سوي روش‌هاي فريبكارانه سوق خواهد داد.


به گزارش فرهنگ نیوز، بانك مركزي ديروز در حالي ميزبان رئيس‌جمهور و سخنان اميدواركننده او(!) در مجمع ساليانه خود بود كه تحليل مشخص و شفافي از نظام بانكي كشور به وي ارائه نكرده است و چنين تحليلي اصولاً وجود ندارد.

نظام بانكي كشور با بحران روزآمدي روبه‌رو است كه در 30 سال اخير چنين وضعيتي نداشته است. بحران نظام بانكي ما علاوه بر ذخيره‌گيري اندك و ورود بانك‌ها به بازار سهام و خريد شركت‌ها و نيز حجم بسيار بالاي مطالبات غيرجاري در نظام بانكي، با شاخص عجيب «حجم بالاي  تسهيلات و تعهدات به اشخاص مرتبط» نيز مواجه شده است. 

در بخش مطالبات غيرجاري، در حال حاضر برآوردهاي رسمي از ميزان 14 درصدي اين مطالبات در نظام بانكي كشور خبر مي‌دهد، اما رقم 14 درصد صرفاً يك رقم رسمي فريبنده است. گفته مي‌شود حجم مطالبات غيرجاري حداقل 40 و حداكثر 60 درصد برآورد شده است! تصور كنيد وقتي كه در هر نظام بانكي با حجم مطالبات غيرجاري 8 درصدي، زنگ «بحران بانكي» را به صدا در مي‌آورند، ميزان 60درصدي مطالبات غيرجاري چه مي‌تواند نام بگيرد؟! حال آنكه ما رقم «رسمي» مطالبات غيرجاري نظام بانكي را نيز كه 14 درصد اعلام شده است، بحران بانكي تلقي نكرده‌ايم!
  چنين حجمي از مطالبات غيرجاري در كمترين برآورد،‌توان سودآوري را از نظام بانكي خواهد گرفت و بانك‌ها را براي سودآوري به سوي روش‌هاي فريبكارانه سوق خواهد داد.

اما شاخص ديگر بحران بانكي كشور «خريد سهام شركت‌ها و شركت‌سازي» است كه مفاسد ناشي از غيرشفاف شدن وضعيت مالي، كمترين خسارت اين رفتار نظام بانكي است. بگذريم كه كشور ما اصولاً فاقد شروط اوليه شركت‌داري بانك‌ها و فاقد بسترهاي قانوني اجرايي آن است.

اما نكته حيرت‌آور بحران نظام بانكي كشور حجم بالاي تسهيلات و تعهدات به اشخاص مرتبط است. در همه جاي جهان چون ارتباطات خاص افراد تسهيلات گيرنده با بانك تسهيلات‌دهنده مانع عزم اصولي براي دريافت مطالبات مي‌شود، حتي در بهترين شرايط اقتصادي هم تسهيلاتي كه به افراد مرتبط داده مي‌شود، از نوع غيرجاري است و در نظام‌هاي بانكي جهان، تسهيلاتي كه به افراد مرتبط داده مي‌شود از سرمايه بانك تسهيلات‌دهنده كسر مي‌شود.

در حال حاضر ميزان ادعايي تسهيلات اعطايي به اشخاص مرتبط تا پايان شهريورماه 94 بيش از 30هزار ميليارد تومان است و چيزي حدود 50 درصد كل سرمايه ثبت شده نظام بانكي كشور را شامل مي‌شود كه حتي اين رقم نيز كاملاً غيرشفاف و از سر حدس و گمان است و نمي‌تواند مبناي واقعي تسهيلات باشد.

در چنين شرايطي براي خروج از بحران نظام بانكي حتماً هر عقل سليمي به دنبال حذف يا كاهش اعطاي تسهيلات به اشخاص مرتبط مي‌شود و در پي آن مثل هر نظام بانكي سالمي، ميزان تسهيلات و تعهدات اشخاص مرتبط، از سرمايه‌ هر يك از بانك‌هاي كشور كسر خواهد شد اما با كمال تعجب در آخرين آيين‌نامه تسهيلات و تعهدات اشخاص مرتبط، سقف اعطاي تسهيلات را بالاتر برده‌اند و از اشخاص مرتبط نيز تعاريف گريزپذيرتري به عمل آورده‌اند و حتي خيال همه را به كلي راحت كرده و اعمال جرائم ماده 43 قانون پولي و بانكي كشور نيز برداشته شده است!

بانك مركزي چه پاسخي براي اين بحران‌آفريني در نظام بانكي كشور دارد؟! آيين‌نامه تسهيلات و تعهدات اشخاص مرتبط كه در جلسه پنجم آبان 94 شوراي پول و اعتبار به تصويب رسيده و در بخشنامه 25 آبان به نظام بانكي كشور ابلاغ شد، در كنار تلاش‌هايي كه براي تسهيل در رفت و آمد تسهيلات‌گيرندگان مرتبط مي‌شود، چه نسبتي با رفتار نظام‌هاي بانكي در غرب دارد؟! در غرب در شرايط بحران بانكي با اعمال مقررات سختگيرانه بر سرمايه بانك‌ها و بالا بردن اختيارات نهادهاي نظارتي، از بحران عبور كرده‌اند، در حالي كه ما منتظريم تا بحران بانكي كشور، بانك‌ها را به درون خود ببلعد! آيا رئيس‌جمهور محترم كه ديروز به مجمع عمومي بانك مركزي رفت، تحليل مشخص و شفافي از وضع كنوني نظام بانكي كشور دريافت كرد؟!

منبع: جهان نیوز


94/11/25 - 09:36 - 2016-2-14 09:36:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن