واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون برنامهریزی استاندار ایلام عنوان کرد
اتمام فاز اول عملیات اجرایی ایجاد مرز رسمی چیلات
معاون برنامهریزی استاندار ایلام از اتمام فاز اول عملیات اجرایی ایجاد مرز رسمی چیلات در شهرستان دهلران ظرف 2 ماه آینده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، حشمتالله عسکری ظهر در حاشیه دیدار معاون برنامهریزی استاندار ایلام، فرماندار و اعضای شورای تأمین و تعدادی از مسئولان شهرستان با معاون اقتصادی استاندار میسان عراق و مسئولان محلی این استان در نقطه صفر مرزی چیلات در شهرستان دهلران در خصوص ایجاد مرز رسمی چیلات اظهار داشت: با راهاندازی مرز رسمی چیلات در شهرستان دهلران، زمینه انتفاع دو کشور ایران و عراق در زمینه های تجاری و اقتصادی و زیارتی فراهم خواهد شد.
وی با بیان اینکه قابلیتهای دو طرف مرز چیلات به گونهای است که باید پیش از این، این مرز باز میشد، افزود: تمامی زیرساخت های موجود در بخش جاده و راه دسترسی، آب و برق و امنیت پایدار در مرز چیلات فراهم می باشد و همه چیز آماده ایجاد یک مرز رسمی است.
معاون برنامه ریزی استاندار ایلام با اشاره به اینکه هم طرف ایرانی هم عراقی از پتانسیل اقتصادی مناسبی برخوردار هستند، تصریح کرد: استان ایلام دارای 10 شهرستان است که شهرستان دهلران به لحاظ بهرهمندی از ظرفیت نفت و گاز و کشاورزی پراستعداد ترین منطقه استان ایلام است.
وی گفت: با راه اندازی مرز رسمی چیلات هم شهرستان دهلران و هم استان میسان به خصوص شهر علی غربی عراق می توانند نیازهای مختلف اقتصادی و ... یکدیگر را فراهم کنند.
عسکری با اشاره به ظرفیت بخش صنعت از جمله آجر، سیمان و گچ در دهلران، عنوان کرد: شهرستان دهلران به دلیل اینکه نزدیکترین راه به شمال و جنوب کشور است و همچنین فاصله بسیار مناسب 90 کیلومتری تا نقطه دسترسی ریلی به خط آهن خوزستان به تهران، مناسب ترین مرز به کشور عراق است.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود روزانه 700 تا هزار کامیون از این مرز عبور کنند، ادامه داد: با راهاندازی مرز رسمی چیلات در دهلران، استان های چهار محال و بختیاری، همدان، لرستان، اصفهان و مرکزی که دارای ظرفیتهای بسیار بالایی هستند از این مرز برای مبادلات تجاری استفاده خواهند کرد.
معاون برنامه ریزی استاندار ایلام اضافه کرد: پیشبینی میشود در ایام اربعین روزانه 7 تا 10 هزار نفر از این مرز به سمت عتبات عالیات عبور کنند.
وی گفت: کل مسیر تا نقطه صفر مرزی 26 کیلومتر است که 6 کیلومتر آن آسفالت است و در آینده نزدیک مابقی این مسیر نیز آسفالت خواهد شد.
عسکری خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی راه اندازی مرز چیلات شامل چندین فاز است که فاز اول آن که شامل محوطه سازی به مساحت 50 هکتار که 25 هکتار آن در حوزه مرز ایران و 25 هکتار دیگر در مرز عراق است ظرف 2 ماه آینده به اتمام خواهد رسید.
وی افزود: دولت ایران و استان ایلام به مدت دو سال منابع آب و برق بصورت رایگان در اختیار طرف عراقی خواهد گذاشت که تا مقدمات کار و بعد هم مراحل نهایی ایجاد این مرز رسمی تکمیل شود.
معاون برنامه ریزی استاندار ایلام یادآور شد: مرز شهرستان دهلران به دلیل موقعیت جغرافیایی و دسترسی به راه به عنوان مهمترین موضوع هزینه ای در بحث ایجاد مرز، علاوه بر مرز رسمی چیلات بعنوان یک مرز تجاری-زیارتی، مرز چم سری نیز به عنوان مرز تجاری برای مراودات تجاری در دهلران نیز ایجاد خواهد شد.
94/11/24 - 18:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]