محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853917478
هنرمند طلاکوب افغانستانی در گفتوگو با فارس: در نمایشگاههای خارجی به نام ایران شرکت میکنم/ افغانستانی و عاشق ایرانم
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: هنرمند طلاکوب افغانستانی در گفتوگو با فارس:
در نمایشگاههای خارجی به نام ایران شرکت میکنم/ افغانستانی و عاشق ایرانم
هنرمند طلاکوب افغانستانی با بیان اینکه هیچ حمایتی از هنر طلاکوبی نمیشود و این هنر در معرض انقراض است، گفت: جوانان به جای اشتغال در کارهای هنری به دنبال کارهای راحتتر مثل فعالیت در فستفودها و موبایلفروشی هستند.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، «عبدالقیوم بیانی» هنرمند طلاکوب افغانستانی نه تنها میراث دیار هنرپرور اصفهان را به ارمغان برده بلکه با لهجه اصفهانی نیز صحبت میکند، او از فراز و فرودهای سالهای زندگیاش پس از مهاجرت از افغانستان میگوید اینکه برای رسیدن به این جایگاه چه سختیها و تلاشهای را متحمل شده است. سالهاست که آثار هنری اش در بازار مسگرهای میدان امام اصفهان توسط تجار داخل و خارج کشور خریداری و به کشورهای اروپایی صادر می شود، علاوه بر این نشان کیفیت برتر هنر صنایع دستی از سازمان یونسکو در سال 2012 را کسب کرده است. وی با بیان اینکه با حمله طالبان به افغانستان به ایران مهاجرت کرده و ساکن اصفهان شدم و کارگاه کوچک طلاکوبی راهاندازی کردم گفت: برای یادگیری این فن چهار هنر طلاکوبی، مجسمه سازی، مشبک کاری و دوات کاری لازم است که من همه آنها را بدون استاد فرا گرفتم. این هنرمند طلاکوب افزود: جوانان علاقهمند هستند به سراغ کارهای راحت از جمله باز کردن مغازه فست فودی و موبایل فروشی بروند و حاضر نیستند سختیها و مشقتهای هنر طلاکوبی را تحمل کنند. بیانی تصریح کرد: هنر طلاکوبی عمر بالایی دارد و تا صدها سال ماندگار است چون از جنس فولاد و دارای مقاومت بالایی است و طلا و نقره کوبیده شده در فولاد به هیچوجه آسیبپذیر نیست. وی افزود: دارای نشان سازمان یونسکو در سال2012هستم، ایران بیش از 140 نشان الگوی برتر را دریافت کرده است در حالی که کشورهای دیگر بیش از 80 نشان ندارند اما با این حال با وجود همه خدمتهای که برای اعتلای این هنر داشته و از انقراض آن جلوگیری کردهام اما هیچ حمایتی از من نشده است. این هنرمند طلاکوب کار افغانستانی گفت: در سال 2012 نشان کیفیت برتر صنایع دستی را سازمان یونسکو دریافت کردم و شاید در دنیا تنها کسی باشم که نشان مهر اصالت سازمان یونسکو را دارم و 2 بار نشان ملی کشور ایران را دریافت کردم. وی تصریح کرد: این هنر، هنر ایرانی، افغانستانی، هندی و چچنی در حال انقراض است و هیچ حمایتی از آن انجام نمیشود در حالی که طلاکوبی هنری است که برای نسلهای بعد ایران ماندگار است. متن مصاحبه با وی به شرح ذیل است: فارس: خودتان را معرفی می کنید؟ بیانی: «عبد القیوم بیانی» معروف به شرافت بیانی، در حال حاضر ساکن اصفهان هستم اما در افغانستان ولایت غزنی پایتخت جهانی اسلام، روستای گلکوه متولد شدهام.
فارس: چه شد به این هنر علاقه مند شدید و از چه زمانی به فعالیت هنری پرداختید؟ بیانی: از دوران نوجوانی به هنر علاقه داشتم، خانواده ام وضع مالی نسبتا خوبی داشتند و پدرم تاجر بود و در دوران نوجوانی با این هنر آشنا شدم، زمانی که به اصفهان آمدم هنر طلاکوبی و مشبک را از افغانستان را که میدانستم را با خود به همراه آوردم البته هنر طلاکوبی به این شکل در افغانستان نبود بلکه بر روی کمربند و اسلحه این هنر را اجرا میکردیم و مشتری زیادی نداشتیم.
فارس: چه شد که ترک دیار کردید و ساکن اصفهان شدید؟ بیانی: بعد از حمله ارتش سرخ شوروی به افغانستان آشوبهای در این کشور به پا شد بسیاری از مدارس به آتش کشیده شد که و در نتیجه زمینه تحصیل برایمان فراهم نبود برای همین به ایران آمده و ساکن اصفهان شدیم و در میدان امام خمینی (ره) به هنر طلاکوبی پرداختم. البته آن زمان میدان امام خمینی (ره) مثل الان نبود و رونق آثار هنری کمتر بود، اما هنرهای دستی آن بسیار برای من جذاب بود و این انگیزهای برای پرداختن به این هنر شد، بعد از آنکه به افغانستان بازگشتم برای شروع بر روی یک تبر زین کار نقره کوبی و طلاکوبی را انجام دادم، اما با حمله طالبان به افغانستان به ایران مهاجرت کرده و ساکن اصفهان شدم و کارگاه کوچک طلاکوبی راهاندازی کردم.
فارس: این هنر در قدیم الایام به چه نامی مشهور بوده و برای یادگیری این هنر چه مراحلی لازم است؟ بیانی: در قدیم به این هنر کوفیگری و یا کوفتهگری میگفتند که در حال حاضر آن را هنر طلاکوبی مینامند. برای یادگیری این فن چهار هنر طلاکوبی، مجسمه سازی، مشبک کاری و دوات کاری لازم است که من همه آنها را بدون استاد فرا گرفتم، اما لازمه و اساس آن یادگیری هنر مجسمه سازی است.
فارس: میزان علاقه و استقبال جوانان به این هنر چگونه است؟ بیانی: استقبال و علاقه مندی جوانان به این هنر خوب نیست چرا که این هنر کار دشواری است و شخص که میخواهد در این حرفه سابقه دار شود باید سالها کار کرده و زحمت و سختی متحمل شود و سالها با چکش بر روی فولاد بزند، جوانان علاقهمند هستند به سراغ کارهای راحتتری از جمله باز کردن مغازه فست فودی و موبایل فروشی بروند و حاضر نیستند سختیها و مشقتهای این راه را تحمل کنند.
فارس: آیا شاگردانی هم آموزش دادهاید؟ بیانی: بله، تا کنونی شاگردانی هم داشتهام که این هنر را فرا گرفتهاند و الان استاد دانشگاه هستند، یکی از آنها در یکی از دانشگاههای همدان استاد دانشگاه و مجسمه سازی را از این کارگاه فراگرفته است، شاگرد دیگری هم داشتهام که هنر مشبک کاری را از این کارگاه فرا گرفته است، شاگردانی هم داشتهام که به این کارگاه آمدهاند بعد از مدتی از این کار خسته و ناامید شده و این کار را رها کردهاند. یکی از شاگردانم هم اکنون در سویس و جز بهترین هنرمندان است برخی از آنها به دلیل مشکلات افغانستان به اروپا مهاجرت کرده و در آنجا اقامت و تابعیت گرفته و حتی بیمه بیکاری دریافت میکنند، متاسفانه جوانان ساز رفتن میزنند اما این تنها هنری است که با گذشت زمان ارزش آن همچنان باقی است، این صنعت عمر بالایی دارد و تا صدها سال ماندگار است چون از جنس فولاد و دارای مقاومت بالایی است و طلا و نقره کوبیده شده در فولاد به هیچوجه آسیبپذیر نیست.
فارس: از هنرمندان صاحب نام طلاکوبی افراد دیگری را می شناسید؟ بیانی: بله، مرحوم استاد «کاظم مغیث» از هنرمندان قدیمی طلاکوبی اصفهان بوده است بعد از ایشان این هنر در حال انقراض بود که بخشی از آن را احیا کردم، در هر نسل تقریباً یک نفر طلاکوب در شهر اصفهان داشته است مرحوم استاد «محمد اصفهانی» 170 سال پیش در حرفه کوفتهگری بوده بعد از آن استاد«میرزا طاهر» علامتساز و طاهر طلاکوب و بعد از آنها استاد «حسنعلی» که در 20 سال پیش طلاکوبی میکردند و اثرهای هنری نفیسی از او به یادگار مانده است.
فارس: تاکنون چه مقام ها و جوایزی کسب کرده اید؟ بیانی: دارای نشان سازمان یونسکو در سال2012هستم، ایران بیش از 140 نشان الگوی برتر را دریافت کرده است در حالی که کشورهای دیگر بیش از 80 نشان ندارند اما با این حال با وجود همه خدمتهای که برای اعتلای این هنر داشته و از انقراض آن جلوگیری کردهام اما هیچ حمایتی از من نشده است. طلاکوبی هنری است که برای نسل های بعد ایران ماندگار است اما بعد از این همه سال کارکردن کردن تنها یک مجوز شفاهی برای داشتن نمایشگاهی در میدان امام خمینی این شهر دارم.
فارس: چه تعداد کارگر در این کارگاه طلاکوبی میکنند و آثارتان را برای فروش چگونه عرضه میکنید؟ بیانی: بین 15 تا 20 نفر در این کارگاه مشغول به کار هستند که امر معاش این کارگرها از این کارگاه است هر چند با شرایط سخت بازار اداره کردن آنها مشکل است اما به خاطر سابقه کاری که دارند آنها را نگه داشتهام برای فروش اجناس این کارگاه در بازار میدان امام مغازهای دارم، تا قبل از تحریمها مشتریهایم هر 3 تا 4 ماهه بیشتر از اردن، آلمان، اسپانیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس میآمدند و محصولاتی را سفارش میدادند اما بعد از تحریمها رونق کار کمتر شد، در حال حاضر توریستها و گردشگرهای که به بازار میآید تنها جنس کوچکی را خرید میکند و با خوشان میبرد. فارس: آثار شما در نمایشگاه های داخلی و خارجی نیز شرکت داشته است؟ بیانی: بله تقریبا 10 الی 15 لوح تقدیر دارم، در سال 2012 نشان کیفیت برتر صنایع دستی را سازمان یونسکو دریافت کردم، شاید در دنیا تنها کسی باشم که نشان مهر اصالت سازمان یونسکو را دارد و 2 بار نشان ملی کشور ایران را دریافت کردیم و در هفتمین مسابقات جشنواره غزنویی نشان برتر را کسب کردم، در نمایشگاههای خارج کشور آثارم را ارسال میکنم اما خودم به آن نمایشگاه نمیروم چون کارت اقامتم باطل شده و به مشکل بر میخورم.
فارس: برای ساخت یک اثر طلاکوبی چه مراحلی را طی میکنید؟ بیانی: در ابتدا ورقهای 1.5 میل را تهیه میکنیم و الگوی را با چکش روی آن میاندازیم و بعد سنگ فرز میدهیم و به صورت مجزا حیوان از اسب و شتر پرنده را در میآویم بعد از اینکه 40 تکه آماده شد آن را به هم وصل میکنم و مراحل پرداخت را انجام میدهم، سپس طرح و نقوش روی آن شامل اسلیمی، ختایی، گلهای شاه عباسی است و گل مرغ روی مواد و طرح به طورت ذهنی روی کار انجام میدهیم و طلا را به چکش به روی کار میزنیم آن را 3 بار حرارت میدهیم و در نهایت کار آماده است. برای داشتن یک محصول طلاکوب ممتاز زیر ساخت مناسب و دقیق بسیار مهم است، پس از آن طرح و طلاکوبی یا نقره کوبی دقیق اهمیت دارد، اما زیر ساخت و شیوه طلاکوبی روی شیارها بسیار حائز اهمیت است. برای ساخت یک پیکره انسان قطعات ورق آهن با ضخامت 1.5 تا 2 میلیمتر پس از برش و فرم دادن با ضرب چکش به یکدیگر متصل میشود تا یک پیکر ساخته شود، تمامی مراحل ساخت تندیس با هنر دست انجام میشود برای ساخت دست تندیس 7 تا 10 تکه ورق آهن بکار برده میشود.
فارس: برای راه اندازی یک کارگاه طلاکوبی چه وسائلی مورد نیاز است؟ بیانی: طلا و سنگ یشم از وسایل مهم کارگاه طلاکوبی است سنگ یشم را باید خوب شناخت، چکش، گیره و یک کپسول گاز فشار قوی نیاز است، برای تهیه طلا باید از شمش استفاده کنیم و که آن را به زرکش میدهیم، شاید در کل ایران 24 زرکش نباشد آن را به زرکش میدهیم تا در اندازههای هشت صدم میلیمتر یا 10 صدم میلیمتر در آورد و زرکش بعد آن را دور قرقره در میآورد.
فارس: آینده این هنر را چگونه می دانید؟ بیانی: این هنر، هنر ایرانی، افغانستانی، هندی و چچنی در حال انقراض است و هیچ حمایتی از آن انجام نمیشود، طلاکوبی هنری است که برای نسلهای بعد ایران ماندگار است اما بعد از این همه سال کار کردن تنها یک مجوز شفاهی برای داشتن نمایشگاهی در میدان امام خمینی (ره) دارم.
فارس: در پایان چه توقع و انتظاری از مسئولان دارید؟ بیانی: تا کنون از ما هیچ حمایتی نشده و وضعیت ما از نظر امکانات رفاهی و بیمه و ارائه وام راضی کننده نیست در حالی که هنری که من انجام میدهم منحصر به فرد و دارای ارزش هنری بسیار بالایی است. اگر چه من یک افغانستانی هستم اما برای هنر صنایع دستی تلاش بسیاری کردم، آثار من به نام ایران صادر شده که برای ایران ماندگار است اما تنها امتیاز ما نمایشگاهی در میدان امام خمینی (ره) آن هم به صورت شفاهی است، پیشنهادهای زیادی برای مهاجرت به اروپا داشتم ولی عاشق ایران و این خاک هستم و میکوشم از این هنر اصیل حفظ و صیانت کنم.
94/11/24 - 13:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
توکلی در گفتوگو با فارس تشریح کرد تمام اطلاعات آزمون سراسری سال 95؛ از نحوه ثبتنام تا چگونگی شرکت در آزمون
توکلی در گفتوگو با فارس تشریح کردتمام اطلاعات آزمون سراسری سال 95 از نحوه ثبتنام تا چگونگی شرکت در آزمونمشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از انتشار دفترچه راهنمای ثبتنام آزمون سراسری سال 95 از بعدازظهر امروز خبر داد و گفت داوطلبان برای ثبتنام میتوانند از فردا دوشنبه 1رئیس اتاق مشترک ایران و ایتالیا در گفتوگو با فارس خبر داد تلاش فیات برای فروش کلاسهای ارزان قیمت/رایزنی شرکت
رئیس اتاق مشترک ایران و ایتالیا در گفتوگو با فارس خبر دادتلاش فیات برای فروش کلاسهای ارزان قیمت رایزنی شرکتهای نفتی ایتالیا با ایرانرئیس اتاق مشترک ایران و ایتالیا از تلاش دو خودورساز ایتالیایی فیات و ایریکو برای سرمایه گذاری مشترک در ایران خبر داد و گفت ۶۰ فعال اقتصادی ایتالرئیس انجمن ارگانیک ایران در گفتوگو با فارس: ایران برای اولین بار در نمایشگاه ارگانیک آلمان شرکت کرد
رئیس انجمن ارگانیک ایران در گفتوگو با فارس ایران برای اولین بار در نمایشگاه ارگانیک آلمان شرکت کردرئیس انجمن ارگانیک ایران با اشاره به استقبال خوب بازدیدکنندگان از غرفه عرضه محصولات ارگانیک ایران در نمایشگاه ارگانیک بایوفاخ آلمان گفت ایران برای اولین بار در این نمایشگاه شرکت کرئیس نمایندگی وزارت خارجه در قزوین در گفتوگوی با فارس مطرح کرد ایجاد تعامل بین تولیدکنندگان و سرمایهگذاران ا
رئیس نمایندگی وزارت خارجه در قزوین در گفتوگوی با فارس مطرح کردایجاد تعامل بین تولیدکنندگان و سرمایهگذاران ایرانی و خارجی در قزوین روانسازی امور فعالان عرصه اقتصاد و بازرگانی در قزوینرئیس نمایندگی وزارت خارجه در استان قزوین گفت وزارت خارجه 27 نمایندگی در سراسر کشور دارد که 1دبیرکل اتاق تعاون ایران در گفتوگو با فارس: افزایش تعداد تعاونیها پس از انقلاب به 180 هزار شرکت/تعاون محور ت
دبیرکل اتاق تعاون ایران در گفتوگو با فارس افزایش تعداد تعاونیها پس از انقلاب به 180 هزار شرکت تعاون محور توسعه متوازن استدبیرکل اتاق تعاون ایران با اعلام این خبر که تعداد تعاونیها از 2 هزار مورد قبل از انقلاب به بیش از 180هزار شرکت در حال حاضر رسیده است گفت تشکیل تعاونیهاسلیمی در گفتوگو با فارس خبر داد افزایش تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه علامه/ امضای تفاهمنامه با بیش از ۳۰ کشو
سلیمی در گفتوگو با فارس خبر دادافزایش تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه علامه امضای تفاهمنامه با بیش از ۳۰ کشور دنیارئیس دانشگاه علامه طباطبایی از برنامهریزیها برای توسعه ارتباطات بینالمللی این دانشگاه خبر داد و گفت بیشتر از کشورهایی مانند افغانستان تاجیکستان و عراق پذیرش داسونامی ورود شرکت های خارجی به بازار ایران
هیچ بخشی از تیررس تحریم های اقتصادی و رکود درامان نبوده است دراین میان تعطیلی نیمی از واحدهای تولیدی و پرشدن انبارهای شرکت های تولید کننده از مهم ترین پیامدهای این بحران طی مدت اخیر بوده است حتی گفته می شود میزان دپوی انبارها در بخش هایی همچون پوشاک به قدری است که اگر برای مدتیرئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران در گفتوگو با فارس خبر داد ایرانیها پیمانکار پروژههای مخابراتی عراق شدند/ تا
رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران در گفتوگو با فارس خبر دادایرانیها پیمانکار پروژههای مخابراتی عراق شدند تاسیس شرکت مشترک برای معافیت از مناقصاترئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران از امضای پروتکل صادرات و پیمانکاری تجهیزات مخابراتی و الکترونیکی بین ایران و عراق خبر داد و گفت جوینتمدیرعامل برق منطقهای تهران در گفتوگو با فارس: خاموشی برق تهران برنامهریزی شده نبود/ رد خاموشی به دلیل مانو
مدیرعامل برق منطقهای تهران در گفتوگو با فارس خاموشی برق تهران برنامهریزی شده نبود رد خاموشی به دلیل مانور شرکت برقمدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران با بیان اینکه قطعی و خاموشی روزهای گذشته تهران برنامه ریزی شده نبود گفت ارتباط دادن برگزاری مانور شرکت برق منطقهای تهران و خامورئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در گفتوگو با فارس: موضوعات اجتماعی در برنامه ششم توسعه کمرنگ شده است
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در گفتوگو با فارس موضوعات اجتماعی در برنامه ششم توسعه کمرنگ شده استرئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ضمن تأکید بر اینکه باید حوزه مددکاری از دانش روز بهره ببرد گفت در برنامه ششم توسعه توجه کمتری به سلامت اجتماعی شده و این زنگ خطری برای جامعه خ-
گوناگون
پربازدیدترینها