واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: بحث های بی اساس و مسائل اقتصادی، از مهم ترین موارد بروز مشاجره و تنش های خانوادگی میان زوج های جوان است که در همه این موارد پیشداوری منفی منجر به درگیری و تنش میان انها می شود.
برد و باخت در زندگی زناشویی
محققان کالج سنت جرج شهر لستر از میان عوامل بحران افرین در محیط خانوادگی ارتباط زوج های جوان را ازعوامل مهم و تأثیرگذار در اختلاف های زناشویی انها می دانند و معتقدند ارتباط انها نشأت گرفته از مشخصات فردی، ساختار فرهنگی و باورها و انتظارات این جوانان است که از دوران کودکی شان شکل می گیرد.وقتی ارتباط به معنای مناسب میان جوانان وجود نداشته باشد انرژی عشق در بین زن و شوهر به آزردگی، خشم، طعنه ها و انتقادهای مکرر و نداشتن علایق جنسی تبدیل می شود.
با این همه اختلاف های شروع زندگی علل مختلفی دارد که مهم ترین آن نداشتن ارتباط میان زوجین است. اگر زوج ها تمایلات یکدیگر را برطرف نکنند آنها از یک واحد زوج خارج می شوند و آنجاست که تنش در خانواده اوج می گیرد .کارشناسان خانواده به عوامل تنش زوج های جوان اشاره می کنند و می گویند: مشخصات فردی و خانوادگی افراد و مجموعه متغیرهای شخصیتی فرد که از دوران کودکی با خود به ارمغان می آورد، روی ارتباط زوجین اثر می گذارد.
به گفته اوعدم کنترل دربروز بیش از حد عواطف منفی و نداشتن مهارت کنترل خشم، نداشتن آگاهی جوانان از یکدیگر، حمایت نکردن زن و شوهر از همدیگر از جمله موارد تنش زا در زندگی زناشویی است.در واقع باید به ساختار زندگی زوج ها و باورها و انتظارات آنان از یکدیگرتوجه داشت و دانست که تربیت زوجین در دوران کودکی و محیط خانوادگی افراد در روابط زوجین تأثیر بسزایی دارد.● به نظرات یکدیگر احترام بگذارید
هنگامی که شما عصبانی می شوید نه صدای کسی را می شنوید و نه به موضوع دیگری می توانید فکر کنید. یادتان باشدکه دراین لحظه هیچ گاه با همسرتان وارد صحبت و گفت وگو نشوید، زیرا نتیجه ای نخواهید گرفت .مشاوران خانواده معتقدند، در برخی موارد ممکن است نظر شما مخالف عقیده همسرتان باشد.باید قبول کنید که هرکس حق دارد عقیده و فکر خود را داشته باشد و به نظرات یکدیگر احترام بگذارید. نظر خود را بیان کنید اما نه به صورتی که به دنبال تخریب همسرتان باشید. اگر مخالف عقیده او هستید با آرامش نظرتان را بیان کنید. مهم نیست که چه کسی درست می گوید یا چه کسی اشتباه فکر می کند، چرا که در زندگی مشترک برد و باخت مطرح نیست . وقتی در زندگی مشکلی پیش می آید هیچ گاه مشکلات گذشته را دوباره مرور نکنید، این کار جز با تخریب رابطه میان شما و همسرتان نتیجه ای نخواهد داشت.
● کمی مهربان باشید
در شروع زندگی مشکلات مختلفی ممکن است بروز کند که تصور آن را نداشتید. پس نباید نسبت به هربحران و پیشامدی عکس العمل نشان داد. گاهی اوقات همسران فراموش می کنند که نباید به یکدیگر فرمان دهند. یادتان باشد در طول زندگی از طریق راه های گوناگون به همسرتان نشان دهید که او را دوست دارید و شیرینی و دوام این رابطه برای شما اهمیت دارد.
حتی وقتی از دست همسرتان ناراحت هستید، کمی مهربان باشید. با کمی تواضع و احترام به طرف مقابل موجب می شوید که او تمایل پیدا کند تا شما را راضی نگاه دارد.
محیط عاطفی ایده ال از نظر جوانان مختلف، متفاوت است. کافی است تا علایق همسر خود را بشناسید. با صرف کمی وقت درباره همسرتان می توانید محیط عاطفی موردنظر خود را یافته و در جهت رشد و شکوفایی خانواده خودگام بردارید.
● بدون پیش داوری های منفی
اگر همسران تنها قصد طرح مشکلات خانوادگی را دارند بنا را بر حل این مشکلات و نه ایجاد دعوا و مشاجره بگذارند، راحت تر می توانند مشکلات خود را مطرح و صحبت های طرف مقابل را بشنوند.
در واقع شما برای حل تنش و مشکلات زندگی مستقل تان با دید مثبت و بدون پیش داوری های منفی، مشکلات خود را مطرح کنید و در جهت حل آن برآیید در این صورت، بسیاری از معضلات و تعارضات میان آنها حذف می شود. به طور معمول همسرانی راحت تر می توانند با مشکلات خانوادگی کنار بیایند که والدین آن ها یکدیگر را قبول داشته و ارتباط مناسبی میان آنها برقرار بوده است.در نتیجه فرزند شما هم نیز ارتباط صحیح را از شما خود خواهد آموخت.
بسیاری از مشکلات اولیه میان زوجین در سال های نخست زندگی براساس تعاملات نامناسب کلامی و رفتاری ایجاد می شود. اگر زوجین بدانند چگونه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند بسیاری از مشکلات آنان برطرف می شود .
در واقع هر چه زن و مرد از فرآیندهای ارتباطی ضعیف تر برخوردار باشند در زندگی زناشویی آسیب پذیر خواهند بود.
جوانانی که زندگی مستقل اغاز کرده اند باید موانع ارتباط یکدیگر را بشناسند و در جهت شناخت مشخصات خود و همسر خود کوشا باشند تا تنش ها در خانه کمتر ایجاد شود.● حس احترام متقابل
زوج های جوانی که ارتباط درون خانه آنها از انرژی و انگیزه بالایی برخوردار است. همواره فعالانه در پی شناسایی علایق، احساسات و نیازهای شریک زندگی خود هستند. این تلاش علاوه بر آن موجب خواهد شد تا طرف مقابل احساس کند همسرش برای او و نیازها و حالاتش احترام و ارزش قائل است و به فرد این قدرت را می دهد تا یک پیش بینی، از علایق و حالات همسر خود داشته باشد و این خود موجب می شود تا انها بتوانند در راستای ارضای نیازها و علایق شریک خود گام بردارد و موجبات شادی و رضایت خاطر همسرش را فراهم کنند.
جوانانی که زندگی شان را اگاهانه اغاز کرده اند در رفتار و حالاتشان تغییرات مناسب را ایجاد می کنند، آنها در روابط خود انعطاف پذیر و سازگارند تنها با انعطاف پذیر بودن است که همسران می توانند به طور موفقیت آمیز چالش هایزندگی زناشویی را برطرف کنند.
این جوانان از قبل از ازدواج که دوره بسیار مهمی است از حد مطلوبی از خودشناسی برخوردار هستند آنها با خود صادق اند و شناخت مطلوبی از نقاط قوت و ضعف خود دارند. بدون تعصب به داوری افکارشان می نشینند و برای رابطه شان ارزش و اهمیت بسیاری قائلند و یکدیگر را همان گونه که هستند می پذیرند.روزنامه کیهان اخبارمرتبط :اختلاف های هشداردهنده در ازدواج که باید جدی بگیرید!زندگی مشترک خود را به بهشت تبدیل کنید! پیامدهای جبران ناپذیر پنهان کاری در رابطه زناشویی
شنبه 24 بهمن 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]