تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات عقل تحمّل نادانان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868941125




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توپ عدم ميل به ازدواج در زمين دختران يا پسران؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: توپ عدم ميل به ازدواج در زمين دختران يا پسران؟
اين روزها موج حرف و حديث های بسياری در خصوص عدم ميل ازدواج دختران و پسران در كشور به راه افتاده است، موجی كه هر روز بر تعداد شركت كنندگان در آن افزوده می شود.

توپ عدم ميل به ازدواج در زمين دختران يا پسران؟
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛به طور قطع می توان بيان كرد كه ازدواج در ايران از گذشته تا به امروز امری فراگير به شمار می آيد امری كه اين روزها تقريباً از حالت فراگيری در حال خروج است.


چرا كه برخلاف بسیاری از کشورهای پيشرفته و صنعتی که گروهی تمام عمر خود را در دوران تجردی می گذارند در ایران درصد اندكی ممکن است تا پایان عمر، مجرد باشند.


بیشتر جمعیت در ايران را جوانان تشکیل می دهند جوانانی كه در حال حاضر با مسائل مختلفی روبرو هستند، مسائل و مشکلاتی که باعث شده سن ازدواج در کشور افزایش پيدا كند كه این يعنی به صدا درآمدن زنگ خطری جدی برای خانواده ها و دولت که هر چه زودتر باید جلوی این مشکل را در كشور بگيرند.


ازآنجايی که ازدواج در بین مردم و در فرهنگ اسلام از قداست بسیار برخوردار است اما اين روزها توجه اندكی به آن می شود كه عده ای ريشه اين معضل را در بالا رفتن توقعات دختران و عده ای در پايين آمدن قدرت تشكيل زندگی در پسران نسبت می دهند.


*چرايی ميل و ترجيح برخی دختران در خانه پدر ماندن


چرا اکثر دختران و پسران در سن بزرگسالی تمایل به ازدواج ندارند و مایل به تشکیل خانواده نیستند؟سوالی كه پاسخ آن در نظر افراد متفاوت است و هر شخصی برای جواب آن دليل مخصوص به خود را دارد.


از سال ۹۰ شاهد رشد منفی ازدواج در کشور بوده‌ایم. به طوری که در سال ۹۰ منفی ۱.۹ درصد، در سال ۹۱ منفی ۵.۱ درصد و در سال ۹۲ نیز با کاهش منفی ۶.۷ درصدی مواجه بوده‌ایم .


در چند سال اخير موج عظيمی در خصوص كم بودن تعداد پسران در برابر دختران به راه افتاده است موجی كه بر اساس آن تعداد دختران دم بخت و ازدواج نكرده به دليل كمبود پسر در جامعه به حساب می آيد كه آماری اشتباه و كذب است اما در تازه ترين آمار اعلام شده تعداد دختران تازه متولد شده از تعداد پسران پيشی گرفته است.


علی اکبر محزون مدیر کل دفتر اطلاعات و آمار جمعیت سازمان ثبت احوال کشور در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: در 10ماهه سال جاری تعداد یک میلیون و327 هزار و32 ولادت صورت گرفته که از این تعداد 681هزار و 768 مورد پسر و645 هزار و264 مورد دختر به ثبت رسیده است.


وی اضافه کرد: طبق آمار به ازای ولادت هر 100 مورد نوزاد دختر، 106 مورد ولادت نوزاد پسر ثبت شده است.


محزون افزود: با توجه به آمار به ثبت رسیده ولادت در 10 ماهه امسال در مقایسه با آمار ثبت ولادت در سال 93 رشد 3.7 درصدی داشته است.


*تغيیرات فرهنگ و نگرش در جامعه از علل تغيير سن و سال ازدواج


هر ساله در ايران سطح سنی ازدواج بویژه در دختران بالا رفته و به طور کلی، بر سن ازدواج چه در دختران و چه پسران افزوده می‌شود، ازدواجی كه سنت پيامبر اکرم (ص) است و بار ها و بارها از سوی افراد و مسئولان مختلف به شكل گيری و البته آسان گيری آن به خانواده ها توصيه شده است.


قرائی مقدم جامعه شناس در خصوص پايين آمدن ميل ازدواج در جوانان می گويد: تغییرات فرهنگ و نگرش جامعه در خصوص ازدواج یکی از علل تعیین کننده سن ازدواج است.


وی گفت: میل به استقلال اقتصادی در کنار تمایل به استقلال و جدایی از خانواده، گرایش به محدود کردن مسئولیت های ناشی از زندگی مشترک، کم رنگ شدن نقش خانواده ها در انتخاب همسر و در مقابل، نقش موثر فرزندان در این امر، کم رنگ شدن سنت ها و آداب و رسوم بومی و محلی و گرایش به سمت روش ها و سبک های ملّی و عمومی تر، در مجموع، گرایش هایی هستند که ذهنیت و گرایش های درونی نسل امروزی را شکل می دهند.


اين جامعه شناس بیان كرد: رشد فکری و معنوی جوانان امروزی سبب شده است که در خود صلاحیت انتخاب همسر را ببینند و بر مبنای اهدافی که خود تعیین می‌کنند اقدام به همسرگزینی می کنند، بر همين اساس برخلاف دهه های گذشته که ازدواج با رعایت مسائل طبقاتی و گرایش به وصلت های اجتماعی همسان صورت می گرفت، جوان امروز در انتخاب همسر به هماهنگی روحی می اندیشد.


*پسرانی كه به اندازه دختران در انتخاب نشدن به عنوان مرد زندگی مقصر هستند


بسياری از دختران با تمایل به ادامه تحصیل و رسیدن به مقاطع تحصیلی بالاتر تاثير بسياری در افزایش سن ازدواج دارند تا جایی که گاهی شاهد هستیم آن‌ها تمایلی برای تشکیل خانواده ندارند و ترجیح می‌دهند در کنار پدر و مادر خود زندگی كنند به همين دليل پیشنهاد ازدواج و خواستگاران خود را رد می‌کنند.


به مرور زمان نيز كه سطح تحصیلات آن ها بالا می‌رود، هدف ها و سطح انتظارات برای زندگی و انتخاب همسر نيز تغییر می‌کند و هر فردی را برای ازدواج قبول ندارند و عطای زندگی مشترك و انتخاب همسر را به لقای آن می بخشند.


شميم ٢٧ ساله از عدم ميل و علاقه و تاخير خود در ازدواج می گويد: در حال حاضر با تحصيلات و موقعيت شغلی و البته آزادی و استقلال‌طلبی كه من دارم نمی‌ خواهم خود را درگیر نگرانی‌ها و مشکلات ناگزیر ازدواج کنم و آرامشی که اكنون در آن قرار دارم را بر هم بزنم.


وی در ادامه معتقد است: هرچند شايد برخی افراد به اين اصل كه دختران پر توقع شده اند و مانند گذشته ها ساده زيستی را الگوی زندگی خود قرار نمی دهند اما من به نمايندگی بسياری از دختران به طور قطع می توانم بگويم كه شايد ميزان توقعات ما در زندگی تغيير شده باشد اما اين تغييرات تا حدودی به رفتار و منش پسران نيز مرتبط و گره خورده است.چرا كه در حال حاضر برخی پسرانی كه از ما تقاضای ازدواج و تشكيل زندگی مشترك را دارند قطع به يقين افرادی نيستند كه بتوان در زندگی به آن ها تكيه كرد و به قول معروف عمری را با آن ها گذراند، چون آن ها تنها به حال و نه به تامين زندگی در آينده فكر نمی كنند.


شميم افزود: برخی پسران با تفكر اينكه با قدرت خريد پوشاك، خوراك و تنها تامين مايحتاج روزمره زندگی می توانند يك زندگی مستقل و جدا از خانواده پدری را تشكيل دهند برای ازدواج پا پيش می گذارند و زمانی كه جواب منفی و به قول معروف رد می شنوند پر توقع بودن را به دختران نسبت می‌دهند بدون اينكه لحظه ای به عملكرد خود فكر كرده باشند.


عدم ميل و علاقه جوانان در هر دو گروه از پسران و دختران وجود دارد اما به طور قطع نمی توان اين عدم علاقه را در دختران خلاصه كرد چرا كه هر اندازه كه توقعات دختران كاهش يابد، از سنگين بودن مسئولیت پسران در زندگی كاسته نمی شود و با سست گرفتن زندگی نمی توانند زندگی مناسب برای دختر مورد علاقه خود بسازند.





۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن