واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: عادل الجبیر: ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان موضوع دینی نیست
وزیر امور خارجه عربستان درباره ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان گفت موضوع منع رانندگی زنان موضوعی دینی نیست. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، وزیر امور خارجه عربستان در بخش پرسش و پاسخ نشست امنیتی مونیخ مدعی شد منع رانندگی زنان در کشورش موضوعی اجتماعی است که باید با گذشت زمان حل شود.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز؛ عادل الجبیر در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه داعشی ها ادعای اقدامات اسلامی دارند گفت همه ادیان برخی افراد روان پریش و دیوانه دارد که تلاش می کنند این دین را به سرقت ببرند. به نظر من این گروه به همان اندازه اسلامی است که گروه KKK مسیحی است (Ku Klux Klan: یک گروه افراط گرای مسیحی که بعد از جنگ های داخلی آمریکا، اقدام به آزار، شکنجه، کشتار و آتش زدن سیاه پوستان می کرد). آنها نیز صلیب داشتند و همه کارهای خود را به نام مسیح انجام می دادند و مدعی بودند که به خواست مسیح اقدام به زجرکشی و قتل سیاه پوستان آمریکا می کردند. آیا کسی می تواند واقعا بگوید که KKK واقعا یک نهاد مسیحی بود؟ گروه های دیگری نیز هستند که می توان به آن اشاره کرد. قتل عام های دیگری نیز به نام حفظ برخی کشورها یا مناطق روی داده است که قطعا غیر مسیحی بودند. در دین یهود نیز افرادی اینچنینی هستند که قطعا اقدامات آنان ربطی به یهودیت ندارد. در دین هندو نیز افرادی اینچنینی هستند که ارتباطی با هندویسم ندارند. کسی که مدعی است داعش با اسلام مرتبط است، فردی ریاکار است. در دین اسلام، در آیات قرآن آمده است که شما دین خود را دارید و من نیز دین خود را دارم. شما آزادید که دین خود را داشته باشید و من نیز آزادم دین خود را داشته باشم.
وی ادامه داد چه نشانه ای بالاتر برای روامداری و پذیرش بیش از این می تواند باشد؟ دین اسلام می گوید که اگر کسی یک بیگناه را بکشد مانند کسی است که همه انسانیت را کشته است و کسی که یک بیگناه را نجات بدهد، مانند کسی است همه انسانیت را نجات داده است. چه نمونه ای بهتر از رحمت و بخشش می توانید بیاورید؟ در عهد عتیق نیز دندان در برابر دندان آمده است ولی اگر کسی حال این کار را انجام بدهد به وی مسیحی یا یهودی می گویید؟ من هشدار می دهم زیرا اکنون بسیار تلاش شده است تا داعش را به اسلام مرتبط کنند. دین اسلام و تمدن اسلامی تمدنی است که تاریخ یونان و روم را حفظ و آن را به غرب منتقل کرد. بدون تمدن اسلامی و عربی، تمدن غربی وجود نداشت. تمدن اسلامی و تمدن عربی اسلامی تمدنی است که چین را به اروپا متصل کرد. تلاش می شود در خصوص داعش و اسلام نوعی تعمیم ایجاد شود ولی حتی این کار نیز پایه و اساسی ندارد.
وی درباره ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان گفت موضوع منع رانندگی زنان موضوعی دینی نیست بلکه مساله ای اجتماعی است. موضوع آموزشی نیز مساله ای اجتماعی است که حل و فصل کرده ایم و در حال حاضر پنجاه و هفت درصد از دانشجویان در دانشگاه های ما زنان هستند. بیش از شصت درصد از فارغ التحصیلان دانشگاهی در عربستان نیز زنان هستند. برخی از پزشکان، مهندسان، وکلا و بازرگانان ما نیز زنان هستند. آمریکا کشوری است که دویست و چهل سال پیش استقلال خود را به دست آورد ولی صد سالی طول کشید تا زنان حق رای به دست آوردند و صد سال دیگر طول کشید تا یک زن به عنوان رئیس کنگره انتخاب شود. من صحبت از دویست سال نمی کنم، فقط صحبتم این است که صبور باشید و وقتی صحبت از تغییرات اجتماعی شود، مردم می اندیشند که آیا آمادگی دارند یا نه.
وی تصریح کرد مجبورم بار دیگر از آمریکا مثال بیاورم، آمریکا در هزار و هفتصد و هفتاد و شش مستقل شد. جمهوریت در این کشور دو دهه بعد ایجاد شد و هشتاد سال به طول انجامید تا برده داری در این کشور ملغی گردید. صد سال طول کشید تا جنبش مدنی به راه افتد و سه دهه دیگر نیز طول کشید تا برابری واقعی به دست آید. مسائل زمان می برند و امید داریم با فناوری و ارتباطات، این فرایند سریعتر شود. نمی توانیم انتظار داشته باشیم شتاب زده عمل کنیم.
جمعه ۲۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]