واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
میمند کرمان؛ مرکز تحقیقات بینالمللی میراث فرهنگی استانها > کرمان - صبح روز سه شنبه 19 بهمن ماه جشن ثبت جهانی روستای میمند با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور، معاونین و استاندار کرمان برگزار شد. روستایی که پس از سه بار تلاش ناکام، سرانجام در سیزدهم تیرماه سال 94 پس از سه بار تلاش ناکام، منظر فرهنگی روستای صخره ای میمند در فهرست یونسکو ثبت شد. در جشنی که روز گذشته در این روستا برگزار شد، از لوح ثبت جهانی منظر فرهنگی میمند که در پایان دیدار مدیرکل یونسکو با رئیس جمهور کشورمان در سفر به فرانسه به وی اهدا شد و تمبر یادبود ثبت این روستا رونمایی شد.
میمند برای تمام جهانیان شناخته شد
عطیه بهره بر/خبرآنلاین: در این جشن استاندار کرمان ضمن گرامیداشت دهه فجر گفت: ثبت جهانی روستای تاریخی میمند یک اتفاق بزرگ است که در دولت تدبیر و امید محقق شده است. علیرضا رزم حسینی با اشاره به اینکه ثبت جهانی میمند با حمایت های ویژه مسئولین صورت گرفت، افزود: امروز میمند برای تمام جهانیان شناخته شد و در لیست شرکت های گردشگری بین المللی قرار گرفت. وی اظهار داشت: امروز میمند به مرکز تولید ثروت و درآمد برای منطقه تبدیل شده است و باید یاد گذشتگانی را که خانه های این روستا را با دست خود ساخته اند، گرامی داریم. استاندار کرمان با اشاره به اینکه با جهانی شدن روستای میمند، مسئولیت مسئولان و مردم بومی این منطقه بیشتر شده، اظهار داشت: در این روستا باید گردشگران را با اخلاق ایرانی و اسلامی همراه با مهمان نوازی آشنا کنیم. رزم حسینی ضمن درخواست از مردم بومی این منطقه برای ماندن در این روستای تاریخی ودستکند، گفت: ما آماده حمایت از جوانانی هستیم که می خواهند در این روستا زندگی کنند و اقتصاد را به این روستا بازگردانند و همچنین در حفط و نگهداری از روستای تاریخی میمند تلاش کنند.
روستای صخره ای میمند افتخار بزرگی برای ایرانیان است
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز در این آیین با اشاره به اینکه امروز روز تاریخی و بیادماندنی برای ایرانیان است، گفت: در مذاکرات اخیر بعد از 30 ماه مذاکره نابرابر و کمرشکن و سخت موفق شدیم به دو هدف خود در این مذاکرات که توسط مسئولان کشور و رهبری تعیین شده بود برسیم که این دو هدف حفظ حقوق هسته ای و لغو تحریم ها بود که محقق شد و نسل های آینده به پیروزی ایران اسلامی در جنگ تحمیلی و پیروزی در مذاکرات با 1+5 افتخار خواهند کرد. مسعود سلطانی فر اظهار داشت: وقتی یک منطقه ثبت جهانی می شود مقصد میلیون ها گردشگر از سایر نقاط داخلی و خارجی کشور خواهد شد و در انتقال ارزش ها از جمله حوزه های اجتماعی و فرهنگی تاثیرات به سزایی خواهد داشت. وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد گردشگران ما به دنبال بازدید از مراکز فرهنگی و تاریخی ایران هستند، گفت: ایران یک «کشور موزه» است و بسیاری از پژوهشگران آرزو دارند که در این کشور حضور پیدا کنند. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصریح کرد: در کشور ۱۹ بنای تاریخی وجود دارد که به عنوان آثار جهانی در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده است.
وی با اشاره به اینکه ثبت روستای میمند افتخار بزرگی برای ایرانیان است، اظهار داشت: پس از ثبت روستای میمند علاوه بر نظارت سازمان میراث فرهنگی بر آنچه که در این منطقه اتفاق می افتد نظارت توسط یونسکو نیز انجام می شود. سلطانی فر افزود: هر گاه کشوری یک اثر را به عنوان میراث جهانی در یونسکو ثبت می کند اگر خوب از آن حراست نشود در مرحله اول به عنوان اثر در منطقه خطر معرفی می شود و اگر رفع خطر نشود از فهرست ثبت جهانی خارج می شود. وی گفت: 49 اثر تاریخی ایران نیز در نوبت ثبت جهانی قرار دارند و حدود سه سال برای ثبت هر اثر زمان نیاز داریم. چهار سال برای ثبت میمند تلاش شد، در دنیا با ۱۹ اثر رتبه یازدهم داریم و از سوی مردم تمایلاتی می بینیم که تمایل به ثبت جهانی آثار دارند. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در پایان گفت: از مردم عزیز خواهش می کنم از این میراث به گونه ای مراقبت کنید که در شان ایران و ایرانی باشد.
استان کرمان استانی ماندگار است
معاون سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه ثبت جهانی روستای میمند به عنوان یک اثر تاریخی بدون همکاری و همدلی امکان پذیر نبود، گفت: بیش از 10 هزار سال سابقه زیست در ایران اسلامی و 45 اثر در فهرست موقت میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی کشور وجود دارد. همچنین امسال از میان 200 اثر منتخب نخبگان، 30 اثر را برای اضافه کردن به فهرست موقت آماده خواهیم کرد .محمد حسن طالبیان افزود: استان کرمان از نظر ادبیات فرهنگی و تاریخی و سایر حوزه ها استانی ماندگار است. همپنین یک بخش از هر پرونده مهم جهانی مربوط به استان کرمان است که متنی از این موارد قنات های جوپار، بم و دشت لوت است. وی در پایان تاکید داشت: کرمان یکی از مهمترین مقاصد مهم گردشگری می باشد و باید توسعه و حفاظت به صورت متعادل در این استان دنبال کنیم.
تبدیل میمند به مرکز تحقیقات بین المللی
میراث فرهنگی
مدیر پایگاه ثبت جهانی میمند نیز در این آیین با اشاره به اینکه یک برنامه مدیریتی برای روستای تاریخی میمند تدوین شده است، افزود: بعد از این برنامه، کار دشواری را پیش رو داریم . برنامه ما در این منطقه در جهت توسعه پایدار است و گردشگری یک بخش تعیین شده در این برنامه است. در خصوص آبادی و سرآغل های این روستا نیز برنامه ریزی هایی در دست انجام است تا بتوانیم برنامه ارزنده این سایت را در آبادی ها و کشاورزی مطرح کرده و در ادامه به سرآغل ها بپردازیم.
مهناز اشرفی افزود: روستای میمند در سال 80 ثبت ملی شد و منظر فرهنگی این روستا در سال 82 مطرح شد و طی 14 سال برنامه ریزی و پیگیری روستای میمند به ثبت جهانی رسید و تمامی مرمت ها، ایجاد زیرساخت ها و ... صورت پذیرفت. وی از تبدیل روستای میمند به یک مرکز تحقیقات بین المللی خبر داد و گفت: پایگاه میراث فرهنگی آمادگی حمایت از پایان نامه های دانشجویی را در دستور کار دارد و سیر تحقیقات به این بخش کشیده می شود.
نماینده ایران در سازمان یونسکو هم گفت: هر کدام از آثار ثبت شده این کشور در میراث جهانی، بزرگی سهم و تمدن مردم ایران را در میراث جهانی به مانند میخ فرو می برد و باقی خواهد ماند. احمد جلالی افزود: باعث افتخار من است که امروز در روستای تاریخی میمند هستم . استاندار کرمان اولین استانداری هستند که که در کمیته میراث فرهنگی شرکت کردند و حضورایشان حامل پیام و دلگرمی برای ما بود و نشان دهنده اهمیت ویژه مردم به میمند بود.
وی با اشاره به اینکه عمر مفید هر فردی خیلی طولانی نیست، افزود: وقتی که به میراث توجه می کنیم یعنی عمر کوتاه خودمان را متصل می کنیم به عمر بزرگ تاریخ و شناخته می شویم. زمانی میراث خود را می شناسیم به دریای تاریخ خود متصل شده، عمر کوتاه ما بزرگ می شود و می توانیم زمینه ای را ایجاد کنیم که فرزندان ما در مقابله با طوفان ها و یورش های فرهنگی به این تاریخ و فرهنگ متصل شوند. نماینده ایران در سازمان یونسکو در پایان با اشاره به ثبت جهانی 19 اثر میراث فرهنگی ایران اظهار داشت: یک اثر باید دارای ملاکهایی چون منحصر به فرد و یکی بودن باشد تا به ثبت جهانی برسد.
در ادامه این آئین نیز رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران گفت: ثبت منظر فرهنگی میمند در فهرست آثار جهانی یونسکو اقدامی بسیار مهم و بیانگر همت جمهوری اسلامی برای حمایت از این میراث برای همه بشریت است. استر لاروش با تاکید براینکه افتخار بزرگ و لذت بخشی است که امروز برای ثبت منظر فرهنگی میمند حضور دارم، افزود: قوانین و سیاست هایی نیز از سوی دولت ایران برای حفظ و حراست از این منطقه مطرح شده است. وی خاطرنشان کرد: به نظر من، نامزدی میمند از آنجا که کاملا متفاوت با سایر آثار تاریخی بود، پرونده ای بسیار جالب و خاص بود. نوع زندگی مردم روستای میمند احتمالا در بسیاری از نقاط جهان رایج بوده اما بیشتر آنها از بین رفته است و بنابراین این روستا کاملا منحصر به فرد و نمونه ای زنده در این زمینه است. رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران در پایان گفت: چشم انداز فرهنگی میمند نمادی استثنایی از تعامل نزدیک زندگی با طبیعت است که حفاظت و نگهداری از این میراث از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ناصر شجاعی مدعی کشف تمدن کوه های تاریخی مسجد صاحب الزمان (سایه نگاره ها)، ضمن تبریک به دولت مردان کشوری و استانی پیرامون ثبت جهانی میمند توسط یونسکو، از مسئولان کشوری و استانی تقاضا کرد که پروسه ثبت جهانی دامنه شیوشگان را شروع نمایند تا رازآلودترین و هنرمندانه ترین دستکندی که بر اساس دانش و هنر وافر بشری برپا شده است به ثبت جهانی یونسکو برسد.
کلید واژه ها: استان کرمان -
جمعه 23 بهمن 1394 - 15:50:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]