واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
ایجاد وحدت رویه در ارائه آمار بیکاری آذربایجان غربی
نبود آمار واقعی در زمینه بیکاری و نرخ اشتغال آذربایجان غربی سبب شده تا برنامهریزی برای رفع مشکل بیکاری در این استان با مشکل مواجه شود و در این میان ناهمخوانی آمار ارائه شده توسط مسئولان نیز مشکل دیگری بوده که استان درگیر آن است.
به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه توجه به موضوع اشتغال در استانی مرزی که همواره مورد بیتوجهی مسئولان قرار گرفته و حتی موضوع اشتغال و توسعه آن امنیتی شده، از اهمیت ویژهای برخوردار است. صنعتی نبودن آذربایجان غربی در کنار بهروز نبودن و عدم هماهنگی و تعامل بین مسئولان، دست در دست هم دادهاند تا آمار بالایی از بیکاری را در این استان شاهد باشیم. نمیتوان از این موضوع غافل شد که بالا بودن سن ازدواج، افزایش آمار طلاق، کاهش آمار ازدواج و نهایتا بروز و ظهور آسیبهای اجتماعی در بین جوانان آذربایجان غربی نتیجه همین بیکاری و یا همان نداشتن شغل مناسب در بین جوانان این استان مرزی و محروم کشور است که سبب شده روز به روز جوانان استانی که مبنای آن بر کشاورزی گذاشته شده، درگیر سستی مسئولان در امور اشتغال این استان، شوند. به نظر میرسد مسئولان این استان دارای جمعیت جوان، دیگر به این نتیجه رسیدهاند که این استان استانی کشاورزی است و جوانان تشنه ایجاد تغییر لاجرم باید شغل آبا و اجدادی خود را در پیش بگیرند. جلسات کارگروه اشتغال آذربایجان غربی که در برههای از زمان با قوت هر چه تمامتر تشکیل میشد امروز به جلسات روتین تبدیل شده که هر یک از مسئولان در این جلسه آماری متفاوت و نه چندان قابل قبول ارائه میدهند به طوریکه هیچ یک از آمار ارائه شده توسط مسئولان این حوزه هیچ تناسبی با هم نداشته و از سوی دیگر هیچ یک از پشت میزنشینان استان در این کارگروهها برنامهای کاربردی برای اشتغال جوانان استان ارائه نمیدهند.
*باید فرزند فوق لیسانس مسئولان کارگر ساختمانی باشد تا بفهمند چه دردی میکشم محمد طلایی، پدر دارای چهار فرزند تحصیل کرده بیکار، در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: شاید فرزندان خود همین مسئولان بیکار نیستند که درد پدری که چهار فرزند تحصیل کرده او بیکار است را بچشند. وی با بیان اینکه سه فرزند پسر و یک دختر تحصیل کرده بیکار دارد، میگوید: با وجود اینکه فرزندان وی از 25 تا 32 سال سن دارند ولی جرات ندارد به دلیل بیکار بودن فرزندانش به فکر ازدواج آنها باشد. این پدر بازنشسته عنوان میکند: فرزندانم نیز رغبتی به ازدواج ندارند چرا که با وضعیت موجود، ازدواج کردن اصلا امکان پذیر نبوده و امری عاقلانه نیست و از سوی دیگر فرزندانم توان آن را ندارند که هزینه زندگی متاهلی را متحمل شوند. طلایی با بیان اینکه پسر بزرگترم که فوق لیسانس مهندسی شیمی است به عنوان کارگر ساختمانی مشغول بهکار است و از اینکه به جایی رسیدم که فرزند فوق لیسانس من آن هم فقط در فصل کار به عنوان کارگر ساده ساختمانی مشغول کار است از خودم خجالت میکشم. وی خطاب به مسئولان اعلام میکند: اگر فرزندان آقایون هم با داشتن مدرک فوق لیسانس به عنوان کارگر ساختمانی کار میکردند حال درد من و امثال من را میفهمیدند و شاید کمی به فکر جوانان تحصیل کرده این استان بودند.
آذربایجان غربی در طول سالهای متمادی رنجها و مصیبتهای زیادی به خود دیده است، مردم این استان بمباران شیمیایی، مرزنشینی در شرایط جنگ، عشایرنشینی در مرزهایی که زمانی این مرزها ناآرام بود و پس از آن مبارزه با گروهکهای تروریستی که هنوز هم از این بلایا در امان نیستند را تجربه کردهاند و به نظر نمیرسد روا باشد که مسئولان بدون مطالعه از وضعیت استان، پشت میز نشسته و خود را در قبال پدران و مادرانی که با وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه، به سختی فرزندانشان را روانه دانشگاه کردند مسئول ندانند. مردم این استان در سالهای متمادی برای رسیدن و دست یافتن به زندگی مطلوب تمام این مشکلات را تحمل کرده و همپای مسئولان برای رفع این مشکلات پیش رفتهاند ولی نه تنها باری از روی دوششان برداشته نشد، بلکه روز به روز زندگی سخت و پرچالشی را در این استان طی میکنند. و در این میان طی جلسهای که با مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان و خبرنگاران تشکیل شد؛ وی آماری از نرخ اشتغال استان ارائه داد، آماری که وضعیت وخیم استان در بیکاری را وخیمتر نشان میداد و این در حالی بود که مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز چندی پیش در جمع خبرنگاران آماری متفاوت ارائه داده بود؛ سخنرانی استاندار آذربایجان غربی نیز در تمام محافل مربوط به اشتغال نیز نوع سومی از آمار اشتغال و بیکاری استان را ارائه میدهد؛ حال با وجود سه نوع آمار متفاوت در زمینه اشتغال نمیدانم چطور میشود برای بهبود وضعیت اشتغال این استان برنامهریزی کرد؟ *آذربایجان غربی رتبه 9 کشور در نرخ بیکاری را دارد مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی در این خصوص میگوید: میانگین بیکاری در سطح آذربایجان غربی 9.5 درصد است که نسبت به میانگین کشور در سطح پایینتری قرار داریم. رضا نقیزاده رتبه آذربایجان غربی در زمینه بیکاری را رتبه 9 عنوان میکند و ادامه میدهد: وضعیت استان آذربایجان غربی در مقایسه با سایر استانهای کشور وضعیتی نسبتا خوب است. وی که پیشتر نرخ بیکاری استان را در کارگروه اشتغال آذربایجان غربی 7.3 درصد اعلام کرده بود، در ادامه سخنان خود اظهار داشت: عمده بیکاران استان را فارغالتحصیلان دانشگاه تشکیل میدهند. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی میزان بیکاری در بین فارغالتحصیلان دانشگاهی استان را 22 درصد عنوان کرد و افزود: میزان بیکاری در بین فارغالتحصیلان دانشگاهی کشور 18 درصد است. نقیزاده بر کسب مهارت فنی و حرفهای در بین فارغالتحصیلان استان تاکید کرد و گفت: فارغالتحصیلان دانشگاهی عمده بیکاران آذربایجان غربی هستند. وی اعلام کرد: نرخ اشتغال استان آذربایجان غربی طی سال جاری 1.7 درصد است.
*آذربایجان غربی رتبه 20 کشور را در نرخ بیکاری دارد مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان غربی نیز نرخ بیکاری استان را 10 درصد عنوان کرد و افزود: آذربایجان غربی در زمینه نرخ بیکاری، رتبه 20 کشور را به خود اختصاص داده است. داود غفارپور با بیان اینکه در آماری که ارائه میدهم، آمار مرکز ایران است، گفت: دقیقترین آمار کشور از طریق مرکز آمار ایران ارائه میشود. وی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری و نرخ تورم منطقهای شاخص درآمد استان را تعیین میکند، افزود: نرخ تورم در استان آذربایجان غربی 15.8 درصد است که این نرخ نیز از میانگین کشوری بالاتر است. این مسئول با بیان اینکه در نرخ تورم رتبه 14 کشور را داریم، ادامه داد: برای بهبود وضعیت موجود در این زمینه علاوه بر رفع تحریمها، پویایی تبادلات تجاری و بهبود تراز بازرگانی، نوع رفتار مردم استان نیز در زمینه خرید باید تغییر یابد. *40 هزار فارغالتحصیل بیکار در آذربایجان غربی زندگی میکنند در این خصوص استاندار آذربایجان غربی نیز طی جلسات متعددی از وجود 40 هزار فارغالتحصیل دانشگاهی بیکار در استان سخن به میان میآورد و با بیان اینکه آذربایجان غربی یکی از استانهایی با تورم بالا و نرخ درآمد پایین است، افزود: نرخ تورم آذربایجان غربی 18 درصد بوده و این در حالی است که درآمد سرانه آذربایجان غربی نصف درآمد سرانه کل کشور است و هزینهها در این استان بسیار زیاد است. با تمام مباحث و آمار ارائه شده، با توجه به نقش و اهمیت آمار درست در برنامهریزیهای کشور، مگر جز این است که باید آماری درست و موثق داشته باشیم تا چارهای به وضعیت اشتغال استانی که بیشترین ضربه را از بیکاری میخورند بیاندیشیم؟ مگر جز این است که باید مرجعی رسمی برای ارائه آمار داشته باشیم و برنامهریزی بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت خود را براساس آنها اجرایی کنیم؟ مگر جز این است که بیکاری عمده مشکل آذربایجان غربی است؟!
94/11/23 - 10:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]