محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827645249
مشت جنگندههای ایرانی با «نصر» کامل شد؛ آشنایی با 5 موشک کروز هوا به دریا +عکس
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مشت جنگندههای ایرانی با «نصر» کامل شد؛ آشنایی با 5 موشک کروز هوا به دریا +عکس
پس از جنگ تحمیلی 8 ساله و مشاهده عملکرد موشکهایی همچون هارپون، اگزوست و کرم ابریشم، سرمایهگذاری قابل توجهی در نیروهای مسلح کشورمان برای طراحی، ساخت و تولید موشکهای ضد کشتی با بردهای متنوع خصوصا انواع کروز که قابلیت شلیک از سه دسته اصلی پرتابگرها را داشته باشند، صورت گرفته است.
به گزارش نامه نيوز ، روند توسعه و تنوع بخشی به تجهیزات موشکی کشورمان در بخش های مختلف، طی سالهای گذشته با شتاب بیشتری همراه شده و در حالی که قبلا، رشد دستاوردهای این بخش در حوزه هواپایه، با رشد کمی همراه بود، اما در سنوات اخیر، می توان مضاعف شدن این سرعت را کاملا رصد و مشاهده کرد.
در جدیدترین دستاورد اعلام شده در این خصوص، اولين مجموعه توليدي موشك كروز ضد كشتي نصرهواپايه كه توسط سازمان صنايع هوافضاي وزارت دفاع به توليد انبوه رسيده است، روز سه شنبه به نيروي هوايي ارتش تحويل شد. خط تولید این موشک در دومین روز از هفته دولت (سوم شهریورماه) با حضور وزیر دفاع کشورمان به بهره برداری رسیده بود و پس از گذشت مدت زمانی کوتاه، تحویل آن آغاز شد.
موشک کروز چیست و چه تاثیری در قدرت رزم کشورمان دارد؟
در پاسخ ابتدا باید اشاره کرد که بسیاری از موشکهای هوا به سطح و سطح به سطح ساخته شده در واقع هواپیمایی با یک سرجنگی هستند زیرا پیکربندی آنها شباهت زیادی به هواپیما دارد. وجود بال به صورت ثابت یا باز شونده، پیشران هواتنفسی از نوع توربوجت یا توربوفن و از همه مهمتر نحوه پرواز غیر بالستیک و یا کاملاً مشابه هواپیما از شاخصههای مشترک اغلب این موشکها است.
اما اصلیترین مشخصه این نوع موشکها پرواز در ارتفاع بسیار نزدیک به سطح زمین و عموماً کمتر از 30 متری در فاز پیمایشی (کروز) از مراحل حرکت آن است که بخش بسیار زیادی از زمان پرواز آنها را شامل میشود از این رو این موشکها به نام کروز شناخته شدند بر خلاف تصور نادرستی که این واژه را به قابلیت هدایت در موشک نسبت میدهد.
اغلب موشکهای کروز ساخته شده دارای سرعتهایی کمتر از صوت هستند اما برخی نمونههای جدید در بخش نهایی پرواز (فاز ترمینال) به سرعت مافوق رسیده و برخی نیز از ابتدای پرواز، سریعتر از صوت حرکت میکنند. موشکهای کروز از هواپیما، پرتابگر زمینی، کشتی و زیردریایی شلیک میشوند و انواع مختلف آنها برای حمله به رادارها، کشتیها و اهداف زمینی توسعه یافتهاند. برد نمونههای مختلف ساخته شده این نوع موشکها از چند ده کیلومتر تا چند هزار کیلومتر است.
برخی از مهمترین اجزاء مشترک همه این موشکها شامل پیشران راکتی برای نمونههای برد کوتاه تا متوسط و موتور جت برای نمونههای دوربرد، خلبان خودکار، ارتفاعسنج (برای اندازهگیری ارتفاع از سطح آب و پرواز در نزدیکی آن) و جستجوگر هدف که عموماً از نوع راداری، تصویری یا حرارتی است.
پس از جنگ تحمیلی 8 ساله عراق علیه کشورمان و مشاهده عملکرد موشکهایی همچون هارپون در اختیار نیروی دریایی ارتش ایران، موشک فرانسوی اگزوست در اختیار عراق و نیز استفاده از موشک کرم ابریشم توسط هر دو طرف، سرمایهگذاری قابل توجهی در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای طراحی، ساخت و تولید موشکهای ضد کشتی با بردهای متنوع خصوصاً انواع کروز که قابلیت شلیک از سه دسته اصلی پرتابگرها یعنی شناورها، هواگردها و سکوهای زمینی را داشته باشند صورت گرفت که به ساخت خانواده ای قدرتمند از این محصولات منجر شد که در ادامه، معرفی نمونه های هواپایه آن تقدیم می شود.
نصر؛ تازه واردی با قدمتی زیاد
موشک کروز ضد کشتی نصر در زمره سلاحهایی با برد کوتاه تا متوسط قرار میگیرد. اصلیترین تفاوت این موشک با نمونه های مشهوری چون کوثر و ظفر، میزان بالای سرجنگی است که قدرت تخریب بسیار بالایی برای آن ایجاد می کند. موشک 350 کیلوگرمی نصر-1 با برد دستکم 35 کیلومتر حاوی یک سرجنگی نیمه زرهی 130 کیلوگرمی بوده که در حدود 4.5 برابر سرجنگی موشک کوثر-3 است.
پیش از این، نمونه هواپرتاب این موشک کروز روی هواپیماهای جنگنده نظیر اف-4 فانتوم نیروی هوایی ارتش نصب شده بود و در بازدید رئیس جمهور کشورمان از نیروی دریایی سپاه در بندرعباس نیز یک بالگرد بل206 مجهز به یک موشک نصر در زیر بدنه به نمایش درآمده بود.
بالگردهای میل-17/171 نیروی دریایی سپاه نیز از نامزدهای کاربری این موشک هستند که میتوانند چندین فروند از آن را در جایگاههای دو طرف بدنه خود حمل نمایند. بدیهی است پرتاب این موشک از هواپیماهای جنگنده از ارتفاعها و سرعتهای بیشتر باز هم به افزایش برد دورایستایی موشک منجر خواهد شد.
نور؛ مشهورترین موشکی که به قلب تاریکی می زند
موشک ضد کشتی و کروز نور از اولین نمونههای موشکهای کروز ساخت کشورمان بود که در سالهای دهه 1370 به خدمت نیروهای مسلح کشورمان در آمد. موشک نور با طول 6.38 متر که 1.24 متر آن مربوط به موتور راکتی اولیه است، 715 کیلوگرم جرم داشته که 175 کیلوگرم آن مربوط به سرجنگی نفوذگر نیمه زرهی موجود در آن است. برد این موشک 120 کیلومتر بوده و میتواند با سرعت نزدیک به 0.9 ماخ پرواز کند.
علاوه بر ناوچهها و ناوهای نیروهای مسلح، هواناوهای BH-7، بالگردهای میل-17/171 و هواپیماهای جنگنده مانند اف-4 فانتوم از جمله تجهیزات نیروهای دریایی سپاه و ارتش و نیروی هوایی ارتش هستند که این موشک را به کار میبرند.
در فواصل نزدیک هدف، موشک ارتفاع خود را به چند متری سطح آب میرساند تا کار شناسایی و درگیری دشمن با آن سخت شده و موشک به بخشی از هدف که نزدیک آب است اصابت کند که سبب ایجاد بیشترین آسیب در هدف شده و احتمال غرق شدن آن را افزایش میدهد.
با توجه به اینکه استفاده از موشک های کروز دریایی در جنگنده ها و بالگردهای رزمی از جمله تکنیک هایی است که برای مقابله با تهدیدات دریایی دشمن، همواره مد نظر فرماندهان و متخصصان صنعت دفاعی کشورمان بوده، پروژه «قائم» توسط نیروهای مسلح کشورمان به اجرا درآمد که منجر به تجهیز جنگنده های ارتش به موشک های 120 کیلومتری هوا به سطح «نور» شد.
قادر؛ شلیک کن- فراموش کن در 200 کیلومتری هدف
موشک قادر نمونهای جدید از موشک نور است که برد آن افزایش یافته است. قادر با بهرهمندی از ساختار و طراحی مشابه و حتی ابعاد نزدیک به نور، دستکم 220 کیلومتر برد دارد. در واقع به نظر میرسد متخصصان صنعت موشکی کشور برای تولید موشک قادر از نظر فیزیکی تنها کمی طول موشک نور را افزایش داده باشند. قطر و بالهای دو موشک نیز مشابه هم هستند و این مشابهت بالای دو موشک، قیمت تمام شده موشک جدید را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
از توانمندیهای اعلام شده برای موشک قادر باید به سامانه خلبان خودکار دیجیتال، سامانه ناوبری با دقت بالا، امکان برنامهریزی موشک قبل از شلیک، امکان هدفگیری اهداف با سطح مقطع راداری پایین، رادار پیشرفته با قابلیت مقابله با جنگ الکترونیک، آمادهسازی و واکنش سریع موشک برای حمله به هدف و توانایی ضربه زدن به اهداف ساحلی علاوه بر هدفهای شناور اشاره کرد.
موشک قادر نصب شده زیر بال هواپیمای اف-4ئی ارتش
به گزارش مشرق، موشک قادر نیز مانند نور از سکوهای متحرک ساحلی، ناوچهها و ناوشکنها، هواپیماهای جنگنده و بالگرد میل-17/171 پرتاب میشود. با توجه به پرواز این موشکها در ارتفاع بسیار پایین، رادار کشتیها به طور مستقل از رادارهای هواپایه و در بهترین حالت با در نظر نگرفتن سطح مقطع راداری کم موشکهای نور و قادر از حدود 30 کیلومتری (با توجه به انحنای کره زمین) امکان رؤیت آنها را خواهد داشت و در این صورت با توجه به سرعت این موشکها که بین 0.8 تا 0.9 ماخ (277 تا 312 متر بر ثانیه در سطح دریا در دمای 25 درجه سانتیگراد) است، دشمن تنها حدود 96 تا 108 ثانیه زمان برای واکنش خواهد داشت.
کوثر را با کرار و شاهد بشناسید
این موشک به عنوان یک سلاح ضد کشتی با پیشرانه راکتی سوخت جامد، سبک و برد کوتاه ساخته شده است. 3 گونه مختلف این موشک دستکم در دو مؤلفه وزن و برد با هم تفاوتهای محسوسی دارند. نمونه آخر یعنی کوثر-3 با وزن 120 كيلوگرم و برد 25 كيلومتر دارای سر جنگی به جرم 29 کیلوگرم بوده و به سرعتی نزدیک به 0.8 سرعت صوت میرسد.
بنا بر اطلاعات منتشر شده یکی از 3 گونه موشک کوثر دارای جستجوگر اپتیکی و یک نمونه هم از نوع راداری است. این موشک سبک با نصب روی قایقهای تندرو از جمله ذوالفقار و سایر شناورهای تندرو نقش مهمی در افزایش توان تهاجمی آنها ایفا کرده است. علاوه بر تعدادی از جنگنده های نیروی هوایی ارتش در سالهای قبل، طی سالهای اخیر بالگرد شاهد285 و پهپاد تهاجمی کرار نیز هر یک با دو فروند از این موشک مشاهده شدهاند.
موشکی که «قاصد» برای جنگنده های ایرانی آورد
در رژه روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته، موشکی دیگر از خانواده محصولات ایرانی به نمایش درآمد که مشخصاتی همچون برد بالای 100 کیلومتر و عملکرد کروز برای آن اعلام شد. این موشک شباهت محسوسی به قاصد3 داشته اما به جای یک پیشران راکتی از یک موتور جت بهرهمند است.
پیکربندی این موشک نیز مشابه قاصد3 شامل 4 بال اصل در انتهای بدنه مجهز به سطوح کنترلی و 4 بالک کوچک پایدار کننده نزدیک دماغه بود. بالها و بالکهای این موشک به شکل علامت ضربدر یا کراس قرار گرفته بودند که از نظر دینامیک و کنترل پیچیدگی بیشتری نسبت به بالکهای قرار گیرنده به شکل علامت بعلاوه یا پلاس (+) داشته اما کارامدی بهتری در شرایط مختلف دارند. ابعاد تخمینی این موشک شامل طول 5.3 متر، قطر بدنه اصلی 35 و دهانه بال 70 سانتیمتر بود.
این موشک نیز مانند سری بمبها و موشک قاصد، موشک زوبین با سرجنگی 750 پوندی (حدود 340 کیلوگرم) و بمب یا موشک قدر با سرجنگی 907 کیلوگرمی از حسگر اپتیکی (دوربین نصب شده در دماغه) برای هدفگیری در فاز نهایی برخوردار بود.
با توجه به اینکه یکی از مأموریتهای قاصد3 درگیری با شناورهای دشمن اعلام شده بود، این موشک نیز با اتکا به سامانه هدفگیری اپتیکی در مأموریتهای دریایی شامل انهدام شناورها و تأسیسات ساحلی و اهداف نزدیک به دریا کاملاً مفید خواهد بود. پیش از این نیز اعلام شده بود که نهاجا در حوزه دریایی موفق شده با دستیابی به موشکهای مشابه کروز که به تولید رسیده اهداف خود را مورد اصابت قرار دهد.
در کنار این موشک های مشهور و پر استفاده، برخی اشاره ها و نکات نیز توسط مسئولان دفاعی کشورمان مطرح شده است که به علت نبود مشخصات دقیق و کامل از این سامانه ها، امکان معرفی و تحلیل آنها وجود ندارد.
به عنوان مثال، محمد اسلامی معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفتوگوی خود در سال 93، با اشاره به اینکه میراژهای متعلق به کشورمان نوسازی شدهاند و در مدار عملیات قرار دارنداعلام کرده بود که «کروزهایی که تا 300 کیلومتر برد دارند روی این هواپیماها نصب میشوند.»
این برد، با موشک قدیر که نوعی کروز حمله به اهداف دریایی است، تطابق دارد اما به دلیل عدم اعلام دقیق مشخصات موشک مذکور توسط معاون وزیر دفاع کشورمان، نمی توان مستقلا آنرا تایید و تشریح کرد.
با توجه به نمونه های فوق، می توان مطمئن بود سامانههای موشکی ضد کشتی و کروز ایرانی که هر یک برای طیفی از اهداف و بردهای مختلف توسعه یافتهاند، در مجموع آرایهای همگون از سلاحهایی دقیق، کارامد و با احتمال اصابت بالا را برای دفاع همه جانبه از سواحل و مرزهای دریایی کشورمان به وجود آوردهاند که توان آفندی نیروی هوایی ارتش را در این حوزه کاملا برجسته و قابل اتکا می کند.
منبع: مشرق نیوز
۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
مشت جنگنده های ایرانی با «نصر» کامل شد؛ آشنایی با 5 موشک کروز هوا به دریا +عکس
پس از جنگ تحمیلی 8 ساله و مشاهده عملکرد موشک هایی همچون هارپون اگزوست و کرم ابریشم سرمایه گذاری قابل توجهی در نیروهای مسلح کشورمان برای طراحی ساخت و تولید موشک های ضد کشتی با بردهای متنوع خصوصا انواع کروز که قابلیت شلیک از سه دسته اصلی پرتابگرها را داشته باشند صورت گرفته استمشت جنگنده های ایرانی با «نصر» کامل شد؛ آشنایی با ۵ موشک کروز هوا به دریا +عکس
به گزارش گروه دفاع و امنیت علت روند توسعه و تنوع بخشی به تجهیزات موشکی کشورمان در بخش های مختلف طی سالهای گذشته با شتاب بیشتری همراه شده و در حالی که قبلا رشد دستاوردهای این بخش در حوزه هواپایه با رشد کمی همراه بود اما در سنوات اخیر می توان مضاعف شدن این سرعت به گزارش گرآشنایی با 5 موشک کروز هوا به دریا +عکس
دولت بهار پس از جنگ تحمیلی 8 ساله و مشاهده عملکرد موشک هایی همچون هارپون اگزوست و کرم ابریشم سرمایه گذاری قابل توجهی در نیروهای مسلح کشورمان برای طراحی ساخت و تولید موشک های ضد کشتی با بردهای متنوع خصوصا انواع کروز که قابلیت شلیک از سه دسته اصلی پرتابگرها را داشته باشند صورتموشک های کروز نصر به نیروی هوایی تحویل شد
اولین مجموعه تولیدی موشک کروز ضد کشتی نصر هواپایه به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شد به گزارش ایران اسلامی همزمان با دهه مبارک فجر و با حضور سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و امیر سرتیپ خلبان حسن شاه صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلاماولین مجموعه تولیدی موشک کروز نصر به نیروی هوایی ارتش تحویل داده شد
اولین مجموعه تولیدی موشک کروز نصر به نیروی هوایی ارتش تحویل داده شد همزمان با نهمین روز از ایام الله دهه مبارک فجر با حضور سردار سرتیپ پاسدار دکتر حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و امیر سرتیپ خلبان حسن شاه صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اولین مجمورونمایی از موشک کروز ضد کشتی نصرهواپایه
اولین مجموعه تولیدی موشک کروز ضد کشتی نصرهواپایه که توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع به تولید انبوه رسیده است به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل گردید متن خبر نداردسه شنبه ۲۰بهمن۱۳۹۴تحویل اولين مجموعه موشك كروز ضد كشتی نصر به نيروی هوایی ارتش
تحویل اولين مجموعه موشك كروز ضد كشتی نصر به نيروی هوایی ارتش اولين مجموعه توليدی موشك كروز ضد كشتی نصرهواپايه كه توسط سازمان صنايع هوافضای وزارت دفاع به توليد انبوه رسيده است به نيروی هوايی ارتش جمهوری اسلامی ايران تحويل گرديد ۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۱۶ ۱۴ برچسبها كروز ضد كشتی موشک کروز نصاولین مجموعه تولیدی موشک کروز نصر هواپایه به نیروی هوایی ارتش تحویل داده شد
از سوی وزارت دفاع اولین مجموعه تولیدی موشک کروز نصر هواپایه به نیروی هوایی ارتش تحویل داده شد همزمان با نهمین روز دهه مبارک فجر با حضور وزیر دفاع و فرمانده نیروی هوایی ارتش اولین مجموعه تولیدی موشک کروز ضد کشتی نصرهواپایه که توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع به تولید انبوهاولین مجموعه موشک کروز نصر هواپایه به ارتش تحویل داده شد
اولین مجموعه تولیدی موشک کروز ضد کشتی نصر هوا پایه که توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع به تولید انبوه رسیده است به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شد به گزارش خوبان همزمان با نهمین روز از ایام الله دهه مبارک فجر با حضور سردار سرتیپ پاسدارحسین دهقان وزیر دفموشکهای هواپایه کروز نصر عملیاتی شد+تصاویر
همزمان با نهمین روز از ایام دهه فجر با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و امیر سرتیپ خلبان حسن شاه صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش اولین مجموعه تولیدی موشک کروز ضد کشتی نصرهواپایه که توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع به تولید انبوه رسیده است به نیروی هوایی ارتش تحویل شد-
گوناگون
پربازدیدترینها