پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849779641
غلامعلي دهقان: اصولگرايان در درياي غافلگيري انتخابات غرق خواهند شد
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: غلامعلي دهقان: اصولگرايان در درياي غافلگيري انتخابات غرق خواهند شد
دهقان افزود: در شرايط كنوني جريان اصولگرايي با يك چالش بزرگ درون گروهي درباره آرمان گرايان افراطي مواجه شده است. به همين دليل افرادي مانند علي لاريجاني تلاش ميكنند حساب خود را از قاطبه اصلي اصولگرايان كه جريانهاي تندرو را نيز در بر ميگيرد جدا كنند.
به گزارش نامه نیوز، اعتدال و توسعه خاستگاه اصلي دكترحسن روحاني به عنوان رئيسجمهور ايران است؛ حزبي كه در دوسال گذشته به نقطه كانوني گفتمان اعتدال در كشور تبديل شده و اكثريت كابينه دولت تدبير و اميد را تامين كرده است. با اين وجود هنوز مرزبندي اين حزب با جريان اصلاحات و همچنين جريان اصولگرايي به صورت شفاف روشن نشده است. نكته ديگر اينكه حزب اعتدال و توسعه داراي استراتژي تعيين شده نيست و بيشتر تلاش ميكند نقش نظارهگر سياسي را ايفا كند و حاضر نيست با حضور در وسط ميدان مبارزه هزينه سياسي بدهد.
به همين دليل و براي تحليل و بررسي نقش حزب اعتدال و توسعه در آوردگاه بزرگ انتخابات مجلس با غلامعلي دهقان سخنگوي اين حزب گفتوگو كرديم. وي تصريح ميكند: «مجلس آينده از چهار ضلع تشكيل خواهد شد. اين چهار ضلع شامل اصلاحطلبان، اعتدال گرايان، معتدلين اصولگرا و مستقلين كه شاخص آن در خانه احزاب وجود دارد خواهد بود. در نتيجه حاميان دولت آقاي روحاني در مجلس آينده حالتي شكننده خواهند داشت و در يك وضعيت بينابيني زيست خواهند كرد». در ادامه متن گفتوگوي «آرمان» با دكتر غلامعلي دهقان را از نظر ميگذرانيد.
با ثبت نام گسترده چهرههاي سياسي در انتخابات فضاي اميدواركنندهاي براي برگزاري يك انتخابات باشكوه در كشور به وجود آمده بود. با اين وجود برخی ردصلاحيتها تا حدودی فضاي انتخاباتي كشور را تحتالشعاع خود قرار داده است. ارزيابي شما از ردصلاحيتهاي صورت گرفته و پيامدهاي آن چيست؟
انتخابات مجلس شوراي اسلامي در ايران همواره از انتخابات رياستجمهوري تاثيرپذيرفته است. اين وضعيت براي دولت آیتا... هاشمي، دولت اصلاحات، دولت احمدينژاد و در شرايط كنوني دولت آقاي روحاني وجود داشته است. هنگامي كه آیتا... هاشمي در سال68 به رياستجمهوري رسيدند شرايط كشور به شكلي جلو رفت كه در نخستين انتخابات مجلس شوراي اسلامي طرفداران ايشان وارد مجلس شدند و تلاش كردند گفتمان دولت آیتا... هاشمي را تقويت كنند.
در سال76 نيز چنين اتفاقي رخ داد و هنگامي كه رئيس دولت اصلاحات در انتخابات رياستجمهوري به پيروزي رسيد، مجلس پس از ايشان متاثر از گفتمان اصلاحات بود و تلاش ميكرد در اجراي سياستهاي دولت اصلاحات حركت كند. اين وضعيت براي محمود احمدينژاد نيز وجود داشت و هنگامي كه وي به رياستجمهوري رسيد مجلس هفتم و هشتم متاثر از گفتمان وي قرار گرفت و نمايندگان مجلس در جهت همراهي و همكاري با دولت وي گام برداشتند.
در نتيجه اگر با منطق استقرا به مساله نگاه كنيم متوجه ميشويم كه به صورت طبيعي مجلس دهم بايد از گفتمان آقاي روحاني تاثير بپذيرد و گفتمان اعتدال در محوريت انتخابات قرار بگيرد. در شرايط كنوني نيز فضاي عمومي جامعه متاثر از گفتمان اعتدال است و اين وضعيت نويد بخش حضور يك مجلس اعتدالي در آينده خواهد بود. يكي از دلايل حضور گسترده چهرههاي سياسي در زمان ثبت نامهاي انتخاباتي نيز همين مساله بود كه جريانهاي سياسي به اين نتيجه رسيدهاند كه مردم گفتمان اعتدال را پذيرفتهاند و در نتيجه در شرايط كنوني زمينههاي تاثيرگذاري بر فضاي سياسي نسبت به گذشته بيشتر شده است.
بنده معتقدم مجلس دهم با وجود برخی ردصلاحيتهاي صورت گرفته با رويكرد دولت آقاي روحاني همراه خواهد بود و در اين زمينه هيچ مشكلي به وجود نخواهد آمد. ممكن است مجلس آينده مجلس ايده آل ما نباشد اما بدون شك اكثريت مجلس آينده با دولت تدبيرو اميد همسو و همراه خواهد بود. البته بنده معتقدم اين اكثريت ميتواند حالتي شكننده نيز داشته باشد. 139 نماينده در مجلس نهم از برجام حمايت كردند. به نظرمن همين تعداد يعني بين 140تا160 نماينده نيز در مجلس آينده در لحظات حساس از سياستهاي دولت آقاي روحاني حمايت خواهند كرد.
مجلس آينده مجلس ايدهآل جريان اصلاحات و جريان اعتدال گرا نيست؛ اما مجلسي نيز نخواهد بود كه دولت را با چالش جدي مواجه كند. فضاي انتخابات مجلس دهم بهشدت متاثر از فضاي انتخابات رياستجمهوري سال92 است و به همين دليل برخی ردصلاحيتها نميتواند سبب شكست جريان اعتدال گرا و پيروزي رقيب سياسي اين جريان شود. بسياري از چهرههاي جوان و گمنام كه در انتخابات ثبت نام كردهاند و از نظر سني بين30 تا 44سال هستند ميتوانند برگ برنده جريان اصلاحات و اعتدال گرا در انتخابات آينده باشند و در اين زمينه هيچ نگراني وجود ندارد. بنده حتي احتمال ميدهم اصولگرايان به همين دليل در درياي غافلگيري انتخاباتي غرق خواهند شد.
شما قبل از ثبت نام چهرههاي سياسي در انتخابات به صراحت عنوان كرديد حزب اعتدال و توسعه با ليست مستقل وارد انتخابات مجلس خواهد شد، با اين وجود در روزهاي اخير مواضع شما تغيير كرده و از ائتلاف با جريان اصلاحات سخن گفتهايد. آيا جبرانتخاباتي و ردصلاحيتها شما را به اين ائتلاف وادار كرده يا اينكه اتاق فكر حزب اعتدال و توسعه به اين جمعبندي رسيده كه در شرايط كنوني بايد با جريان اصلاحات ائتلاف صورت بگيرد؟
در گذشته نوعي سوءبرداشت از سخنان بنده درباره ليست مستقل انتخاباتي صورت گرفت. ما هيچگاه به دنبال ارائه ليست مستقل انتخاباتي نبوديم. در آن مقطع زماني ليست مورد نظر ما تفاوتهاي محدودي با ليست اصلاحطلبان و اصولگرايان داشت. ليست مورد نظر ما با ليست اصلاحطلبان يكسان نبود اما داراي همپوشانيهاي زيادي بود. در واقع ما به دنبال يك ليست مشترك بين جريان اصلاحات، معتدلين اصولگرا و اعتدال گرايان بوديم و در اين جهت تلاش ميكرديم. دليل اصلي كه ما عنوان ميكرديم حزب اعتدال و توسعه ليست اختصاصي نخواهد داشت تجربه ناموفق «رايحه خوش خدمت» در سال1385 بود.
در اين سال طرفداران محمود احمدينژاد به پشتوانه پيروزي وي در انتخابات رياستجمهوري با يك ليست مستقل از جريان اصولگرايي وارد انتخابات شوراي شهر شدند كه در نهايت نيز شكست خوردند و راه به جايي نبردند. بدون شك براي حزب اعتدال و توسعه يك شخصيت «اعتدالگراي مقبول» بر يك شخصيت «حزبي نامقبول» برتري دارد. معيار و منطق ما در شرايط كنوني اعتدال است و هيچ مساله ديگري براي ما ارجحيت ندارد.
مرز جريان اصلاحات با حزب اعتدال و توسعه دقيقا كجاست؟
همه ما بايد اين نكته را بپذيريم كه در زمستان سال1378نوعي راديكاليسم چپ يا اصلاحطلب بر فضاي سياسي ايران حاكم شده بود. در اين مقطع زماني احساس ميشد يك جريان ميانه بايد در حد فاصله دو جريان اصولگرا و اصلاحطلب حضور جدي داشته باشد. آیتا... هاشمي و آقاي روحاني از جمله افرادي بودند كه چنين تفكري را دنبال ميكردند و به همين دليل تلاش كردند زمينه ظهور اين جريان ميانه را به وجود بياورند. در يك دهه اخير نوعي «جو زدگي» و آرمانگرايي افراطي در هر دو جريان سياسي كشور اعم از اصلاحطلب و اصولگرا، عقلاي اين دو جريان را به حاشيه كشاند و صحنه سياسي ايران را به جولانگاه خود تبديل كرد.
اين وضعيت به شكلي بود كه در يك مقطع زماني افراطيون اصلاحطلب عرصه را بر عقلا تنگ كرده و در مقطع بعدي هواداران راديكال محمود احمدينژاد فضاي سياسي كشور را آبستن تنش و بياخلاقيهاي سياسي كرده بودند. برخي از عقلاي جريان اصلاحطلبي در شرايط كنوني پذيرفتهاند كه در گذشته در اين جريان افراط صورت گرفته است. نمونه بارز اين افراد محمدرضا خاتمي نايبرئيس مجلس ششم و همچنين علي شكوري راد است كه به صراحت عنوان كردند ما اصلاحطلبان 18سال پيش نيستيم و قصد نداشتيم افرادي مانند آیتا... هاشمي در دوران اصلاحات مورد هجمه و تخريب قرار بگيرند. اين وضعيت براي اصولگرايان نيز وجود دارد و همگي تلاش ميكنند از محمود احمدينژاد و اقداماتش برائت بجويند.
اين در حالي است كه اعتدال همواره معيار بوده و بر اثر گذشت زمان هيچ تغييري نكرده است. اين جريانهاي سياسي بودند كه بر اثر گذشت زمان در مواضع خود تغيير ايجاد كردند و نه گفتمان اعتدال. ما معتقديم منطق اعتدال بهترين شيوه براي اداره كشور است. در شرايط كنوني جريان اصولگرايي با يك چالش بزرگ درون گروهي درباره آرمان گرايان افراطي مواجه شده است. به همين دليل افرادي مانند علي لاريجاني تلاش ميكنند حساب خود را از قاطبه اصلي اصولگرايان كه جريانهاي تندرو را نيز در بر ميگيرد جدا كنند. همه اين دلايل سبب شده گفتمان اعتدال روز به روز در حال فربهتر شدن باشد. هر چه گفتمان اعتدال در ايران فربهتر شود رشد و توسعه بيشتري در كشور به وجود خواهد آمد.
دولت آقاي روحاني در گفتمانسازي و ارتباط گفتماني با افكار عمومي موفق عمل نكرده است. آيا حزب اعتدال و توسعه به عنوان حامي فكري آقاي روحاني در اين زمينه نتوانسته دولت تدبيرو و اميد را تغذيه و پشتيباني كند يا اينكه آقاي روحاني پس از پيروزي در انتخابات رياستجمهوري از حزب فاصله گرفته و دلايل عدم توانايي گفتمانسازي را بايد در درون دولت جستوجو كرد؟
اين مساله كه در كنار دولتها بايد نيروهاي فكري و تئوريك وجود داشته باشند و دولت را در جهت گفتمانسازي ياري كنند مسالهاي روشن و قابل قبول است. با اين وجود در شرايط كنوني بسياري از تئوريسينهاي برجسته دولتهاي گذشته به جمعبندي ما رسيدهاند و امروز مواضع اعتدالگراي ما را تئوريزه ميكنند.
نمونه بارز اين افراد آقاي عباس عبدي است كه عنوان كردهاند دولت روحاني عملكرد قابل قبولي داشته و مهمترين نكته مثبت اين دولت قرار گرفتن در بين دو جريان سياسي كشور است. اين در حالي است كه در گذشته هنگامي كه ما عنوان ميكرديم در بين دو جريان سياسي قرار گرفتهايم، برخي افراد ما را به عافيت طلبي و خنثي بودن متهم ميكردند. نكته جالب اين است كه امروز همين افراد شرايط كشور را با عينك اعتدال گرايي تحليل و تفسير ميكنند و به جمعبندي ما رسيدهاند.
البته از اين نكته نيز نبايد غافل شد كه اعتدال گرايي نيز نوعي اصلاحطلبي است. همه ما بايد اين مساله را بپذيريم كه انقلاب اسلامي نيازمند پخته و فربه شدن است و در اين راه همه بايد به پخته شدن انقلاب كمك كنند. اصلاحطلبان 18 سال پيش با بلند كردن پرچم اصلاحطلبي تلاش كردند گفتمان كلي انقلاب را تقويت كنند. با اين وجود با آن همه بحثهاي فسلفي و فكري در نهايت به تحليل موجود در جامعه رسيدهاند.
سخن شما به معناي اين است كه جريان اصلاحات از اهداف اوليه خود فاصله گرفته است؟
يكي از سوالهاي هميشگي و اساسي آقاي محمدرضاتاجيك به عنوان يكي از تئوريسينهاي جريان اصلاحات اين بود كه اصلاحات چه معنايي دارد وچه هدفي را دنبال ميكند. البته ايشان در مصاحبههاي اخير خود عنوان كردهاند ما اصلاحطلبي را به شيوه صحيح تعريف نكرديم و مباني اصلاحطلبي نيازمند شفافيت است. شايد برخي اصلاحطلبي را به تغيير وضع موجود تعريف كنند. با اين وجود اين سوال مطرح ميشود تغيير وضعيت موجود تا كجا بايد ادامه داشته باشد. آيا تغيير وضعيت موجود در نهايت به ساختار شكني منجر خواهد شد؟اين همان اتفاقي بود كه براي جريان اصلاحات رخ داد و اكبر گنجي به عنوان يكي از اصلاحطلبان كه هماكنون در خارج از كشور به سر ميبرد مانيفست جمهوريخواهي را نوشت و از نظام عبور كرد.
با اين وجود به نظر ميرسد گفتمان اعتدال حالت خنثي و نظارهگر پيدا كرده است و حاضر نيست براي كنش و واكنش در فضاي سياسي هزينه بپردازد. نظر شما در اين زمينه چيست؟
در شرايط كنوني آقاي روحاني از اصلاحطلبان جلوتر حركت ميكند. به همين دليل برخي از اصلاحطلبان به آقاي روحاني پيغام دادهاند كه به صورت معتدلتر مواضع خود را بيان كند و از واكنش به مخالفان دولت خودداري كند. اين مساله نشان ميدهد كه اصلاحطلبان به دليل تجربه تاريخي خواستار اعتدال در فضاي سياسي كشور و جلوگيري از افراط و تفريط هستند. از قديم گفتهاند«قدر عافيت كسي داند كه به مصيبتي دچار آيد». در نتيجه اصلاحطلبان به دليل اينكه آفات تندروي را تجربه كردهاند بيشتر از همه خواستار اعتدال و ميانه روي هستند.
نكته مهم در اين زمينه اين است كه اصلاحطلبان پس از خرداد76 از همه توان خود براي گفتمانسازي استفاده كردند و در وسط ميدان سياسي حضور داشتند. اين در حالي است كه اعتدال گرايان حاضر نيستند براي ارتقاي گفتمان خود به وسط ميدان سياسي وارد شوند و نقش نظارهگر پيدا كردهاند. چرا اعتدالگرايان چنين وضعيتي پيدا كرده اند؟
قرار نيست هميشه در وسط ميدان سياسي حضور داشت. كساني كه ديروز در وسط ميدان بودند و هزينههاي زيادي در اين زمينه دادند، امروز به جمعبندي اعتدال گرايان رسيدهاند و به اشتباهات خود اقرار ميكنند. چرا امروز به صورت گروهي اصلاحطلبان را از صحنه انتخابات خارج كردهاند. اصلاحطلبان معتدل كه ميتوانند منشا خدمات زيادي براي كشور باشند به دليل عملكرد افراطيون اين جريان در گذشته، ردصلاحيت شدهاند. اين افراد چوب عملكرد نامناسب چه كساني را ميخورند؟جريان اعتدال مبناي كار خود را بر مبارزه سياسي قرار نداده است. ضمن اينكه ما بايد در ابتدا مبارزه سياسي را تعريف كنيم.
مبارزه سياسي داراي تاكتيكهاي مختلفي است. اگر كسي در مبارزه سياسي عنوان كند«حرف مرد يكي است» و يا «مرغ من يك پا دارد» هيچگاه به نتيجه مطلوب نخواهد رسيد. ما بايد اين نكته را بپذيريم كه اصلاحطلبان در يك مقطع زماني بدون داشتن سوءنيت تندروي كردند كه تبعات سنگيني براي اين جريان داشت. مهمترين نتيجه تندروي اصلاحطلبان ظهور پوپوليسم احمدينژاد و همچنين اتفاقات سال88 بود كه هنوز هم ما چوب همان تندرويها را ميخوريم.
حزب اعتدال و توسعه هم ميتواند چپ باشد و هم راست و با توجه به شرايط فضاي سياسي تغيير موضع ميدهد. به نظر شما اين نوسان در موضعگيريها سبب كاهش درجه تاثيرگذاري اين حزب در بين افكار عمومي نميشود؟
به نظر من تنها حزبي كه در فضاي سياسي ايران مواضع روشن و شفافي دارد حزب اعتدال و توسعه است. افرادي مانند آقاي حدادعادل كه روزي از نزديكان محمود احمدينژاد بودند و در دفتر ايشان رفت و آمد داشتند امروز تحت هيچ شرايطي حاضر نيستند خود را به احمدينژاد منتسب بدانند و از وي برائت ميجويند.
حزب اعتدال و توسعه به دنبال توسعه همهجانبه در كشور است. به همين دليل مواضع اين حزب بيانگر اين مساله است كه در ابتدا زيرساختهاي اقتصادي كشور بايد تقويت شود. اگر اين اتفاق رخ بدهد در نهايت توسعه سياسي نيز در پيامد توسعه اقتصادي به وجود خواهد آمد. در مجلس ششم و هفتم آقاي كروبي و حداد عادل مظهر اعتدالگرايي بودند و در مقابل اقدامات جريان تندرو و راديكال ايستادگي ميكردند و به همين دليل حزب اعتدال و توسعه از آنها حمايت ميكرد. با اين وجود هنگامي كه اين افراد تغيير موضع دادند حزب اعتدال و توسعه حمايت خود را از آنها برداشت. اين مساله كه شما عنوان ميكنيد تكليف جريان اعتدال مشخص نيست ممكن است صحيح باشد. به هر حال هر جريان سياسي ميتواند تحت تاثير يك جريان ديگر قرار بگيرد.
با اين وجود جريان اعتدال در انتخابات رياستجمهوري سال92 به پيروزي رسيده و در شرايط كنوني مهمترين گفتمان فضاي سياسي كشور است. ما مدعي نيستیم همه اعتدال گرايان را ما تشكيل ميدهيم. در گذشته برخي از چهرههاي معتدل در نظام سياسي وجود داشتند كه به مرور زمان به جريان اصلاحات تمايل پيدا كردند و در نهايت عضو بدنه اين جريان شدند.
در شرايط كنوني نيز بدنه جريان اصلاحات احساس ميكند از دولت ششم به بعد هزينههاي زيادي را متحمل شده است. به همين دليل به دنبال سياست ورزي جديدي در فضاي سياسي ايران است. در دنياي سياست برخي اوقات بايد عقبنشيني كرد و در برخي لحظات بايد يك گام به جلو حركت كرد. اين در حالي است كه جريان اعتدال هيچگاه از مواضع خود عدول نكرده است.
آيا در اتاق فكر حزب اعتدال و توسعه براي دوران پس از روحاني نيز تدبيري انديشيده شده است؟
بدون شك كانديدای اصلي جريان اعتدال گرا و همچنين جريان اصلاحات در انتخابات رياستجمهوري سال96 هيچ شخصي به جز آقاي روحاني نيست. آقاي عارف به نمايندگي از جريان اصلاحات به صراحت در اينباره موضعگيري كرده و بنده نيز در همين جا به نمايندگي از جريان اعتدال گرا اين مساله را عنوان ميكنم. با اين وجود اگر منظور شما براي سال1400 است بايد عنوان كنم تا آن زمان فرصت زيادي باقي مانده و ممكن است در اين مقطع زماني اتفاقات زيادي در فضاي سياسي ايران رخ بدهد. بنده معتقدم مهمترين خطر براي آينده سياسي ما ظهور پوپوليسم از نوع احمدينژادي آن است. پوپوليسم ريشههاي محكمي در فرهنگ، تاريخ و احساسات مردم ايران دارد و در هر زمان كه شرايط براي بروز آن فراهم شود ظهور خواهد كرد.
آيا اين احتمال وجود دارد كه حزب اعتدال و توسعه به صورت كامل در يكي از جريانهاي سياسي و به ويژه جريان اصلاحات مستحيل شود؟
در شرايط كنوني برعكس اين اتفاق رخ داده و جريانهاي سياسي در حزب اعتدال و توسعه مستحيل شدهاند. از يك سو علي لاريجاني به عنوان رئيس مجلس هشتم و نهم پرچم اعتدال را بلند كرده و راه خود را از تندروها جدا كرده است و از سوي ديگر تئوريسينهاي جريان اصلاحات در حال تئوريزه كردن گفتمان اعتدال هستند.
اغلب اعضاي ارشد حزب اعتدال و توسعه پس از پيروزي آقاي روحاني در انتخابات رياستجمهوري وارد كابينه شدند.
محمود احمدينژاد به دلايل واهي و خيلي كوچك وزرا و اعضاي كابينه خود را تغيير ميداد و سبب بيثباتي در تصميمگيريهاي كشور شده بود. به همين دليل ثبات تصميمگيري كابينه آقاي روحاني مسالهاي پسنديده و قابل قبول است.
رابطه حزب اعتدال و توسعه با آقاي روحاني پس از اينكه ايشان به رياستجمهوري رسيدند چگونه بوده است؟آيا ايشان در دوران رياستجمهوري خود در جلسات اين حزب شركت كرده اند؟
اغلب اعضاي حزب اعتدال و توسعه مانند آقايان نوبخت، تركان، مرتضي بانك و واعظي در مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام با آقاي روحاني همكار بودند. با اين وجود جايگاه آقاي روحاني فراتر از حزب اعتدال و توسعه است. آقاي روحاني به دليل مشغله بسيار بالاي اجرايي پس از اينكه به رياستجمهوري رسيدند در جلسات حزب شركت نكردند. اين وضعيت براي ديگر اعضاي كابينه نيز وجود داشته و اغلب اعضاي حزب اعتدال و توسعه كه در كابينه مسئوليت دارند به دليل مشغله اجرايي در جلسات حزب حضور پيدا نكردهاند.
گفتمان اعتدال گرايي در 14 سال گذشته همواره در حاشيه جريانهاي سياسي قرار داشته است. با اين وجود در انتخابات رياستجمهوري سال92 مردم به گفتمان اعتدال اقبال عمومي نشان دادند. در نتيجه در شرايط كنوني مردم دوست دارند اعتدال را در عمل ببينند و آن را لمس كنند. ما بايد بپذيريم كه دوران نظريهپردازي و تئوريزه كردن گفتمان اعتدال به پايان رسيده و در شرايط كنوني ميوه درخت اعتدال به ثمر نشسته و بروز عملياتي پيدا كرده است.
آقاي لاريجاني به صراحت عنوان كردهاند به صورت مستقل وارد انتخابات مجلس خواهند شد. آيا حزب اعتدال و توسعه از ايشان حمايت خواهد كرد؟
بله، ما قطعا از ايشان و مواضع ايشان حمايت خواهيم كرد. هم حزب اعتدال و توسعه و هم حزب كارگزاران سازندگي براساس مصوبه اخير خود از لاريجاني حمايت خواهند كرد.
در شرايطي كه علي لاريجاني و محمد رضا عارف كانديدای رياست مجلس آينده شوند حزب اعتدال و توسعه از كدام يك حمايت خواهد كرد؟
در اين زمينه حزب اعتدال و توسعه تابع اكثريت مجلس خواهد بود. بنده نميتوانم در اين زمينه به صراحت موضعگيري كنم. به نظر من مجلس آينده تفاوت زيادي با مجلس نهم نخواهد داشت. من معتقدم مجلس آينده از چهار ضلع تشكيل خواهد شد. اين چهار ضلع شامل اصلاحطلبان، اعتدال گرايان، معتدلين اصولگرا و مستقلين كه شاخص آن در خانه احزاب وجود دارد، خواهد بود. در نتيجه حاميان دولت آقاي روحاني در مجلس آينده حالتي شكننده خواهند داشت و در يك وضعيت بينابيني زيست خواهند كرد.
منبع: روزنامه آرمان
۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
در حمایت از لیست ائتلاف اصولگرایان حسین ابراهیمی و سقای بیریا از حضور در انتخابات مجلس انصراف دادند
در حمایت از لیست ائتلاف اصولگرایانحسین ابراهیمی و سقای بیریا از حضور در انتخابات مجلس انصراف دادندحجت السلام حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز و ناصر سقای بیریا سخنگوی جبهه پایداری برای حمایت از لیست اصولگرایان از حضور در انتخابات مجلس دهم انصراف دادند به گزارش خبرنگار حو50 مهاجر در دریای اژه غرق شدند
50 مهاجر در دریای اژه غرق شدند موج گسترده مهاجرت خانواده های کرد عراقی به اروپا برای فرار از وخامت اوضاع اقتصادی منطقه اقلیم و از طریق غیر قانونی از مسیر ترکیه باردیگر حادثه آفرید و 50 تن دیگر در دریای اژه غرق شدند کد خبر ۵۶۵۷۴۷ تاریخ انتشار ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۰ ۳۵ - 05 Februarحداد عادل: «معیشت، امنیت و پیشرفت» شعار ائتلاف اصولگرایان برای انتخابات مجلس است
حداد عادل معیشت امنیت و پیشرفت شعار ائتلاف اصولگرایان برای انتخابات مجلس است سیاست > احزاب و شخصیتها - تسنیم نوشت سخنگوی ائتلاف اصولگرایان از انتخاب شعار معیشت امنیت و پیشرفت این جریان برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد دومین نشست خبری غلامعسردار سدهی در مراسم رونمایی از مستند و کتاب نهاجا: دشمنان اسلام در مدیترانه غرق خواهند شد
سردار سدهی در مراسم رونمایی از مستند و کتاب نهاجا دشمنان اسلام در مدیترانه غرق خواهند شدرئیس دفتر ارتباطات مردمی ستاد کل نیروهای مسلح گفت با تلاش نیروهای مسلح و رزمندگانمان در طول انقلاب دشمنی که روزی مرزهای ما را هدف قرار میداد امروز به لاذقیه و سواحل مدیترانه رانده شده استاصولگرایان لیست دیگری منتشر خواهندکرد/25تا30درصد لیست فعلی رای می آورد
یک فعال اصولگرا در گفت و گو با پانا اعلام کرد اصولگرایان لیست دیگری منتشر خواهندکرد 25تا30درصد لیست فعلی رای می آورد دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین گفت هرچند که لیست نهایی ائتلاف اصولگرایان با تغییر چند چهره منتشر شده شرایط بهتری نسبت به لیسا قبلی پیدا کرده اما این لیست از جذابیشعار انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان
شعار انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان شعار انتخاباتی شورای ائتلاف اصولگرایان برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی معیشت امنیت پیشرفت اعلام شد خبرگزاری مهر شعار انتخاباتی شورای ائتلاف اصولگرایان برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مشخص شد بنابراین گزارش شورای ائتلاف«معیشت، امنیت، پیشرفت» شعار انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان
معیشت امنیت پیشرفت شعار انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان شعار انتخاباتی شورای ائتلاف اصولگرایان برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی معیشت امنیت پیشرفت اعلام شد به گزارش نامه نیوز شعار انتخاباتی شورای ائتلاف اصولگرایان برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مشخص شددهقان: اگر در لیست اصولگرایان نباشم، شیرینی پخش می کنم/ حاضر نیستم یک ساعت در مجلس بمانم
دهقان اگر در لیست اصولگرایان نباشم شیرینی پخش می کنم حاضر نیستم یک ساعت در مجلس بمانم سیاست > مجلس - تسنیم نوشت عضو هیئترئیسه مجلس با اشاره به اینکه لیست اصولگرایان متشکل از افراد مذهبی و ولایتی است گفت اگر در لیست اصولگرایان نبودم شیرینی پخش میکنم محمد دهامیدواریم لیست انتخاباتی اصولگرایان مورد رضایت رهبری باشد
موحدی کرمانی امیدواریم لیست انتخاباتی اصولگرایان مورد رضایت رهبری باشد دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت لیستی که از سوی افراد انقلابی متدین و دلسوز ارائه میشود باید مورد توجه مردم نیز قرار گیرد و امیدواریم لیست انتخاباتیمان مورد رضایت رهبری و اقبال مردم قرار گیرد به گزارش ایپیروزی اصولگرایان در انتخابات آسان نیست
جمعه ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۲ غلامعلی حداد عادل گفت اصولگرایان نباید برای رفتن به مجلس تفرقه ایجاد کنند و این را بدانید که حتی اگر همه با هم متحد شویم باز هم پیروزی در این انتخابات آسان نخواهد بود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه اصفهان سخنگوی مجمع اصولگرایان کشور ام-