واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
شمارش معکوس انتخاباتی اصلاح طلبان
با اعلام نتایج اولین تجدیدنظر شورای نگهبان در صلاحیت برخی نامزدهای رد یا عدم احراز صلاحیت شده در چند روز گذشته، روند انتخابات هفتم اسفندماه وارد فاز جدیدی شد؛ این بار جریانهای سیاسی با اطمینان بیشتری به نهایی کردن فهرست ائتلافی خود اقدام کردند.
روزنامه دنیای اقتصاد: با اعلام نتایج اولین تجدیدنظر شورای نگهبان در صلاحیت برخی نامزدهای رد یا عدم احراز صلاحیت شده در چند روز گذشته، روند انتخابات هفتم اسفندماه وارد فاز جدیدی شد؛ این بار جریانهای سیاسی با اطمینان بیشتری به نهایی کردن فهرست ائتلافی خود اقدام کردند.
هرچند فهرست نهایی ائتلاف اصولگرایان شامگاه یکشنبه اعلام شد و در مقابل اصلاحطلبان برای ارائه فهرست ائتلافی خود، کماکان در انتظار نظر نهایی شورای نگهبان درباره برخی نامزدهای ردصلاحیت شده اصلاحطلب هستند، اما هر دو جریان اصولگرا و اصلاحطلب بیش از هر زمان دیگری تصمیمات خود برای حضور نامزدهایشان در مجلس دهم را نهایی کردهاند.
در این میان تجدیدنظر شورای نگهبان درباره صلاحیت برخی نامزدها اثرگذار بوده است. حال، قائممقام وزیر کشور پیگیریهای این وزارتخانه را باعث تغییر قابلتوجهی در تایید صلاحیتها دانست و گفت: حدود 51 درصد داوطلبان نمایندگی در مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شدند. این اظهارات حسینعلی امیری است که روز گذشته در نشست خبری سخنگوی وزارت کشور با خبرنگاران در محل خبرگزاری جمهوری اسلامی برگزار شد.
امیری با بیان اینکه براساس اظهارات رئیسجمهور، ایشان تعامل ضابطهمند و پیگیری تایید صلاحیت تعداد دیگری که واجد صلاحیت هستند را به معاون اول رئیسجمهوری و همچنین به وزارت کشور واگذار کردند، تاکید کرد: جلسات متعددی با دبیر، معاون اجرایی و انتخابات و اعضای شورای نگهبان داشتیم، امیری افزود: در آنجا که لازم بود مکاتبه شده، در جایی که لازم بود تحلیلها مکتوب شده و علاوهبر آن، تحلیلهای ملی و منطقهای (محلی) هم در اختیار شورای نگهبان قرار دادیم و خوشبختانه این مشورتها و پیگیریها در شورای نگهبان مورد توجه قرار گرفت.
سخنگوی وزارت کشور همچنین افزود که اکنون برای هر کرسی مجلس شورای اسلامی بیش از 21 نفر رقابت خواهند کرد.سخنگوی وزارت کشور همچنین در پاسخ به سوالی درباره ردصلاحیت برخی نمایندگان فعلی مجلس گفت: کسی ممکن است در زمانی که وارد مجلس شده، واجد صلاحیت بوده اما در طول چهار سالی که در مجلس بوده، صلاحیت خود را از دست داده باشد و این اشکالی ندارد. امیری افزود: هر جا که بحث انسان و نیروی انسانی است، احتمال خطا و اشتباه وجود دارد؛ 12 هزار نفر ثبت نام کردند که در یک پروسه زمانی یک ماهه باید بررسی میشدند و ممکن است خطا و اشتباه صورت گیرد؛ ممکن است کسانی واجد صلاحیت باشند، اما اشتباها ردصلاحیت شده باشند. پای نیروی انسانی که پیش میآید، خطا هم متصور است.با این همه امیری اعلام کرد که 960 هزار نفر عوامل اجرایی انتخابات هستند. او همچنین از تلاش برای کاهش صندوقهای سیار در این دوره از انتخابات خبر داد.
انتخابات کاملا الکترونیکی انجام نمیشود
امیری همچنین درباره فرآیند انتخابات الکترونیکی با بیان اینکه در ایران انتخابات براساس قانون، 25 فرآیند دارد که 23 فرآیند آن الکترونیکی انجام میشود، گفت: شورای نگهبان با برگزاری انتخابات الکترونیکی به جهت بحثهای کارشناسی نرمافزاری مخالفت کردند؛ بنابراین 23 فرآیند قبلی الکترونیکی انجام میشود و 2 فرآیند باقی مانده که عبارتند از جایگزین کردن صندوقهای الکترونیکی به جای صندوقهای دستی و شمارش آنلاین که شورای نگهبان موافقت نکرد، انجام نمیشود.
اصلاحطلبان تهدید نظام نیستند
از سوی دیگر رقابت دو جریان اصولگرا و اصلاحطلب بر سر تصاحب بیشترین کرسیهای مجلس دهم ادامه دارد. این رقابت بیش از هرموضوعی در انتشار فهرست ائتلاف از سوی هر دو جریان بروز بیشتری خواهد داشت. محمدرضا باهنر نایب رئیس و نماینده اصولگرای مجلس نیز به این رقابت جدی اشاره کرده است. براساس گزارش «ایسنا» باهنر گفت که اگرچه اصلاحطلبان بهعنوان حزب رقیب، تهدیدی برای اصولگرایان محسوب میشوند اما اصلاحطلبانی که به مجلس میآیند و رای میآورند را به هیچ وجه تهدیدی برای نظام نمیدانیم. به گفته باهنر در بین اصلاحطلبان طرفدار نظام، مومن و وفادار به اسلام و نظام زیاد هستند.
با وجود آنکه رقابتها میان این دو جریان سیاسی در این دوره از انتخابات مجلس بسیار جدی است، اصلاحطلبان هنوز فهرست خود برای نامزدهای مجلس دهم را نهایی نکردهاند. هرچند تلاشها برای این امر ادامه دارد، اما دیروز محمد زارع فومنی رئیس دورهای ائتلاف بزرگ مردمی جریان سوم که در جریان اصلاحطلب جای میگیرد از سرلیستی علی مطهری برای این ائتلاف در حوزه انتخابیه تهران به «ایرنا» خبر داد. ائتلاف بزرگ مردمی جریان سوم با حضور بیش از 40 حزب، سازمان مردم نهاد و شخصیت سیاسی تشکیل شده است.از سوی دیگر علی صوفی، عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان به «ایلنا» اعلام کرده است که این جریان سیاسی برای انتخابات پیش رو لیست کامل 30 نفره میدهد.پیش از این محمدرضا عارف، رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان اعلام کرده بود که اصلاحطلبان برای ارائه لیست نهایی منتظر آخرین وضعیت تایید صلاحیتها هستند.
حداد عادل: احمدینژاد در ائتلاف نیست
در جبهه اصولگرایان اما روند حضور در انتخابات بهگونهای دیگر است؛ ائتلاف منتسب به اصولگرایان در شرایطی فهرست نهایی خود را ارائه کرد که نام نزدیکان علی لاریجانی در آن قرار نگرفته است. در مقابل نامزدهای نزدیک به جبهه پایداری سهم قابلتوجهی از فهرست را به دست آوردند. در میان این فهرست نام 9 تن از نزدیکان و وزیران دولت محمود احمدینژاد نیز دیده میشود. با این همه غلامعلی حدادعادل، سخنگوی ائتلاف اصولگرایان دیروز در نشست خبری خود در خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوالی اعلام کرد که محمود احمدینژاد به هیچ وجه در ائتلاف اصولگرایان نیست و انحراف و فتنه خط قرمزهای ماست.
به گفته حداد عادل شایستگی و صلاحیت، کارآمدی و تخصص، مقبولیت، تجربه و نوآوری از جمله شاخصهایی بود که کارگروه مسوول تهیه فهرست آن را بهعنوان معیارهایی برای نامزدهای اصولگرا انتخاب کردند. او درباره عدم حضور طیف نزدیک به علی لاریجانی در لیست ائتلاف اصولگرایان گفت: طیف لاریجانی چون صحبت از تمایل به سایر جریانات مانند اعتدال و دولت میکردند، خودشان استقبالی نکردند.
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]