تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): كسى كه خود را پيشواى مردم قرار داده، بايد پيش از آموزش ديگران، خود را آموزش دهد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830257861




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران در نقطه «انتخاب مسیر»: افراط گرایی یا عقلانیت؟!


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ایران در نقطه «انتخاب مسیر»: افراط گرایی یا عقلانیت؟!
این خطایی راهبردی خواهد بود اگر بپنداریم که یا «مجلس ایده آل می خواهیم» یا «آن را دو دستی تقدیم افراطی ها می کنیم» تا مقدرات مان را تعیین کنند. عقل، همواره راه حل های جایگزین پیشنهاد می کند که به راه اصلی نزدیک تر باشند، ولو تقریبی و نسبی. این تجربه ای است که مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری 92، آن را به خوبی آزمودند.
عصر ایران؛ جعفر محمدی - ایرانِ امروز از منظر کلان تاریخی، در نقطه "انتخاب مسیر" قرار گرفته است و هر انتخابی که صورت پذیرد، دستکم تا میان مدت بر نسل کنونی و آتی اثر گذار خواهد بود.

واقعیت این است که جامعه ایران در حال یک جدال درونی بین تندروی و عقلانیت است. پتانسیل این را هم دارد که پذیرای پیروزی هر کدام از این دو گزینه باشد. یعنی مختصات جامعه ایرانی به گونه ای است که هم می تواند برای مدت های طولانی، هزینه های افراط را بپردازد و در لاک خود فرو رود و تبدیل به آتش زیر خاکستر شود و هم می تواند عقلانیت را در دامن خود بپروراند و با اشتیاق به جایگاهی که شایسته تاریخ ، تمدن و فرهنگ ایرانی است، برسد.

نکته این است که هیچ کدام از تندوری و عقلانیت نیز در یک جناح یا گروه خاص منحصر نیستند. هم در میان اصلاح طلبان افرطیونی وجود دارند که از درک مقتضیات روز برای تنظیم سرعت و مسیر اصلاحات عاجزند و لذا نقض غرض می کنند و هم در میان اصولگرایان تندروهایی هستند که جلوتر از نوک دماغ شان را نمی بینند و اتفاقاً این ها بیشترین آسیب ها را به آنچه از آن دفاع می کنند، می زنند.

در مقابل، در هر دو طیف، عقلایی حضور دارند که می توانند در عین دارا بودن اختلاف - که کاملاً هم طبیعی است - با یکدیگر کار کنند و فضای عقلانیت را بر کشور حاکم نمایند.

انتخابات هفتم اسفند، می تواند تعیین کند که مسیر کشور در میان مدت به کدام سمت است: افراط گرایی یا عقلانیت؟

هر چند رویدادهای مربوط به تأیید صلاحیت ها، مایه خرسندی عمومی نبود ولی واقعیت این است که با همین بضاعت موجود نیز می توان، دستاوردهای حداقلی برای ریل گذاری قطار عقلانیت داشت و جز این، چاره چیست؟

فراموش نکنیم که برای ساختن آینده ای بهتر برای فرزندان مان، هر چند که باید رؤیا و آرزو داشته باشیم ولی مسیر رسیدن به آن، از سنگلاخ واقعیت ها می گذرد و اگر ناهمواری مسیر ما را از حرکت بازدارد، مسؤولیت تیرگی فردا، با خودمان است.

انتخابات ریاست جمهوری 92 ، مصداق بارزی از ناهمواری مسیر و حرکت ملت است. یادمان نمی رود که بعد از رد صلاحیت هاشمی، چه موجی از شگفتی و ناامیدی جامعه را فرا گرفت و در مقابل، در اردوگاه تندروها، چه جشنی برپا بود؟!
و باز به یاد داریم که مردم ایران، به جای خانه نشینی در روز انتخابات و زانوی غم بغل کردن، نزدیک ترین گزینه به هاشمی را انتخاب کردند و نتایج آن اراده عمومی را امروز می توانیم در گشایش درهای جهان به روی ایران ببینیم.

فرض کنید آن روز، مردم ایران با استناد به این که هاشمی را رد صلاحیت کردند، با صندوق های رأی قهر می کردند و بدین ترتیب، بعد از حذف هاشمی توسط شورای نگهبان، خانه نشینان نیز روحانی را حذف می کردند و فردی تندرو، با آرای حداقلی رئیس جمهور ایران می شد. آیا در چنان فرضی، امروز به جای آن که خبرهای مربوط به گشایش اقتصادی و ارتقاء تعاملات بین المللی و آمد و رفت بازرگانان ایرانی و خارجی و ... بخواندیم، اخبار مربوط به تحریم های جدید و تهدید به حمله را مرور نمی کردیم؟!

امروز نیز وضعیت مشابهی حاکم است. بدون این که بخواهیم وارد قضاوت در عملکرد شورای نگهبان شویم، باید بگوییم که جریان تندرو از وضعیت کنونی میدان رقابت خوشحال است، درست مانند ایام بعد از رد صلاحیت هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری.

عقلانیت و آینده کشور، امروز چشم به تصمیم یکایک مردم ایران دارد. اگر ایرانی ها ناامید شوند، صحنه و آینده را با دو دست خود، تقدیم "تندروی" می کنند و سالیان سال همه ما و فرزندان ما، باید تاوان این ناامیدی را بدهیم.

اما اگر بپذیریم که ناگزیریم در "صحنه واقعی"  عمل کنیم و بدانیم که هر چند "انتخاب آرمانی" در دسترس نیست ولی باید "بهترین انتخاب های ممکن" را انجام دهیم، 2 اتفاق مهم رخ خواهد داد:
اول آن که تندروها، از ورود به مجلس بازخواهند ماند چرا که آنها، بیش از این که وامدار رأی دهندگان خود باشند، مدیون کسانی هستند که در انتخابات رأی نمی دهند.
اتفاق دوم این است که نزدیک ترین گزینه ها به جریان عقلانیت وارد مجلس می شوند.

این خطایی راهبردی خواهد بود اگر بپنداریم که یا «مجلس ایده آل می خواهیم» یا  «آن را دو دستی تقدیم افراطی ها می کنیم» تا مقدرات مان را تعیین کنند.

عقل، همواره راه حل های جایگزین پیشنهاد می کند که به راه اصلی نزدیک تر باشند، ولو تقریبی و نسبی. این تجربه ای است که مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری 92، آن را به خوبی آزمودند.
روز هفتم اسفند، هر کدام از ما باید تصمیم بگیریم می خواهیم کدام جریان را تقویت کنیم: افراط گرایی یا عقلانیت؟!


تاریخ انتشار: ۱۷:۲۱ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - 09 February 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن