واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: الرمادی کامل آزاد شد
بر اساس گزارش العراقیه، جاده الرمادی به بغداد از سمت منطقه الخالدیه هم پس از شکست داعش و تلفات سنگین این باند تروریستی بازگشایی شد.
تسنیم - شبکه تلویزیونی العراقیه از آزادسازی مناطق السجاریه،جویبه، حصیبه شرقی و مناطق اطراف آن خبر داد تا به این ترتیب شهر الرمادی به طور کامل از اشغال تکفیریها آزاد شود.
پیروزی امروز نیروهای عراق با خسارتها و تلفات سنگین گروه تروریستی داعش همراه بوده است.
بر اساس این گزارش،مردم منطقه حصیبه شرقی با شادی فراوان از نیروهای امنیتی که آنها را از شر تروریستهای داعشی نجات دادند، استقبال میکنند.
بر اساس گزارش العراقیه، جاده الرمادی به بغداد از سمت منطقه الخالدیه هم پس از شکست داعش و تلفات سنگین این باند تروریستی بازگشایی شد.
هلاکت دهها نفر از سرکردگان داعش در جریان آزادسازی الرمادی
سرتیپ یحیی رسول الزبیدی سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک(نیروهای ارتش و مردمی) تاکید کرد دهها نفر از سرکردگان باندهای تروریستی داعش در جریان عملیات آزادسازی این شهر به هلاکت رسیدند.
وی افزود تروریستهای داعشی در برابر عزم و اراده نیروهای شجاع عراق که روحیه بالایی دارند، پا به فرار گذاشتند.
الزبیدی تاکید کرد نیروی هوایی ارتش هم نقش بسزایی در تحقق این پیروزی داشت و با ضربات دقیق به اهداف، سرکردگان داعشی را در الرمادی به هلاکت رساند.
شهر الرمادی در یک نگاه
شهر الرمادی در حدود 108کیلومتری غرب بغداد قرار دارد، مرکز استان الانبار در جنوب غربی آنچه به مثلث سُنی عراق موسوم است، با جمعیت 900هزار نفری که بیشتر ساکنانش به عشایر الدلیم البوفهد، البوعلوان، البوذیاب، البوعساف، البومرعی، البوخلیفه، البوریشه و البوعبید وابسته هستند.
این شهر از نظر تجاری و موقعیت آن بین عراق، اردن و سوریه اهمیت زیادی داشته است، همچنان که از طریق بزرگراهها به بغداد و دیگر شهرهای نزدیک به مرزهای غربی عراق مرتبط است، آثار باستانی بسیار قدیمی هم در این شهر قرار داشته است.این شهر را "مدحت باشا" والی بغداد بنا کرد که طی سالهای 1869 تا 1872 میلادی بر آن حکومت میکرد، در سال 1932 میلادی این شهر بهشکل فعلی آن ساخته شد.
فرودگاه موسوم به "سن الذبان" که انگلیسیها در سال 1935 میلادی ساختند، بین الرمادی و فلوجه قرار دارد و پایگاهی که نیروهای هوایی انگلیس را به دیگر پایگاهها منتقل میکرد، در این مکان واقع در غرب رود فرات قرار داشت که ارتش عراق پس از لغو معاهده 30 ژوئن 1935 میلادی از سال 1955 میلادی، کنترل آن را به دست گرفت، این معاهده بر احداث دو پایگاه هوایی در الرمادی و الشعیبه تصریح میکرد.
الرمادی از اشغال تا آزادی
گروهک وهابی تکفیری داعش روز جمعه 15 می 2015 برابر با 25 اردیبهشت 1394 با دهها دستگاه خودروی بمبگذاری شده و تروریستهای انتحاری به شهر الرمادی مرکز استان الانبار حمله کرد و توانست به منطقه البوعلوان و مجتمع دولتی شهر از طریق رود فرات در پی حملات انتحاری خود نفوذ کند که این حملات، نیروهای امنیتی عراق را مجبور به عقبنشینی و ایجاد خطوط دفاعی جدید کرد، دو روز پس از درگیریها، نیروهای ویژه و لشکر طلایی از مقر عملیات الانبار در منطقه الملعب (استادیوم) به شرق شهر الرمادی عقبنشینی کردند، همچنین نیروهای لشکر هشتم ارتش بدون اینکه دستوری از فرماندهی عالی نیروهای مسلح عراق به آنها داده شود، مقر خود در الرمادی را تخلیه کردند که این اقدامات سقوط شهر الرمادی و اشغال آن بهدست داعش را تسهیل کرد.
اما پس از آنکه این شهر طی چند ماه اخیر در محاصره نیروهای داوطلب مردمی عراق و نیروهای امنیتی قرار گرفت، عملیات جدی و گسترده برای آزادسازی آن از روز دوشنبه 29 آذر آغاز شد؛هر چند روز دوشنبه هفتم دی ماه، خبر آزادسازی کامل آن از اشغال تروریستهای وهابی بهصورت رسمی از سوی مقامات عراقی اعلام شد، با این حال دیری نپایید که اعلام شد بخشهایی از الرمادی آزاد شده و همچنان مناطق دیگری به ویژه در شرق الرمادی در اشغال داعشیها بود، البته استفاده داعش از غیرنظامیان به عنوان سپرانسانی هم مانع آزادی الرمادی شده بود، با این حال عملیات نیروهای عراقی همچنان ادامه یافت تا سرانجام ظهر روز سهشنبه 20 بهمن، شبکه رسمی العراقیه از آزادی کامل شهر الرمادی در پی پاکسازی مناطق باقیمانده در شرق آن از لوث تروریستهای تکفیری خبر داد و به این ترتیب دومین ضربه بزرگ به حامیان تکفیریها در منطقه و در راس آنها رژیم آل سعود پس از موفقیتهای بزرگ ارتش سوریه در حومه حلب وارد شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۶ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - 09 February 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]