تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدبخت‏ترين مردم پادشاهانند و خوشبخت‏ترين مردم كسى است كه با مردم بزرگوار معاشرت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830216582




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در مراكز گذری كاهش آسيب اجتماعی چه می‌گذرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در مراكز گذری كاهش آسيب اجتماعی چه می‌گذرد؟
در مراکز DIC (مراكز گذری كاهش آسيب اجتماعی) کارکنان مرکز متعرض مصرف مواد معتادان نمی‌شوند و معتادان برای گرفتن وسایل بهداشتی مثل سرنگ و سوزن استریل به این مراکز مراجعه می کنند تا بتوانند مواد را با وسایل یک بار مصرف و از طریق بهداشتی تزریق کنند.

در مراكز گذری كاهش آسيب اجتماعی چه می‌گذرد؟
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران جوان اعتياد به عنوان يك عملكرد ناپسند در جوامع محسوب مي شود، عملكرد ناپسندي كه بر اساس آنچه تا به امروز در سطح جامعه مطرح بوده است شخصي كه به مواد مخدر اعتياد دارد نه به عنوان يك متهم بلكه بايد به وي به ديد يك بيمار نگاه كرد ، تمامي اين موارد زماني در جامعه  امروزي پاسخگو است كه در مورد يك آقا صحبت كرده باشيم چرا كه در صورتي كه يك زن معتاد باشد شرايط تغيير مي كند و با يك ديد متهم و شخصي كه كاري غير عرف انجام داده است نگاه مي شود هرچند اعتياد در كل و براي هر گروهي از زنان و مردان عملي ناشايست است اما بايد افرادي را كه به اين راه رفته اند با رفتاري صحيح به زندگي بازگردند.

گرفتار شدن در گرداب اعتياد براي هر دو گروه از زنان و مردان در جامعه رفته رفته تبعات جبران ناپذيري را براي آن ها و حتي خانواده هايشان به همراه دارد خطراتي كه گاها افراد را تا پايان عمر همراهي مي كنند و جزئي جدايي ناپذير از زندگي آن ها مي شود.

باي، جامعه شناس در تبیین منشأ اجتماعی اعتياد مي گويد: زندگی در مناطق محروم، فقر شدید، خانه های مخروبه، خانواده های از هم پاشیده و سایر نابسامانی ها منظومه عواملی است که باعث انحرافات رفتاری از این گونه می گردد.

وي گفت: اعتیاد اثرات سؤ زیادی بر سطح خانوادگی افراد دارد. فی المثال طلاق می تواند به عنوان یکی از نتایج همراه کننده اعتیاد تلقی شود اما اي كاش مشكلاتي كه براي معتادان به وجود مي آيد سطحي و گذرا باشد اما از آنجا كه هيچ كار عبثي بدون تاوان نيست متاسفانه در اين ميان برخي معتادان در اين راه بايد تاوان بسيار سنگيني بپردازند تاواني به گراني تمامي عمر و جواني.

افرادي كه به مواد مخدر متفاوتي اعتياد پيدا كرده اند براي خوب كردن حال خويش و براي به دست آوردن مواد مخدر مورد نياز خود به هر روش و هر شخصي متوسل مي شوند كه در اين ميان ممكن است به انواع بيماري هاي مختلف مبتلا شوند به همين منظور در سال هاي اخير مراكز مختلفي جهت كنترل و كاهش آسيب هاي اجتماعي با نام dic افتتاح شده است.

**در مراكز گذري كاهش آسيب اجتماعي چه مي گذرد؟

مفهومDIC مخفف Drop in Center و به معنای مرکز گذری کاهش آسیب است. این مراکز برای کنترل آسیب‌های اجتماعی اعتیاد به وجود آمده و معتادان پرخطر و در معرض ابتلا به بیماری‌های عفونی نظیر ایدز، با مراجعه به این مراکز، از امکانات رایگان مثل سرنگ و برنامه‌های آموزشی رایگان این مراکز استفاده کنند.

در مراکز DIC کارکنان مرکز متعرض مصرف مواد معتادان نمی‌شوند و معتادان برای گرفتن وسایل بهداشتی مثل سرنگ و سوزن استریل به این مراکز مراجعه می کنند تا بتوانند مواد را با وسایل یک بار مصرف و از طریق بهداشتی تزریق کنند.

فلسفه وجودی DIC این است که کارمندان مرکز DIC نباید متعرض مصرف مواد شوند و با علم به اینکه معتادان مصرف‌کننده و عمدتاً به‌صورت تزریقی نیز مصرف می‌کنند صرفاً باید به آنها وسایل بهداشتی برای تزریق ایمن و رفتار جنسی کم خطر ارائه شود و در کنار این خدمات، اگر فرد معتاد داوطلب بود می تواند از خدمات مشاوره ای نیز بهره مند شود.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در اين خصوص مي گويد:معتادان مراکز DIC بهبودیافته نیستند و فقط سرنگ می‌گیرند.

وی گفت: اگر فرد مسئولی که از فلسفه و کارکرد مراکز DIC اطلاع دارد ادعا کرده باشد که افراد بهبودیافته به مراکز DIC مراجعه می کنند و به این دلیل، نیروی انتظامی را مورد حمله قرار داده باشد هیچ عنوانی برای این اقدام، مناسب تر از نشر اکاذیب به قصد آسیب و زیر سؤال بردن دستگاه های قانونی کشور مثل نیروی انتظامی و دبیرخانه ستاد مبارزه با موادمخدر نیست.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: واضح است که کسانی که کارت درمان دارند به مراکز DIC مراجعه نمی کنند بلکه افرادی که به دنبال وسایل تزریق برای خود هستند به مراکز DIC مراجعه می‌کنند.

وی تصریح کرد: در آیین‌نامه اجرایی ذیل ماده ١٦ قانون مبارزه با موادمخدر که توسط دفتر حقوقی دبیرخانه ستاد مبارزه با موادمخدر تدوین و به تأیید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسیده است، تأکید شده که معتادان متجاهر فارغ از داشتن کارت درمان باید توسط نیروی انتظامی جمع آوری و به مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان (موضوع همان ماده) ارجاع شوند.

بر اساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در ماده ١٦ قانون مبارزه با موادمخدر، معتادانی که نتوانند یا نخواهند از خدمات درمان و کاهش آسیب اعتیاد به‌صورت داوطلبانه استفاده کنند و همچنان تجاهر به اعتیاد کنند با حکم قضایی به یکی از مراکز نگهداری درمان و کاهش آسیب ارجاع می‌شوند.

هرچند در عملياتي شدن اين طرح اما و اگر هاي متفاوتي وجود دارد اما شايد بتواند تا حدودي از آسيب هاي موجود در كشور بكاهد، حال با توجه به اجرایي شدن اين طرح در برخي از استان هاي كشور اميد است آسيب هاي به وجود آمده در پس عدم وجود رعايت بهداشت در مصرف اعتياد رفته رفته كاهش يابد تا آينده ي كودكان در راه با اعتياد گره نخورد.




۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۶:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن