واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: موگريني: قدرت بينالمللي ايران جنبههاي خوب و بد دارد
ايران و اروپا از امروز دوره جديدي از مذاكرات سياسي را شروع ميكنند
ايران و اروپا از امروز دوره جديدي از مذاكرات سياسي را شروع ميكنند؛ مذاكراتي كه از دهه 1370 شمسي در قالب «گفت و گوهاي انتقادي» و از ميانه دهه 1370 در چارچوب «گفت و گوهاي سازنده» انجام شده و حالا مقامهاي ايراني از شروع دور جديدي از مذاكرات سخن ميگويند كه در چارچوب «مذاكرات سطح بالا» برگزار خواهد شد. محمدجواد ظريف وزير خارجه ديروز در آستانه اين مذاكرات، در يادداشتي براي دو روزنامه ال پائيس و لارپبليكا، سفر حسن روحاني به فرانسه و ايتاليا را آغاز فصل نوين بين ايران و اروپا توصيف كرد و حوزههاي مشترك همكاري بين ايران و اروپا را برشمرد.
به گزارش «جوان»، مذاكرات ايران و اروپا از امروز با حضور كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا شروع ميشود. هنوز سمت و سوي محوري اين مذاكرات كه آن را بايد ادامه گفتوگوهاي انتقادي و در مرحله بعد،گفتوگوهاي سازنده دهه 1370 محسوب كرد، مشخص نشده است ولي در كنار همكاريهاي اقتصادي، احتمالاً طرف اروپايي مايل خواهد بود، مسائل حقوق بشري و نيز تروريسم را نيز با ايران مورد مذاكره قرار دهد. به گفته موگريني، او در نشست غيررسمي وزراي خارجه اتحاديه، در مورد مذاكرات با ايران گفت و گو كرده و گفته كه در اين نشست «بحثهاي خيلي خوبي درباره ايران داشتيم.» او در عين حال، از جنبههاي خوب و بد قدرت ايران در روابط بين الملل صحبت كرده است: « از ديگر محورهاي گزارش من ... تأثيرات اقدامات ايران در منطقه و صحنه بينالملل بوده اقدامات خوب و بد اين كشور.»
محمدجواد ظريف ديروز در آستانه اين مذاكرات، در يادداشتي كه در دو روزنامه اروپايي منتشر شده، نوشته است: «سفر تاريخي جناب آقاي دكتر روحاني، رئيس محترم جمهوري اسلامي ايران به ايتاليا و فرانسه، آغاز فصل نويني از همكاريهاي سودمند دوجانبه و چندجانبه اقتصادي، سياسي و فرهنگي بعد از حدود يك دهه وقفه محسوب ميشود.» ظريف، ايتاليا و فرانسه را « اركان اصلي و بنيانگذاران اتحاديه اروپايي و همچنين پل سنتي ارتباط ميان غرب با خاورميانه» دانسته كه به گفته او، در اثر بحران غيرضروري حول برنامه هستهاي ايران « در مقاطعي اين رابطه دچار نشيب و فراز و بحرانهاي مقطعي» شده است.به گفته وزير امور خارجه، استقبال گرم و ديدارها و توافقات بسيار خوبي كه در اين سفر انجام گرفت، نشاندهنده عزم جدي دو طرف براي اعاده مجدد و سريع روابط در تمامي زمينههاي اقتصادي، همكاريهاي انرژي، فناوري، سياسي، فرهنگي و حتي امنيتي است. ظريف ميگويد: « در يك ديدگاه وسيعتر، ايران و اروپا از دوران باستان، همسايه تمدني يكديگر محسوب شدهاند. بعد از شروع اجراي توافق برجام براي خاتمه دادن به يك تنش جهاني غيرضروري و 12ساله، اينك زمان پرداختن به كارهاي مهمتري است كه در رأس آنها جستوجوي راهكارهايي است كه به ايران و ديگر كشورهاي تأثيرگذار كمك كند تا زمينههاي گسترش همكاريها را در پرتو منافع مشترك و مقابله با تهديدات جمعي فراهم كنند.» به گفته ظريف، حوزههاي متعددي منافع مشتركي ايران و اروپا، وجود اقتصادهاي مكمل، زمينههاي همكاريهاي سودمند در حوزههاي انرژي و فناوري، فرهنگهاي كموبيش نزديك هند و اروپايي و همينطور ارتباطات فرهنگي ديرپاي دوسويه است: « به علاوه، هم در قالب سازوكارهاي دستهجمعي و هم در چارچوب روابط دوجانبه ميتوان مبارزه با تهديدات مهمي مثل گسترش تروريسم، افراطيگري، خشونت، قاچاق مواد مخدر و نظاير آن را تعريف و پيگيري كرد.» وزير امور خارجه هشدار داده ضرورت دارد «دو طرف در مبارزه با خشونت و افراط و تلاش براي اعاده سريع صلح و ثبات در منطقه خاورميانه ـ همكاريهايشان را گسترش دهند زيرا عدم توجه كافي به آن تهديدي براي هر دو طرف است.» ظريف دو طرح چهار مادهاي و بهروزشده براي حل بحرانهاي فعلي در سوريه و يمن را ضرباهنگ مناسبي براي رسيدن به يك راهحل سياسي عادلانه در سوريه دانسته است. وزير خارجه همچنين در سخناني در دانشگاه مطالعات جهان با بيان اينكه امريكا قدر قدرت نيست، گفت: نبايد توهم داشته باشيم كه اگر امريكا چيزي را پذيرفت حتماً به ضرر ماست. بايد بپذيريم كه توان داريم و توان مقاومت و مذاكره ما به بركت انقلاب اسلامي و گفتمان اصيل آن است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]