واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون ابتکار در پاسخ به پانا: سهم3هزارمیلیاردی شهرداری ازصنایع آلاینده/این بودجه کجا هزینه می شود؟ معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص اختصاص یک درصد از فروش صنایع الاینده به شهرداری ها برای اجرای برنامه های زیست محیطی گفت: بین 2 تا 3 هزار میلیارد تومان از صنایع آلاینده اخذ می شود و در اختیار شهرداری ها قرار می گیرد و این میزان طبق قانون باید در جهت ارتقای محیط زیست باشد.
۱۳۹۴ يکشنبه ۱۸ بهمن ساعت 12:30
به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا؛ سعید متصدی صبح امروز یکشنبه در نشست خبری درباره الزام صنایع آلاینده به اختصاص یک درصد فروش این صنایع به شهرداری ها در پاسخ به خبرنگار پانا گفت: بر اساس تبصره یک قانون ارزش افزوده اجرای آن در سال 88 اغاز شد و این تبصره عیوب زیادی دارد باید صنایع آلاینده یک درصد از فروش خود را به شهرداری ها برای صرف کارهای محیط زیست اختصاص دهند. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: یکی از عیوب این تبصره این است که که یک درصد به حسب میزان آلودگی باید متغیر باشد و دوم اینکه چرا این یک درصد باید به شهرداری ها داده شود و سوم اینکه شهرداری ها این میزان را صرف چه اقدامی می کنند.ازسال 92 با تغییراتی که درسیستم دولت ایجاد شد به جد دنبال این هستیم که یک درصد از عوارض به شهرداری ها داده شود که این امر به طور کامل پذیرفته نیست و سعی کردیم مباحث علمی و منطقی را پیگیری کنیم . وی اضافه کرد: امروز تبصره یک ماده 38 تبصره ای است که نمی تواند پاسخگوی این سه سوال باشد چرا که نه مشخص است یک درصد کجا هزینه می شود و برای چه به شهرداری داده می شود و اصلا شهرداری ها برای چه اقدامی این مبالغ را دریافت می کنند. ضمن اینکه در غالب برنامه ششم توسعه این بحث را ساماندهی می کنیم و امیدواریم این موضوع در مجلس تایید شود و آئین نامه ای با همکاری بخشهای مختلف نوشته شود تا نحوه اخذ و هزینه کرد این یک درصد مشخص شود چرا که میزان اخذ شده از صنایع آلاینده پول بسیار زیادی است بین 2 تا 3 هزار میلیارد تومان از صنایع اخذ می شود و در اختیار شهرداری ها قرار می گیرد. متصدی ادامه داد: قانون صریحا اعلام می کند که یک درصد اخذ شده باید در جهت ارتقای محیط زیست باشد و مردم می توانند این موضوع را از شهرداری ها مطالبه کنند و شوراهای شهر نیز می توانند از شهرداری ها بخواهند که این مبالغ صرف چه اقداماتی می شود.
وی با بیان اینکه مطالبات زیست محیطی در شهرها مشخص است خاطرنشان کرد: یکی از این مطالبات سیستم حمل و نقل شهری است همچنین بحث های مربوط به فضای سبز، ساماندهی پسماندها، ساماندهی فاضلاب و حتی ساخت و ساز نیز از جمله مواردی است که درآمد ناشی از این عوارض می تواند برای این بخشها هزینه شود. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در مصوبه پیشنهادی ما در برنامه ششم توسعه موضوع یک درصد فروش صنایع الاینده به شهرداری ها را حتما در نظر خواهیم گرفت چرا که این موضوع را منبع خوبی برای فعالیت های شهری می دانیم اما شهرداری ها حرفی برای گفتن اینکه هزینه این یک درصد را کجا صرف می کنند، ندارند. متصدی بیان کرد: شهرداری ها تمام بودجه خود را از طریق مردم تامین می کنند لذا باید همه اعتبارات را برای مردم صرف کنند که یکی از بهترین جاهایی که می توانند هزینه ها را در آنجا صرف کنند مسائل محیط زیست است که توسعه سیستم حمل و نقل باید در آن گنجانده شود. اما متاسفانه چرخه حمل و نقل عمومی ما ناقص است .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]