واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آیا مادر باردار باید 2 برابر معمول غذا بخورد؟
یک متخصص تغذیه بایدها و نبایدهای تغذیهای در دوران بارداری را تشریح کرد.
به گزارش نامه نیوز،دکتر حسن فرهاد غیبی ، اظهار کرد: دوره بارداری دوره ویژهای برای مادران است و مادران باید دقت بیشتری در تغذیه خود داشته باشند. مادران بطور معمول مرتب توسط پزشک زنان ویزیت میشوند، ولی متأسفانه مادران باردار اطلاعاتی راجع به این مطلب ندارند که باید در دوران بارداری، تحت ویزیت دورهای تغذیه نیز باشند و در ارتباط با متخصص تغذیه، برنامه غذایی مخصوص بارداری را دریافت کنند.
وی افزود: متاسفانه هنوز این تفکر غلط که مادر باردار باید دو برابر معمول غذا بخورد؛ چرا که هم اکنون دو نفر است، در جامعه ما وجود دارد در حالیکه ما معتقدیم که یک مادر باردار در سه ماه اول بارداری به علت رشد ناچیز جنین، به کالری خیلی زیادی نیاز ندارد و در طول بارداری نیز فقط یک واحد غذایی از گروههای هرم تغذیهای به رژیم غذایی فرد باید افزوده شود.
وی با بیان اینکه افراد در طول بارداری فکر کاهش وزن را از خود دور کنند، گفت: یک مادر باردار اگر با وزن نرمال وارد دوران بارداری شود، میتواند 11 تا 16.5 کیلوگرم بر وزن خود اضافه کند.
غیبی گفت: بایدها و نبایدهایی در رابطه با تغذیه مادران باردار وجود دارد. تغذیه مناسب از بسیاری از عوارض بارداری که در بین عموم مردم به ویار حاملگی معروف است، میکاهد. مادران باردار همه روزه باید از خانواده نان و غلات، لبنیات، سبزیجات، میوهها و گروه پروتئینها استفاده کنند. بنابراین اگر مادر بخواهد که بارداری مناسبی را پشت سر بگذارد باید از رژیمهای نادرست غذایی خودداری کند و در این دوران ما کاهش وزن را حتی برای مادران چاق، قائل نیستیم.
وی سلامتی افراد بعد از زایمان را متاثر از کمبودهای تغذیهای دوران بارداری عنوان کرد و گفت: افرادی که تصمیم بگیرند حامله شوند باید یک سری مشکلات جدی همچون سوء تغذیه را درمان کنند. مراقبتهای دوران بارداری از سه ماه قبل از بارداری شروع میشود.
این متخصص تغذیه توصیه کرد: زنانی که تمایل به بارداری داشته باشند از چند ماه قبل از بارداری روزانه 400 میکروگرم مکمل اسید فولیک یا ویتامین B9 استفاده کنند.
وی بر رعایت رژیم غذایی مناسب در مردان نیز اشاره کرد و گفت: مردان نیز برای اینکه سلامت جنین را تضمین کنند، لازم است قبل از تصمیم به فرزندآوری عادتهای نامناسب تغذیهای خود را کنار بگذارند.
وی همچنین افزود: در سه ماهه اول بارداری افزایش وزن نیم تا دو کیلوگرم در زن حامله عادی است، ولی بعد از آن افزایش وزن در افراد چاق با افراد لاغر متفاوت است. افرادی که وزن کمتری دارند در هفته نیم کیلوگرم، افرادی که BMI نرمالی دارند در هفته 400 گرم و خانمهایی که اضافه وزن دارند در هفته 300 گرم باید افزایش وزن داشته باشند.
این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: اگر BMI فردی بالای عدد 30 باشد، تنها مجاز است در طول بارداری پنج تا 9 کیلوگرم و فردی که لاغر محسوب میشود و BMI وی کمتر از 18.5 است، 12.5 تا 18 کیلوگرم میتواند بر وزن خود اضافه کند.
منبع: سلامت نیوز
۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]