تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835398650
پیام روشن ضرورت ایفای نقش ایران در معادلات جهانی
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پیام روشن ضرورت ایفای نقش ایران در معادلات جهانی
سفر وزيرخارجه آلمان به کشورمان هم براي ما و هم براي سياست منطقه اي اين كشور حائز اهميت است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،سفر وزيرخارجه آلمان به کشورمان هم براي ما و هم براي سياست منطقه اي اين كشور حائز اهميت است.
یک مقام ارشد وزارتخارجه آلمان گفته است:«ما به اندازه دیگران حقوق و منافعی داریم.فکر میکنم زمان آن رسیده كه برلین با تعهد بیشتری به وظايف بینالمللی خود عمل کند.آنچه می توانستیم طی 50 سال گذشته برای اروپا انجام داده،بار آن را به دوش کشیده و به تعهدات خود عمل کردیم.» اين مقام گرچه توضیح بیشتری در باره آنچه به قول او تعهدات بین المللی و بار سنگین اروپا توصیف می کند نداد،اما افزایش تحرکات دیپلماسی برلین در عرصه بین المللی خصوصا در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس تا حد زیادی افشا کننده خواست پنهان مقامات آلمانی برای ایفای نقشی است که تصور می کنند کشورشان تا کنون از ایفای آن کوتاهی یا سرباز زده است.این مقام آلمانی که از بیم واکنش به سخنانش ترجیح می دهد نام خودرا افشانکند، می گوید:«بنا نیست سیاست خارجی و دفاعی ما تا ابد محدود به اروپا باشد. در خاورمیانه ،خلیج فارس و آفریقای عربی بر خلاف متحدانمان از ما تصور بدی وجود ندارد.»
اما اظهارات این دولتمرد آلمانی تا چه میزان انعکاس دهنده سیاستهای کلان برلین باشد، در آینده مشخص خواهد شد. طی حداقل 60 سال گذشته سیاست خارجی آلمان(آلمان غربی دوران جنگ سرد و وارث آلمان متحد کنونی) چه به دلیل خواست همپیمانان ناتو و چه از بیم واکنش جماهیر شوروی عمدتا بر محور دیپلماسی اقتصادی و تکنولوژیکی و نه نظامی قرار گرفت. سیاستی بی دردسرو کارآمد که اولا به یک عادت سیاسی تبدیل شد،ثانیا به آلمان ها این فرصت را داد تا به بازسازی زیر ساخت های اقتصادی و تکنیکی خود پس ازجنگ جهاني دوم اقدام كنند.
درزمینه تغییرآرام سیاست خارجی راهبردی آلمان اکنون نشانه های متعددی از خروج آنها از پوسته حداقل 6 دهه اخیر مشاهده می شود.اما تا آنجا که به جهت گیری های خاص برلین در خاورمیانه عربی و خلیج فارس مربوط میشود(نگاهی کاملا کلاسیک،اما فراموش شده) سرعت گرفتن دیپلماسی آلمان و تلاش برای ایفای نقشی کاملا پررنگ در تحولات سیاسی و امنیتی منطقه دیگر چیزی نیست که کسی بخواهد آن را پنهان و انکار کند، یا متحدانی مثل فرانسه و بریتانیا با ناخشنودی نسبی بتوانند از سرعت آن بکاهند. خصوصا که به نظر میرسد ایالات متحده از نقش جدید برلین که عملا به توازن بیشتر قوای استراتژیک در منطقه بحران زده خاورمیانه و اکنون خلیج فارس کمک خواهد کرد، استقبال میکند. نحوه برخورد و توانایی تعجب برانگیزی که دیپلمات های آلمانی خصوصا آقای مایر در حل بحران پرونده اتمی ایران از خود نشان دادند از چشم ناظران سیاسی پنهان نماند.
طی ماههای جون و جولای سال گذشته و در بحبوحه مذاکرات جامعه بین المللی با ایران بر سر پرونده اتمی این کشور، اشتاین مایر نقش بسیار سازندهای در مذاکرات وین ایفا کرد که در نهایت گروه 1+5 و تهران را پس از چند ماه به نقطه مشترکی رساند.حداقل در آنچه که می توانست واشنگتن و تهران را به عنوان دو طرف اصلی و نهایی مذاکرات با حسن نیت دیپلماتیکی به نقطه مشترک و قابل دفاعی برساند. اکنون وزیر خارجه آلمان برای دومین بار طی کمتر از 4 ماه جهت پیگیری سیاست خارجی کشورش با رویکرد«شتاب حضور در منطقه، تحکیم قدرت در برلین ؛ افزایش نفوذ در اروپا»که خود را معمار آن می داند در تهران به سر میبرد.
گرچه آقای مایر توسط هیات بلند پایهاي از کارگزاران ارشد اقتصادی و فرهنگی همراهی می شود،اما با توجه به موضع گیری های وزیر خارجه آلمان پس از بحرانی شدن روابط تهران و ریاض، اکثر قریب به اتفاق منابع سیاسی و دیپلماتیکی مقیم برلین و تهران معتقدند سفر او در کنار همکاری های اقتصادی بیشتر اهدافی سیاسی و امنیتی در ارتباط با منطقه خصوصا سوریه را دنبال میکند که تبعات انسانی آن دامن آلمان را عمیقا فرا گرفته است. به ویژه اينکه گفته شده پس از تهران راهی ریاض خواهد شد. آقای مایر پس ازبالا گرفتن تنش های سنتی میان تهران – ریاض در اوایل ماه ژانویه که آن را بسیار عمیق توصیف کرده، تلاش هایی را برای کنترل شرایط و میانجیگری آغاز کرد. تلاش هایی که رژیم سعودی بر خلاف مسئولان کشورمان از آن استقبال نکردند.
اما حساسیت شرایط منطقه،خصوصا وضعیت نگران کننده سوریه و اختلاف های ایران و عربستان که خواسته و ناخواسته میتواند بر شرایط این کشور و مذاکرات کنونی ژنو اثر منفی بگذارد ،با توجه به نظر مثبت و اصرار ایالات متحده، برلین را بر پیگیری دیپلماسی خاورمیانهاي خود مصر و متقاعد کرد.اینکه آقای مایر از سفرمنطقه ای خود دست پر باز خواهد گشت یا نه، میتوانیم امیدوارباشیم. اگرآنگونه که گفته شده« وزیر خارجه آلمان با مواضع و سخنان جدیدی در تهران روبهرو خواهد شد» صحت داشته باشد؛ موضوع تنها بر سر موفقیت او محدود نخواهد شد شاید مسیر آلمان راه مطمئن تری در برابر دیپلماسی عمومی غربی تهران خصوصا در دو سوی آتلانتیک قرار دهد.
رویکرد منطقه ای مایر در تهران
محور اصلي سخنان اشتاين ماير با وزير امور خارجه كشورمان را مسائل منطقهاي به خصوص سوريه به خود اختصاص داد. بحراني كه تبعات آن به آلمان رسيده و عالم سياست – اقتصاد و حتي فضاي اجتماعي و فرهنگي آلمان را هم تحت الشعاع خود قرار داده است. ظريف و اشتاين ماير هم بر اختلاف نظرها در خصوص پرونده چندوجهي و جنجالي مانند سوريه سخن گفتند و بر مواضع خود تاكيد داشتند و هم از دغدغههاي مشتركي گفتند كه تمام بازيگران حاضر در صحنه مذاكرات سوريه بايد با تمركز بر آنها به جنگ و خونريزي و آوارگي ملتي پايان دهند. رابطه ميان تهران و رژیم ریاض هم در زمره نگرانيهاي مهمان آلماني ايرانيها در اين دو روز است. اشتاين ماير به صراحت براي چندمين بار و البته اينبار در تهران و در حضور وزير امور خارجه كشورمان تاكيد كرد كه نگران تاثيرپذيري مذاكرات سوريه از تنش در رابطه تهران و رياض است. وزیر خارجه کشورمان به صراحت از خويشتنداري ايراني در برابر اقدامهاي مخرب عربستان سخن گفت و البته از طرف سعودي خواست كه دست از نگراني از دستاوردهاي برجام براي ايران برداشته و به رفتارهاي عقلاني روي آورد.
وزراي امور خارجه ايران و آلمان هر دو بر ضرورت مبارزه با داعش تاكيد كردند. جريان تروريستي كه وزير امور خارجه آلمان را پيش از تهران راهي پايتخت ايتاليا كرده بود. اشتاين ماير روز سه شنبه در رم در نشست نمايندگان كشورهاي عضو ائتلاف غربي ضدداعش به رهبري امريكا شركت كرد. سوژه اين نشست هم بررسي اقدامات اين ائتلاف و تحولات مرتبط با گروه تروريستي داعش در منطقه بود. اين نشست براي بررسي پيشرفتهاي صورت گرفته در سوريه و عراق و در ميان افزايش نگرانيها درباره احتمال گسترش و تقويت مواضع داعش در ليبي برگزار شد.
اروپا و فرزند نامشروعی بنام داعش
خطر داعش كه نظام جمهوری اسلامی ایران قريب به دو سال پيش در خصوص آن هشدار داده بود در چندماه اخير ترس را بر كشورهاي اروپايي مستولي كرده و البته رهبران آنها را يك به يك به منطقه ميكشاند تا شايد با استمداد طلبي از قدرتهاي منطقهاي بتوانند اين بحران را مهار كنند. اروپاييها اندك اندك آمادگي نظامي و سياسي بيشتر خود را براي كمك به بازيگران منطقهاي براي مقابله با داعش اعلام ميكنند و بر همين اساس وزير دفاع ايتاليا هفته گذشته اعلام كرده بود كه كشورش در حال آمادهسازي نظامي براي مقابله با تهديد داعش با كمك امريكا، انگليس و فرانسه است. در نشست رم «جان كري» وزير امورخارجه امريكا نيز به صراحت اعلام كرد كه ما قصد داريم داعش را تضعيف و نابود كنيم و نياز داريم تا اين كار را سريعتر انجام دهيم. بله حال که جنون توحش تروریسم داعش به قلب اروپا رسیده ( آنطور که می دانیم در دو روز گذشته داعش لندن را رسما تهدید به اقدامات تروریستی کرد) امروزغرب به تکاپو افتاده که در مقابل داعش صف آرایی کند تو گویی که داعش تا دیروز وجود نداشته وانسانهای بی گناه را به کام مرگ نکشانده است.
وزير خارجه آلمان معتقد است، نخستين نشانههاي موفقيت عليه داعش در عراق در حال نمايان شدن است چرا كه ٢٥ درصد از اراضي تحت اشغال تروريستها باز پس گرفته شده و بسياري از شهرها در حال آزادسازي هستند. نهتنها بايد پيروزيهاي نظامي را جشن بگيريم بلكه بايد به فكر برقراري ثبات در اراضي آزادشده نيز باشيم.
آلمان به دنبال حل و فصل تنش ميان تهران - رياض؟
سفر دوجانبه اشتاين ماير به تهران در رسانههاي غربي بيش از آنكه به سفري براي گسترش رابطه تهران و برلين تعبير شود، تلاشي دوباره براي ميانجيگري ميان ايران و عربستان خوانده شده است. اشتاين ماير پيش از حضور در پايتخت ايران هم از تهران و رياض خواست نقش كليدي خود در حل بحران سوريه را ايفا كنند. وزير امور خارجه آلمان در اين خصوص گفته است: حالا يك بار ديگر لحظه واقعيت است.همه بايد در روند مذاكرات شركت كنند. دو طرف بايد حالا نفوذ خود را به كار گيرند تا اصول توافق شده همچنين اجرايي شود. عربستان سعودي و ايران زماني كه روند صلح سوريه در اكتبر گذشته در وين آغاز شد بر سر يك ميز نشستند. با شروع مذاكرات صلح سوريه در ژنو تلاشها براي راهحل اين مناقشات كه از حدود پنج سال است ادامه دارد وارد مرحله حساس و مهمي ميشود. حالا اين مساله مشخص ميشود كه پيشرفتهاي واقعي تنها زماني وجود خواهد داشت كه ما فشار بر احزاب درگير در اين جنگ را حفظ كرده و شايد البته آن را افزايش دهيم.
به هر جهت می توان رویکردهای منطقه ای برلین را به فال نیک گرفت،البته حتما دولت آلمان در این میان به دنبال منافع ملی خود در منطقه است که اتفاقا امری بدیهی می اشد، لذا بنظر می رسد آلمان در پی نوعی اقبال سنجی در منطقه است تا ببیند به چه میزان قدرت تاثیر گذاری در تحولات منطقه را خواهد داشت. آنچه واضح است سیاست خارجی آلمان در دو دهه گذشته نسبت به کشورهایی مانند انگلیس سازنده تر تعبیر می گردد،چنانچه رویکردهای مداخله جویانه در قبال ایران و خاورمیانه کمتر در استراتژی دولت آلمان مشاهده شده است.
از این رو با توجه به روند و گستره تعاملات و رایزنی ها در روزهای اخیر با جمهوری اسلامی ایران، امید است دست به دست سایر دول مناقشات و بحرانهای منطقه بزودی برطرف شود.مشکلاتی که طیف وسیع آنراحاکمان غربی و در راستای منویات رژیم اشغالگر صهیونیستی خالق آن بوده اند.بنابراین پیام روشن حضور مقامات اروپایی در تهران و نیز دعوت رسمی آنها از مقامات بلند پایه کشورمان برای سفر به اروپا و تعمیق مناسبات سیاسی- تجاری درک صحیح اروپا از ضرورت ایفای نقش تهران در معادلات جهانی ارزیابی می گردد.
محمدرضاشجاعیان
۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]
صفحات پیشنهادی
نقش آفرینی ایران اسلامی در معادلات جهانی حاصل خون شهداست
نقش آفرینی ایران اسلامی در معادلات جهانی حاصل خون شهداست معاون اجرایی سپاه حضرت ولیعصر عج خوزستان گفت نقش آفرینی کم نظیر ایران اسلامی در معادلات جهانی حاصل خون پاک شهدا و جانفشانی آنان است سرهنگ پاسدار عبدالرضا حاجتی در یادواره شهدای کوی جمهوری اسلامی اندیمشک در پارک محله ای اایران نقش تعیین کننده در معادلات جهانی دارد
نماینده ولیفقیه در استان زنجان ایران نقش تعیین کننده در معادلات جهانی دارد شناسهٔ خبر 3039055 - دوشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۴ استانها > زنجان زنجان - نماینده ولیفقیه در استان زنجان با اشاره به توانمندی های ایران پس از انقلاب در سطح بین الملل گفت در حال حاضر ایران نقش تعیینسرلشکر فیروزآبادی: گردن آمریکا زیر تیغ ایران است/ هرکجا پیام انقلاب برود مانند سوریه از آن حمایت میکنیم
سرلشکر فیروزآبادی گردن آمریکا زیر تیغ ایران است هرکجا پیام انقلاب برود مانند سوریه از آن حمایت میکنیم توانمندیهای ما امروز به گونهای در حوزه دریایی افزایش یافته که دشمن تنها اندکی از آن را میداند و از بخش اعظم و مهمی از آن غافل است رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت اگر جمهوریبا حضور روحانی و فرانسوا اولاند ایران و فرانسه با امضای 20 سند، افق و نقشه راه همکاریهای همهجانبه دو کشور را
با حضور روحانی و فرانسوا اولاندایران و فرانسه با امضای 20 سند افق و نقشه راه همکاریهای همهجانبه دو کشور را ترسیم کردندجمهوری اسلامی ایران و جمهوری فرانسه با امضای 20 سند همکاری راه را برای تحرکی چشمگیر در روابط سیاسی اقتصادی فرهنگی و علمی تهران و پاریس در دوره پسابرجام گشوروحانی: ایران هرگز از جامعه جهانی دور نبوده است/مساله اصلی منطقه، محو تروریسم است
یکشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸ ۱۰ رییس جمهوری در گفتوگویی مشترک با شبکه تلویزیونی فرانس 24 رادیو فرانس کولتور و روزنامه لوموند ابراز امیدواری کرد که دستاوردهای سفر به رم و پاریس به نفع ملتهای ایران فرانسه و ایتالیا باشد و بتواند به صلح و ثبات منطقه کمک کند به گزارش گروه دریافتآینده روشن همکاریهای گازی ایران و ترکیه/ رجوع به داوری به معنی دعوا نیست
سفیر ایران در آنکارا مطرح کرد آینده روشن همکاریهای گازی ایران و ترکیه رجوع به داوری به معنی دعوا نیست سفیر ایران در آنکارا در رابطه با تجارت گاز بین ایران و ترکیه و رجوع آنکارا به داوری بین المللی در این زمینه خاطرنشان کرد کارشناسان دو کشور دائما در تماس هستند و گاز به طور بیجهانگیری بر ضرورت توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی ایران و اکوادور تاکید کرد
دوشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۵ معاون اول رییس جمهور روابط سیاسی ایران و اکوادور را رضایت بخش توصیف کرد و گفت روابط دو کشور از نظر اقتصادی و مناسبات تجاری در ابتدای راه است و تهران و کیتو باید همکاریهای خود را در زمینه های مورد علاقه طرفین توسعه دهند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزدورنمايي روشن براي ايران
دورنمايي روشن براي ايران روزنامه آرمان در سرمقاله خود نوشت به گزارش نامه نیوز همان طور كه رئيسجمهور در گفت وگوی تلویزیونی با مردم اشاره داشتند بيشترين موفقيت را در عرصه سياست خارجي از كانال ديپلماسي بهدست آوردهاند البته زماني كه آقاي روحاني به عنوان رئيسجمهور ايران انتخابسلشگر فیروزآبادی: گردن آمریکا زیر تیغ ایران است/ هرکجا پیام انقلاب برود مانند سوریه از آن حمایت میکنیم
سلشگر فیروزآبادی گردن آمریکا زیر تیغ ایران است هرکجا پیام انقلاب برود مانند سوریه از آن حمایت میکنیم توانمندیهای ما امروز به گونهای در حوزه دریایی افزایش یافته که دشمن تنها اندکی از آن را میداند و از بخش اعظم و مهمی از آن غافل است رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت اگر جمهوریانتشار کلیپ صوتی بیانات رهبری درباره لزوم ایفای نقش بانک ها در اقتصاد مقاومتی
انتشار کلیپ صوتی بیانات رهبری درباره لزوم ایفای نقش بانک ها در اقتصاد مقاومتی پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای دهمین مجموعه کلیپ صوتی مساله اصلی را درباره لزوم ایفای نقش بانک ها در اقتصاد مقاومتی منتشر کرد به گزارش نامه نیوز از پایگاه اطلا-
سیاسی
پربازدیدترینها