محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829783603
انتخابات چقدر مستعد گردش پول کثیف است؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: انتخابات چقدر مستعد گردش پول کثیف است؟
مساله ورود پولهای کثیف به حوزه سیاست اگرچه در ایران چند سالی است که مطرح شده است اما در دنیا موضوعی بسیار سابقهدار است. در ادبیات بینالمللی، معمولاً رسوایی واترگیت به عنوان یکی از اولین سوابق موضوع ذکر میشود که بر اساس آن، در انتخابات ریاست جمهوری سال 1972 ایالات متحده آمریکا یکسری پرداختهای غیرقانونی صورت گرفته بود.
به گزارش نامه نیوز، «مشتری خود را بشناسید»، «مشتری مشتری خود را بشناسید»، «از تکنیکهای شناسایی دقیق مشتری استفاده کنید»، «تکنیکهای شناسایی دقیق ارتقایافته مشتری را اجرا کنید» و... اینها بخشی از توصیهها و الزاماتی هستند که در نظام مالی معاصر، بانکها و موسسات اعتباری موظف هستند آنها را اجرا کنند. این توصیهها و دستورالعملها بیجهت و بدون مقصود عقلایی صادر نشدهاند. در نظام مالی دنیا که هزینهها به دقت سنجیده و سپس پذیرفته میشوند، پذیرش این هزینهها از آن رو توجیه شده است که فوایدی که از اجرای این توصیهها صادر میشود بسیار بیشتر از هزینههایی است که برای آنها صرف میشود. پولهای کثیف برای نظام مالی هزینههای بسیاری دارند که میارزد بانکها و موسسات اعتباری مبالغ قابل توجهی را صرف آن کنند که این پولها وارد نظام مالی نشود. اما این کار چگونه انجام میشود؟
به گزارش اقتصادنیوز، پاسخ پرسش فوق را نمیتوان طی یک یادداشت و در چند صفحه ارائه کرد. مجموعه قواعد و مقررات راجع به مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در هر کشوری آنقدر مفصل و گسترده است که حتی اشارهای مختصر به آنها نیز نیازمند مجالی طولانی و فرصتی گسترده است. در این نوشته تلاش شده است تا صرفاً یکی از ابعاد این موضوع، یعنی مبارزه با ورود پولهای کثیف به عرصه سیاست و مبارزه با فساد سیاسی که از طریق چنین منابعی ایجاد یا حفظ و تقویت میشود مورد بررسی قرار گیرد.
مساله ورود پولهای کثیف به حوزه سیاست اگرچه در ایران چند سالی است که مطرح شده است اما در دنیا موضوعی بسیار سابقهدار است. در ادبیات بینالمللی، معمولاً رسوایی واترگیت به عنوان یکی از اولین سوابق موضوع ذکر میشود که بر اساس آن، در انتخابات ریاست جمهوری سال 1972 ایالات متحده آمریکا یکسری پرداختهای غیرقانونی صورت گرفته بود. در سال 1973 دادستان ویژه این پرونده از تمامی شرکتهایی که در رابطه با انتخابات مزبور پرداختهایی داشتند درخواست کرد اطلاعات مربوط به این امر را در اختیار وی قرار دهند. در سال 1975 کمیسیون اوراق بهادار بریتانیا نیز چنین درخواستی را مطرح کرد و چهار شرکت بزرگ آمریکایی را متهم کرد که پرداختهای غیرقانونی مرتبط با امور سیاسی داشتهاند.
وقایعی از این دست بسیار اتفاق افتادند تا اینکه ایالات متحده آمریکا در سال 1977 قانون رویههای فاسد خارجی را تصویب کرد. بر اساس این قانون، شرکتهای آمریکایی از اینکه به مقامات فاسد خارجی رشوه بدهند منع شدند. این قانون، از همان ابتدا مورد اعتراض فعالان اقتصادی آمریکا قرار داشت؛ چرا که آنها معتقد بودند وقتی چنین وظیفهای فقط برای آمریکاییان وجود داشته باشد و برای غیرآمریکاییان وجود نداشته باشد، عملاً شرکتهای اروپایی توانایی رشوه دادن در قراردادهای خارجی را دارند و آمریکاییان این توانایی را ندارند. این امر در نهایت منجر به این خواهد شد که آمریکاییان در قراردادهای خارجی خصوصاً در کشورهای در حال توسعه مزیت رقابتی خود را در قیاس با اروپاییان از دست بدهند.
از این رو، ایالات متحده آمریکا به دنبال این بود که از طریق سازمانهای بینالمللی، تعهد به مبارزه با فساد در دستگاهها و نهادهای دولتی را به تعهدی بینالمللی تبدیل کند. تلاشهای اولیه این کشور از طریق سازمان ملل متحد به دلیل مخالفت دولتهای در حال توسعه ناکام ماند. ایالات متحده آمریکا پس از ناامید شدن از سازمان ملل متحد، به سازمان دیگری روی آورد: سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه. سازمان مزبور توانست اولین کنوانسیون جامع مقابله با فساد و رشوه را تصویب کند. مدتی بعد از آن، سازمان ملل متحد نیز به این جریان ملحق شد و کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با فساد نیز در سال 2003 تصویب شد. این کنوانسیون هماکنون در ایران نیز به عنوان قانون داخلی تصویب شده و لازمالاجراست.
از آنچه در بالا گفته شد میتوان نتیجه گرفت که مبارزه با فساد یک موضوع بینالمللی است و صرفاً دغدغه یک کشور نیست. البته شدت و گستردگی مساله از کشوری به کشور دیگر تفاوت میکند و در هر کشور نیز از زمانی تا زمان دیگر شدت فساد و شیوههای آن تفاوت خواهند داشت. شرایط تحریم در ایران، فرصتی را برای برخی اشخاص فراهم کرده بود که به بهانه وجود شرایط اضطراری، بسیاری از الزامات قانونی را نادیده بگیرند و فعالیتهایی انجام دهند که در شرایط عادی امکان انجام آنها وجود نداشت. بسیاری از بدهکاران دستگاههای دولتی و غیردولتی، بدهیهای خود را با استناد به تحریمها نمیپرداختند. حال با برداشته شدن بخش اعظم تحریمهای بینالمللی، به هیچ وجه بعید نیست که این افراد و شرکتها با این سوال روبهرو شده باشند که بدون وجود بهانهای به نام تحریم، چگونه باید پاسخ دستگاههای نظارتی و قضایی را بدهند.
بخشی از عوایدی که در نتیجه تحریمها به دست آمده میتواند برای جلوگیری از طرح چنین پرسشهایی از سوی دستگاههای نظارتی مورد استفاده قرار گیرد. چه در ایران، چه در هر کشور دیگری، از دیرباز این امکان وجود داشته است که مجرمان و متخلفان در پی آن باشند که با پنهان شدن پشت مقامات سیاسی از پاسخگویی بابت اعمال خود بگریزند. از این رو، ضرورت دارد راهکارهایی برای مبارزه با فساد، خصوصاً با استفاده از نظام مالی که به دلیل پیچیدگی و گستردگی خود مستعد سوءاستفاده مجرمان است، طراحی و اجرا شوند. اما این راهکارها چه هستند و چگونه باید عملیاتی شوند؟
یکی از مهمترین سازمانهای بینالمللی که استانداردهای مربوط به مبارزه با سوءاستفاده از نظام مالی را تدوین میکند، گروه اقدام مالی یا FATF است. این گروه، استانداردهای خاصی را در مورد با PEPs یا Politically Exposes Persons تدوین کرده است که به اشخاص دارای مناصب سیاسی و عمومی مربوط میشود.
از منظر این استانداردها PEP به کسی گفته میشود که وظیفه با منصب عمومی مهم به وی سپرده شده است. چنین شخصی به خاطر جایگاه و منصبی که دارد، ممکن است از نظام مالی برای ارتکاب جرائمی نظیر پولشویی و تامین مالی تروریسم یا فساد استفاده کنند. از 40 توصیه گروه اقدام مالی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، دو توصیه به شمارههای 12 و 22 به PEPs مربوط میشوند. این توصیهها، ماهیت پیشگیرانه دارند و بانکها با رعایت آنها میتوانند از ورود پول کثیف به نظام مالی در مورد این اشخاص جلوگیری کنند. علاوه بر این، ماده 52 کنوانسیون مبارزه با فساد یا UNCAC نیز به بحث از PEPs پرداخته و متذکر شده است که باید از سوءاستفاده اشخاص دارای مناصب مهم سیاسی و نیز افراد خانواده و نزدیکان آنها از نظام مالی ممانعت کرد. ماده مزبور هم به فسادهای داخلی پرداخته است و هم به فسادهای بینالمللی.
توصیه شماره 12 از توصیههای گروه اقدام مالی از دولتها میخواهد موسسات مالی را وادار کنند که سیستمهای مدیریت مبتنی بر ریسک داشته باشند که بر اساس آنها PEPها و اشخاص مرتبط با آنها شناسایی شوند و در خصوص چنین اشخاصی اقداماتی بیشتر از شناسایی دقیق یا CDD متعارف انجام دهند. توصیه 22 شامل الزامات مشابهی برای موسسات یا کسب و کارهای غیر مالی یا DNFBPs میشود.
گروه اقدام مالی در شیوهنامهای که در مورد PEPs تدوین کرده متذکر شده است ابتدا لازم است توصیه شماره 10 از توصیههای 40گانه اعمال شود و مشخص شود کدام مشتری PEP است و کدام مشتری PEP نیست. پس از آنکه این امر مشخص شد، باید ریسک مربوط به هر PEP مشخص شود و آنگاه اگر مشتری مزبور دارای درجه بالایی تشخیص داده شد، باید اقدامات ارتقایافته برای مدیریت ریسک در مورد آنها انجام شود. البته در مورد PEPهای خارجی همیشه باید آنها را دارای ریسک بالا در نظر گرفت؛ چرا که فرض بر این است که موسسات مالی نمیدانند فعالیت معمول و مورد انتظار در مورد یک PEP خارجی چقدر است و بنابراین نمیتوانند تشخیص دهند اگر چه میزان منابع به وسیله این افراد به نظام مالی و بانکی وارد شدند، باید آنها را مشکوک فرض کرد و به مقامات ذیربط گزارش داد.
اگر یک مشتری، دارای منصب عمومی یا سیاسی یا به عبارت دیگر PEP باشد، بانکها و موسسات مالی باید ابتدا اطلاعات اضافی در مورد او به دست آورند و با روشهایی که به تفصیل در استانداردهای گروه اقدام مالی معین شده است، میزان فعالیت مورد انتظار وی را معین کنند. همچنین تصمیمگیری در مورد ارائه یا عدم ارائه خدمت به وی باید در سطحی بالاتر از سطوح عادی و متعارف بانک انجام گیرد و نباید همان سطوحی که در مورد مشتریان عادی تصمیمگیری میکنند در مورد این مشتریان نیز تصمیمگیری کنند. علاوه بر این، لازم است در مورد ماهیت وجوهی که به وسیله اینگونه افراد وارد سیستم بانکی میشود یا به نفع این افراد وارد میشود تحقیقات بیشتری صورت گیرد و روابط تجاری این افراد نیز مورد بررسی دقیق قرار گیرد و در هر مورد که قرینهای از معامله یا تراکنش مشکوکی وجود داشت، مراتب به مقامات ذیصلاح (واحد اطلاعات مالی یا دستگاه قضایی) گزارش داده شود.
استانداردهای مربوط به PEP بسیار گستردهتر و فراتر از آنچه هستند که در بالا به آنها اشاره شد. وجود چنین استانداردهایی، نشانه اهمیت موضوع در روابط بانکی و مالی بینالمللی است. نگاهی به قوانین و مقررات بانکی و مالی ایران نشان میدهد کشورمان در این زمینه راه نپیموده زیادی دارد. از این رو ضروری است از تاکید بر ممانعت از ورود پولهای کثیف به نظام بانکی فراتر رویم و قواعد مشخص، عینی و جزیی را در این زمینه تدوین کنیم.
۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
نباید اجازه داد پولهای کثیف وارد عرصه انتخابات شود
کاتب در نطق میان دستور نباید اجازه داد پولهای کثیف وارد عرصه انتخابات شود عضو مجمع نمایندگان استان سمنان تاکید کرد مجلس دستاورد ۲۲۰ هزار شهید و ۵۰۰ هزار جانباز است و نباید اجازه داده شود پول های کثیف در تامین بودجه انتخاباتی نمایندگان و سرنوشت ایران اسلامی ایفای نقش کند ۱۳۹۴چرا سیف درباره ورود پول کثیف به انتخابات هشدار داد؟
چرا سیف درباره ورود پول کثیف به انتخابات هشدار داد به نظر میرسد مساله ورود پولهای کثیف به انتخابات کماکان از نظر دولتیها یک دغدغه جدی محسوب میشود و آنها همچنان با این مساله و تلاش برای جلوگیری از این پدیده درگیر هستند به گزارش نامه نیوز نگرانی از ورود پول کثیف این بار از سچرا رئیس کل بانک مرکزی درباره ورود پول کثیف به انتخابات هشدار داد؟
به نظر می رسد مساله ورود پول های کثیف به انتخابات کماکان از نظر دولتی ها یک دغدغه جدی محسوب می شود و آنها همچنان با این مساله و تلاش برای جلوگیری از این پدیده درگیر هستندبه گزارش سرمدنیوز از تجارت فردا نگرانی از ورود پول کثیف این بار از سوی مقام ناظر پولی کشور بیان شد با نزدیکاصلاً پول های آزاد شده را استفاده نمی کنیم/ تمام مشکلات کشور در تعامل با جهان حل نمی شود/ هیچ کس با صندوق انتخ
به گزارش شیرازه به نقل از فارس حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان امشب در گفت وگوی زنده تلویزیونی با مردم که از شبکه اول سیما پخش شد اظهارداشت بنده ایام دهه فجر انقلاب اسلامی را به مردم عزیز ایران تبریک و تهنیت عرض می کنم وی افزود خداوند را شاکریم برای تمام نعمت هایی که به ملت بزاصلاً نمی خواهیم از پول های آزاد شده استفاده کنیم/هیچ کس با صندوق انتخابات قهر نکند/ رئیس جمهور فرانسه گفت می
رئیس جمهور درباره پول های بلوکه شده ایران در خارج از کشور گفت این پول ها هر چقدر که بوده آزاد شده و ما اصلاً از این پول ها نمی خواهیم استفاده کنیم به گزارش ره به ری به نقل از خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان امشب در گفت وگوی زنده تلویزیونی با مردمانتقاد از هزینهشدن پولهای هنگفت در انتخابات
انتقاد از هزینهشدن پولهای هنگفت در انتخاباتمسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت مشخص نیست پولهای هنگفت برای برد در انتخابات را چه کسانی و با چه اهدافی خرج میکنند یا اینکه خود این کاندیداها چقدر توان اجرایی و علمی برای داشتن کرسی نمایندگی مجلس دارند تاریخ انتشرئیس جمهور در گفت وگوی زنده تلویزیونی: هیچ کس و با هیچ دلیلی از صندوق انتخابات قهر نکند/ ما نیاز به واردات و ص
سایت خبری تحلیلی اندیشه ها یکی از اهدافم از ابتدای دولت یازدهم نشان دادن چهره واقعی ملت بزرگ ایران بود صهیونیست ها چهره مخوفی از ملت ایران درست کرده بودند مردم ایران بسیار با فرهنگ و با اخلاق و با مدارا هستند سایت خبری تحلیلی اندیشه ها حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی شامگاکاتب در نطق میاندستور: نباید اجازه داد پولهای کثیف در تأمین بودجه انتخاباتی نمایندگان ایفای نقش کند
کاتب در نطق میاندستور نباید اجازه داد پولهای کثیف در تأمین بودجه انتخاباتی نمایندگان ایفای نقش کندعضو مجمع نمایندگان استان سمنان تاکید کرد مجلس دستآورد ۲۲۰ هزار شهید و ۵۰۰ هزار جانباز است و نباید اجازه داده شود پولهای کثیف در تامین بودجه انتخاباتی نمایندگان و سرنوشت ایران اسهیچ کس و با هیچ دلیلی از صندوق انتخابات قهر نکند/ از پول های بلوکه شده کشور اصلا استفاده نمی کنیم
گفت وگوی زنده تلویزیونی حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور با مردم آغاز شد به گزارش تیک گفت وگوی زنده تلویزیونی حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور با مردم آغاز شد مهمترین محورهای سخنان رئیس جمهور به شرح ذیل است -یکی از اهدافم از ابتدای دولت یازدهم نشان دادنبرای «تولیدی لباس» چقدر پول لازم داریم؟
تراز مشاغل زیادی هستند که ما آنها را به درستی نمیشناسیم آدمهای زیادی هم هستند که هنوز جویای شغل مناسب هستند مجله مهر شما را با برخی از این مشاغل آشنا میکند به گزارش تراز همیشه عید بوی لباسهای نو میدهد و یکیدو ماه قبل از سال جدید بیشتر مردم در تکاپو بر-
گوناگون
پربازدیدترینها