تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):منتظران ظهور امام مهدى(ع) برترينِ اهل هر زمان‏اند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827127595




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا سیف درباره ورود پول کثیف به انتخابات هشدار داد؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چرا سیف درباره ورود پول کثیف به انتخابات هشدار داد؟
به نظر می‌رسد مساله ورود پول‌های کثیف به انتخابات کماکان از نظر دولتی‌ها یک دغدغه جدی محسوب می‌شود و آنها همچنان با این مساله و تلاش برای جلوگیری از این پدیده درگیر هستند.
به گزارش نامه نیوز، نگرانی از ورود پول کثیف این بار از سوی مقام ناظر پولی کشور بیان شد. با نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سال جاری، ماجرای ورود پول کثیف به انتخابات دوباره مطرح شد و این بار رئیس‌کل بانک مرکزی در اظهارنظری عنوان کرد «بانک مرکزی فرآیندی را در پیش گرفته است تا از این طریق بتواند مانع ورود پول‌های کثیف به انتخابات شود.» اما هشدارها و حساسیت‌ها به این پدیده از چه زمان جلوه بیشتری یافت؟ و اینکه چنین پدیده‌ای در سیستم‌های اداری و سیاسی کشور چه تبعات مالی و اجتماعی به همراه خواهد داشت؟

به گزارش اقتصادنیوز، مشاهده اتفاقاتی نظیر پدیده شاندیز، اختلاس‌های مالی، اعتراضات به موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز و... می‌تواند همگی شواهدی از وجود ضعف در سیستم نظارتی پولی کشور در سال‌های گذشته باشد که تیزبینی بیشتری را از جانب نهاد ناظر می‌طلبد. البته چنین اتفاقاتی در بخش پولی ایران چندان هم عجیب نیست. با مراجعه به سایت گروه اقدام مالی (FATF) که در زمینه پولشویی فعالیت می‌کند مشاهده می‌کنیم که تنها نام ایران و کره شمالی را در زمره کشورهای در معرض ریسک پولشویی قرار داده است.

سررشته اصلی طرح این صحبت‌ها به اظهارنظر وزیر کشور در اسفند سال گذشته برمی‌گردد. رحمانی‌فضلی در گردهمایی روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به ورود بخشی از پول‌های کثیف ناشی از قاچاق مواد مخدر به سیاست، گفته بود: «ورود این پول‌ها به چرخه انتخاباتی متاسفانه باعث ایجاد شکاف، اعمال‌ نظر و اعمال قدرت توسط برخی افراد شده است؛ تا جایی که اگر دقت لازم را نداشته باشیم، ورود این پول‌ها توانایی آن را دارد که قدرت‌ها را نیز آلوده کند.»
این اظهارنظر وزیر کشور درست در روزهایی بود که محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد در نامه‌ای عنوان کرده بود «در انتخابات مجلس هشتم به ۱۷۰ نامزد انتخابات پول نقد پرداخت‌ شده و رئیس دولت وقت در جریان امور بوده است.»

با این حال چندی بعد این هشدار وزیر کشور جنجال‌ساز و باعث واکنش بی‌سابقه نمایندگان مجلس شد به طوری که پای رحمانی‌فضلی را در ابتدای امسال به مجلس باز کرد تا نسبت به مساله ورود پول کثیف به انتخابات پاسخگو باشد. اگرچه وزیر کشور در نهایت از اظهاراتش عقب‌نشینی کرد و به صورت تلویحی گفت که رسانه‌ها این مساله را اشتباه منعکس کردند، با این حال این ماجرا خاتمه نیافت و حالا در ماه‌های پایانی امسال با توجه به نزدیک شدن به موعد انتخابات مجلس، این موضوع دوباره از سوی مسوولان دولتی مطرح شده است.

 از گفته‌های ولی‌الله سیف این‌گونه استنباط می‌شود که بانک مرکزی مترصد آن است تا با ابزارهای نظارتی خود راه را بر تزریق این‌گونه منابع غیرقانونی به انتخابات سد کند. شائبه همکاری‌های مالی برخی ارگان‌ها با کاندیداهای انتخاباتی همواره در برهه‌های انتخابات مطرح شده است. زمزمه‌های حمایت‌های مالی که می‌تواند باعث سوگیری نتایج انتخاباتی به نفع یک فرد یا جریان خاص شود، رقابت‌های انتخاباتی را ناعادلانه خواهد کرد. حتی نمایندگان برخی از احزاب نیز وجود پول‌های کثیف در عرصه رقابت‌های سیاسی را یک واقعیت دانسته‌اند که می‌خواهد قدرت سیاسی مبتنی بر رای و اراده مردم را مخدوش کند.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد مساله ورود پول‌های کثیف به انتخابات کماکان از نظر دولتی‌ها یک دغدغه جدی محسوب می‌شود و آنها همچنان با این مساله و تلاش برای جلوگیری از این پدیده درگیر هستند. چرا که خطر تاثیر پول‌های کثیف در عرصه رقابت‌های سیاسی آن هم در گرماگرم انتخابات پیش‌رو قادر است قدرت سیاسی مبتنی بر رای و اراده مردم را دچار خدشه کند و فضا را از مسیری که قانونمند، شفاف و مبتنی بر رقابت سالم باشد، خارج کند. اما بانک مرکزی به سیستم‌های ضد‌پولشویی خود اعتقاد دارد و رئیس‌کل این بانک نیز این اطمینان را داده است که در صورت مشاهده موارد مشکوک در زمینه ورود پول‌های کثیف به انتخابات، به طور حتم با آن برخورد می‌کندو پیگیری‌های لازم انجام می‌شود.






۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن