تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827569796




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس از کشت گلخانه‌ای عقب ماند/ کشاورزی سنتی همچنان می‌تازد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می‌دهد؛
فارس از کشت گلخانه‌ای عقب ماند/ کشاورزی سنتی همچنان می‌تازد

گل خانه گل های زینتی


شناسهٔ خبر: 3040924 - چهارشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۸
استانها > فارس

شیراز - فارس به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید محصولات کشاورزی نتوانسته کشت گلخانه‌ای را توسعه بدهد و امروز روش‌های کشت سنتی منابع آبی فارس را هدر می‌دهند. خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: استان فارس همواره یکی از قطب‌های اصلی تولیدات کشاورزی بوده است. قطب شدن در این حوزه البته بهای خود را داشته و آن‌هم کاهش بسیار شدید منابع آب زیرزمینی است که در کنار چاشنی خشکسالی، آسیب‌های جدی را به این استان وارد کرده است. در عین حال راه‌های جایگزین کشاورزی سنتی و متداول هیچ‌گاه مورد توجه جدی متولیان و سیاست‌گذاران استان فارس قرار نگرفته به‌طوریکه کشت گلخانه‌ای ظرف این سال‌ها چندان جدی پیگیری نشد. نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت نامناسب سطوح گلخانه‌ای در استان فارس به خبرنگار مهر گفت: بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی سطوح گلخانه‌ای موجود در این استان بسیار ناچیز است و با وجود اینکه فارس قطب تولید محصولات کشاورزی است اما آن رقم بسیار کم است. جعفر قادری افزود: بیشترین آب مورد نیاز کشاورزی در استان فارس از آبهای زیرزمینی به دست می‌آید، این مسئله جای سوال دارد که چرا در استانی که آب عامل محدود کننده رشد کمی کشاورزی به شمار می‌رود آمار تعداد گلخانه‌ها و سطح زیر کشت محصولات گلخانه‌ای پایین‌تر از سهم آن در تولید محصولات کشاورزی و حتی پایین‌تر از سهم جمعیتی است.

نماینده مردم شیراز ادامه داد: هرچند در استان برای تسطیح اقدامات مناسبی انجام شده و برای احداث کانالهای درجه سه و چهار اقداماتی صورت گرفته اما غفلت از توسعه محصولات گلخانه‌ای توجیهی ندارد. قادری گفت: استان فارس برای استفاده موثر‌تر از آب و افزایش راندمان محصول در واحد سطح و نیز افزایش راندمان به ازای هر متر مکعب آب مصرفی باید به‌سمت کشت محصولات گلخانه‌ای حرکت کند. نماینده مردم شیراز با اشاره به اینکه توسعه محصولات گلخانه‌ای با اینکه نیاز به سرمایه بیشتری دارد اما در راستای توسعه ارزش افزوده و اشتغال بخش کشاورزی فارس نیز موثر است، بیان کرد: متاسفانه وضعیت استان فارس از نظر گلخانه بسیار ناچیز است و می‌توان اعلام کرد که برخی استان‌ها مانند سیستان و بلوچستان وضعیت مناسب تری نسبت به فارس دارند. رییس سازمان جهادکشاورزی استان فارس نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه استان فارس در حوزه گلخانه‌ای بسیار عقب مانده است و طی چند سال گذشته هیچ گونه رشدی نداشته است. محمد مهدی قاسمی با اشاره به اینکه کشت گلخانه‌ای تولید را افزایش می‌دهد، افزود: میزان تولید محصولات کشاورزی به روش گلخانه‌ای در مقایسه با روش معمولی پنج برابر است.

وی با بیان اینکه در این روش در مصرف آب به میزان یک سوم صرفه جویی می‌شود، افزود: امکان تولید محصول در تمام فصل‌های سال، استفاده بهینه از منابع آبی موجود و فراهم شدن فرصت شغلی برای جوانان و دانش آموختگان رشته کشاورزی از مزایای روش کشت گلخانه‌ای است. رییس سازمان جهادکشاورزی استان فارس بیان کرد: در کشاورزی سنتی آب در دسترس این بخش با کمترین بازده به محصول تبدیل می‌شود و این باعث می‌شود هر ساله کشاورزانی که زمین و آب کمتری در دسترس دارند، این کار را‌‌ رها کنند و سراغ مشاغل کاذب بروند و یا زمینشان را تغییر کاربری دهند، در حالی که راه حل این مشکل برای سودآوری مناسب کشاورزان کم زمین و همچنین افزایش محصولات کشاورزی با کیفیت بالا، توجه به کشت گلخانه‌ای است. قاسمی با تاکید بر ضرورت توجه به کشت محصول به این شیوه گفت: در حال حاضر دو هزار میلیارد تومان برای راه اندازی گلخانه در سطح استان فارس در نظر گرفته شده و متقاضیان می‌توانند برای راه اندازی و سرمایه گذاری در این حوزه به جهادکشاورزی مراجعه کنند. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مساحت گلخانه‌های فارس فقط ۱۳۰ هکتار است، بیان کرد: این رقم باید تا پایان برنامه ششم توسعه به هفت هزار هکتار برسد از این رو جهاد کشاورزی فارس برای تحقق این امر عزم جدی دارد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن