تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شب و روز بر هر كس بگذرد، او را ادب مى‏كند، فرسوده‏اش مى‏نمايد و به مرگ نزديكش مى‏س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833851582




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نیوزویک: چین، بهترین دوست این روزهای ایران / امضای پروتکل های سری نظامی میان تهران-پکن


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نیوزویک: چین، بهترین دوست این روزهای ایران / امضای پروتکل های سری نظامی میان تهران-پکن
نیوزویک نوشت: چین، بهترین رفیق جدید ایران، احتمالا بزرگترین پیروز لغو تحریم های وضع شده بر صادرات نفت ایران خواهد بود. شی جین پینگ رییس جمهوری چین، اخیرا در سفری به تهران و طی ملاقات با حسن روحانی رییس جمهوری ایران، یک پیمان همکاری ۲۵ ساله اقتصادی، سیاسی، و نظامی را به امضا رساند.
به گزارش نامه نیوز، هر دو رئیس جمهور از امضای ۱۷ قرارداد خبر دادند که شامل موافقتنامه هایی در حوزه حفاری نفتی، انرژی هسته‌ای، و پروژه های گسترده زیربنایی است که چین را به دریای مدیترانه وصل می‌کند. روحانی پیش بینی کرد سطح مبادلات تجاری سالانه دوجانبه ایران و چین طی یک دهه آینده، با افزایشی ده برابری، به ۶۰۰ میلیارد دلار برسد.


ایران سالهاست که روابط نزدیکی با چین داشته است. چین از سال ۲۰۰۹ بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است. چینی ها در دوره تحریم های فلج کننده علیه ایران، با خرید نفت از ایران و کار با بانک های ایرانی، به شکلی که ناقض تحریم ها نباشد، به ادامه حیات اقتصاد ایران کمک کردند.

پکن در اوج تحریم ها سرمایه گذاری سنگینی در راهسازی، کارخانه ها، و زیرساخت های ایران انجام داد. پروژه تونل پنج کیلومتری نیایش در تهران، که یکی از طولانی ترین تونل ها در جهان است، و همچنین شبکه متروی شهر تهران دو نمونه از این همکاری ها است. دو کشور در مخالفت شان با مداخله آمریکا در عراق و افغانستان هم مواضع مشترک دارند. چین در پذیرش توافق هسته ای از سوی ایران هم نقش مهمی ایفا کرد.

مرکز غنی سازی هگزا فلوراید اورانیوم در نزدیکی اصفهان، پروژه ای ساخت چین در سال های آغاز انقلاب ۵۷ بود. مجتمع های صنعتی نظامی دو کشور از آن زمان تعطیل شد. یک منبع نزدیک به ارتش چین امضای پروتکل های سری نظامی با ایران در این هفته را تایید می کند.

نوامبر گذشته، فرمانده نیروی هوایی چین در دیداری با همتای ایرانی اش وعده ارتقاء همکاری های دو طرف به سطحی عالی تر را وعده داد. اکتبر گذشته، ناوهای جنگی چین در بندرعباس پهلو گرفتند، تا برای نخستین بار در یک رزمایش دریایی مشترک با ایران در خلیج فارس شرکت کنند.

ایران پیشاپیش مجموعه ای از موشک های دریایی کرم ابریشم، مین های ضد کشتی، و قایق های تندرو تهاجمی خریداری و مستقر کرده است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فوریه سال گذشته این تجهیزات را در رزمایش "پیامبر اعظم ۹" به نمایش گذاشت و طی آن ماکت یک ناو هواپیمابر آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز را هدف قرار داد.

پایان یافتن تحریم ها راه را برای پیوستن ایران به سازمان همکاری های شانگهای به عنوان یک کشور عضو، هموار کرد. این پیمان شامل روسیه و کشورهای آسیای میانه است و نسخه نیم بندی از ناتو محسوب می شود.

امیدهایی وجود دارد که افزایش تعامل چین با ایران باعث کاهش تنش میان تهران و دشمن بزرگش عربستان سعودی شود. چین برای عبور ۷۰ درصد از نفت وارداتی اش از خلیج فارس به منطقه ای بی تنش نیاز دارد.

پکن با دقت فراوان دوستی جدیدش با ایران را با گرم تر کردن روابطش با سعودی ها به تعادل می رساند.

شی جین پینگ درست پیش از ورود به تهران در سفری به ریاض در افتتاح یک مرکز تحقیقات نفتی و یک پالایشگاه حضور پیدا کرد و با ملک سلمان درباره راه حلی صلح آمیز برای مناقشات در یمن و سوریه گفتگو کرد. اما سرمایه و تسلیحات چینی ایران را مقتدرتر کرده و تعادل قدرت لازم با عربستان سعودی را به هم می زند.

چین دهه ها است که عربستان را به دلیل روابط ادعایی نهادهای خیریه سعودی با اقلیت مسلمان اویغور در استان غربی سین کیانگ چین محتاطانه زیر نظر دارد. فتوای مفتی اعظم عربستان مبنی بر این که "ما وظیفه اخلاقی داریم به برادران مسلمان خود در سین کیانگ کمک کنیم" موجب خشم پکن شد.

خلاء ناشی از کاهش نیروهای آمریکا در منطقه خاورمیانه بعید است به این زودی با نیروهای چینی پر شود. پکن همواره به اصل عدم مداخله نظامی در امور کشورها تاکید گذاشته است. این رویکرد رهبران چین از عدم تکرار نقش آمریکا پس از جنگ جهانی دوم در خاور میانه حکایت دارد.

در عین حال، سرمایه گذاری سنگین چین در ایران همراه با پذیرش تهران به عنوان یکی از مؤسسان بانک سرمایه گذاری آسیایی مورد حمایت چین احتمالا موجب گسترش رشد و توسعه خواهد شد.


منبع: انتخاب


۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن