واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مصرف خودسرانه قرص بروفن باعث سوراخ شدن معده می شود
متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مصرف خود سرانه قرص بروفن به دلیل ایجاد تغییرات در سیستم گوارشی باعث سوراخ شدن معده میشود .
دکتر فرهاد عباسی افزود: قرص بروفن به دلیل ایجاد تغییرات در سیستم گوارشی، سد محافظ این سیستم را از بین برده و فرد را در معرض التهابات قرار می دهد که در صورت عدم توجه، منجر به زخم و در نهایت تمام لایه های معده را از بین برده و معده را سوراخ می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: در بدن هر فرد تعداد بسیار زیادی میکروب مفید وجود دارد که در ساز و کار طبیعی متابولیسم فرد نقش داشته ودر پی مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها این میکروب های مفید از بین رفته و فرد را مستعد ایجاد بیماری میکند.
دکتر فرهاد عباسی با بیان اینکه داروهای مسکن به چند دسته تقسیم می شوند گفت: دسته اول داروهای استروئیدی هستند که استامینوفن شایع ترین نوع آن است و مصرف طولانی مدت و در دوز بالای آن میتواند اثرات جبران ناپذیری به کبد فرد وارد کند، همچنین دگزامتازون نیز در اثر استفاده طولانی مدت باعث ایجاد پوکی استخوان میشود.
وی از داروهای مسکن غیر استروئیدی به بروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک ، مفنامیک اسید و پیروکسیکام اشاره کرد و افزود: مصرف خودسرانه این مسکن ها عوارض کلیوی و گوارشی شدید مانند زخم معده را به همراه خواهد داشت.
متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه در فصل زمستان بیماری های تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا شایع است تاکید کرد: برای درمان این بیماریها نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نبوده و بیمار با مصرف قرصهای سرماخوردگی و استراحت در منزل بهبود مییابد.
دکتر عباسی از دیگر بیماری های عفونی شایع به گلودرد اشاره کرده و گفت: گلودرد لزوما به معنای عفونت نیست و اغلب موارد گلودرد ها غیر چرکی بوده و به دنبال عفونت های تنفسی ویروسی ایجاد می شود که نیاز به مصرف دارو نداشته و خود به خود درمان می شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهراظهار داشت: نقش مراقبت های پرستاری در منزل، پرهیز از سرما و گرمای زیاد، عدم مصرف مواد محرک مانند ادویه های تند، عطر و ادکلن، مواد غذایی سرخ کردنی، و مصرف میوه و سبزیجات تازه از راه های درمان این بیماری است.
دکتر عباسی با اشاره به اینکه تمامی داروها دارای عوارض جانبی هستند، گفت: مصرف آنتی بیوتیک در ایران 16 برابر میانگین جهانی است و مصرف خودسرانه آن مشکلاتی را برای افراد بوجود میآورد.
متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: سالانه 10 هزار مورد مسمومیت و عارضه دارویی در کشور وجود دارد و تعداد زیادی از تخت های بیمارستانی به این بیماران اختصاص دارد .
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]