تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس از مكّه بر گردد و تصميم داشته باشد كه سال بعد هم به حجّ برود، بر عمرش افزو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827638681




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انقراض پرنده‌ بزرگ استرالیایی توسط انسان‌


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
انقراض پرنده‌ بزرگ استرالیایی توسط انسان‌




ده‌ها هزار سال پیش در مناطق جنگلی و علف‌زارهای استرالیا پرنده‌ای بسیار بزرگ به نام «جنیورنیس نیوتونی» (Genyornis Newtoni) می‌زیست که توانایی پرواز نداشت.





وبسایت دیجی کالا مگ - زهرا غلامی: ده‌ها هزار سال پیش در مناطق جنگلی و علف‌زارهای استرالیا پرنده‌ای بسیار بزرگ به نام «جنیورنیس نیوتونی» (Genyornis Newtoni) می‌زیست که توانایی پرواز نداشت. اما مدتی پس از مهاجرت انسان‌ها به این قاره، این پرنده‌ها منقرض شدند. دانشمندان تغییرات جوی و مداخله‌ی انسان‌ها را عامل اصلی انقراض این «بزرگ‌زیاگان» (Megafauna- این واژه در اصل به جانوران بزرگ اطلاق می‌شود، اما عمدتا برای اشاره به جانوران بزرگ ماقبل تاریخ به کار می‌رود) می‌دانند. هرچند اخیرا گروهی از محققان دانشگاه کلرادو شواهدی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد انسان‌ها عامل اصلی انقراض این گونه از پرندگان ۲۲۵ کیلویی بودند و تغییرات جوی تاثیر چندانی روی این موضوع نداشت.


انقراض پرنده‌ی بزرگ استرالیایی به دست انسان‌های ماقبل تاریخ



ظاهرا، علاقه‌ی انسان‌های ماقبل تاریخ به خوردن تخم این پرندگان فرصت تولید مثل را از جنیورنیس‌ها گرفته بود. براساس مقاله‌ای که اخیرا در ژورنال «نیچر» (Nature) منتشر شده، ساکنان اولیه‌ی استرالیا از تخم‌های این پرندگان که به اندازه‌ی یک طالبی بود، تغذیه‌ می‌کردند. «گیفورد میلر» (Gifford Miller)، نویسنده‌ی اصلی این تحقیق و استاد علوم زمین‌شناسی در دانشگاه کلورادو می‌گوید، جنیورنیس‌ها تقریبا ۵۰ هزار سال پیش در استرالیا می‌زیستند و با ورود انسان‌ها ناپدید شدند.

جنیورنیس‌ها با دو متر ارتفاع و ۲۲۵ کیلوگرم وزن، بسیار بزرگ‌تر از پرنده‌های بی‌پرواز امروزی مثل شترمرغ یا گونه‌ی استرالیایی آن بودند. این پرنده، پاهای قدرتمند، بال‌های کوچک، و پنجه‌های بزرگی داشت. نوک بزرگ آن هم به او این امکان را می‌داد که از میوه‌ها و آجیل‌ها و جانوران کوچک تغذیه کند. جنیورنیس به خانواده‌ی گونه‌ای از پرندگان به نام «راهوارمرغان» (Dromornithidae) تعلق داشت که بعضا ارتفاع آنها به سه متر و وزن‌شان به ۵۰۰ کیلوگرم می‌رسید. این گونه‌ از پرندگان، با اردک‌ها، غازها و قوها هم‌خانواده بودند.

محققان تکه‌های پوسته‌ی تخم سوخته‌ی جنیورنیس‌ها را در بیش از ۲۰۰ منطقه بررسی کرده و متوجه شدند که تنها بخش‌های خاصی از آنها سیاه شده بود. میلر در این باره می‌گوید: "تنها توضیح منطقی این است که انسان‌ها، این تخم‌های بزرگ را برداشت کرده و آنها را در آتش می‌پختند. سپس تکه‌های پوسته‌ی تخم را اطراف آتش می‌انداختند.” او ادامه داد: "آتش‌سوزی‌ طبیعی نمی‌تواند چنین طرحی را روی پوسته‌ ایجاد کند. ما هیچ مدرکی نداریم که ثابت کند انسان‌ها پرندگان بالغ را شکار می‌کردند، اما کم شدن تخم‌ها قطعا منجر به کاهش تولید مثل این گونه‌ها شد.”

محققان معقتدند که عمر این پوسته‌های یافت شده به ۴۴ تا ۵۴ هزار سال می‌رسد که با زمان ورود انسان‌ها به این قاره مطابقت دارد. نویسندگان این مطالعه می‌گویند اگر چه آب و هوای استرالیا به تدریج رو به خشک شدن گذاشت، اما اثرات آن به شدت دوره‌های قبل‌تر نبود. این جانوران بزرگ در آن زمان‌ها توانستند به بقا ادامه دهند. با این حساب، بعید به نظر می‌رسد که تغییر شرایط جوی تنها عامل انقراض بزرگ‌زیاگان باشد.

به اعتقاد گروهی از دانشمندان، انسان‌ها مسوول اصلی انقراض گونه‌های منحصر به فردی از جانوران بزرگ استرالیا هستند که شامل نوعی مارمولک ۷٫۵ متری به نام بزمجه ماژلان، کانگوروهای ۴۵۰ کیلوگرمی و پستانداری به نام وامبت که به اندازه‌ی کرگدن بود، می‌شود. بیش از ۸۵ درصد پستانداران، پرندگان و خزندگان بزرگ استرالیا با مهاجرات انسان‌ها به این قاره ناپدید شدند. البته دانشمندان بر سر این موضوع اختلاف نظر دارند و گروهی از آنها تغییرات شرایط جوی، به خصوص خشکی قاره‌ای را علت اصلی می‌دانند که بین ۴۰ تا ۶۰ هزار سال پیش اتفاق افتاد. میلر می‌گوید مطالعه‌ی جدید، نقش انسان‌ها را در پدیده‌ی انقراض پررنگ‌تر می‌کند.







تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن