واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
ارائه ۲۴۳ فرصت مطالعات خارج از کشور برای اعضای هیات علمی دانشگاهها/ انتشار بیش از ۳ هزار مقاله خارجی مشترک با محققان خارجی
بر اساس آمار مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی، 243 فرصت مطالعات خارج از کشور به اعضای هیأت علمی در دوره زمانی 94-93 ارائه شد که این آمار 56 درصد مربوط به دانشگاههای برتر و 44 درصد مربوط به سایر دانشگاهها است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی گزارشی از فعالیتهای علمی بینالمللی دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری در سال 93-94 منتشر کرد که بر این اساس درصد دانشجویان خارجی به کل دانشجویان در حال تحصیل در بین 32 دانشگاهی که در گزارش بازه زمانی 94-93 مشارکت داشتند حدود 74 درصد بود که از میان دانشگاههای بررسی شده تنها یک دانشگاه (پیام نور) دارای شعبه دانشگاهی در خارج از کشور بوده که بیش از نیمی از دانشجویان خارجی در همین دانشگاه مشغول به تحصیل بودند. شمار استادان و مدرسان خارجی در این مراکز آموزش عالی 97 نفر بوده است که تنها حدود نیم درصد از کل اعضای هیأت علمی را تشکیل میدادند. به طوری که دو سوم از استادان و مدرسان خارجی در دانشگاههای برتر و بقیه در سایر دانشگاهها فعالیت آموزشی داشتند. 123 تفاهمنامه که بیش از 25 درصد بندهای آن اجرایی شده باشد از سوی 32 دانشگاه منعقد شده بود و این دانشگاهها 51 جایزه بین المللی خارج از کشور کسب کرده بودند. شمار مقالات مشترک اعضای هیأت علمی این مراکز آموزش عالی ایرانی با محققان خارجی معادل 3 هزار و 759 مقاله بود. 243 فرصت مطالعات خارج از کشور به اعضای هیأت علمی در دوره زمانی 94-93 ارائه شد که به کمتر از 1.4 درصد از اساتید تعلق گرفته بود و از این بین 56 درصد مربوط به دانشگاههای برتر و 44 درصد مربوط به سایر دانشگاهها است. شمار دانشگاههای کشور که در بین یکصد دانشگاه برتر آسیا و جهان قرار داشتهاند پایینتر از حد انتظار بود.
* آمار اقدامات بینالمللی مراکز پژوهشی در رابطه با مراکز پژوهشی شمار اعضای هیأت علمی 8 مرکز پژوهشی بررسی شده (پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیستفناوری، دانشهای بنیادی، علمی و صنعتی ایران، زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، پلیمر و پتروشیمی ایران و علوم انسانی و مطالعات فرهنگی) در سال 94-93 برابر با 594 نفر و شمار مقالات مشترک با محققان خارجی آنها معادل 407 مقاله بود که در این هشت مرکز تعداد 107 پروژه مشترک با محققان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی خارج از کشور اجرا شده بود. همچنین 55 مورد همکاری پژوهشی با ایرانیان خارج از کشور در این دوره زمانی گزارش شده است. 9 فرصت مطالعاتی خارج از کشور به اعضای هیأت علمی این مراکز ارائه شده بود و 22 جایزه بینالمللی خارج از کشور از سوی این مراکز کسب شد. * آمار اقدامات بینالمللی پارکهای علم و فناوری در رابطه با پارکهای علم و فناوری نیز 5 هزار و 976 نیروی فعال در یک هزار و 754 شرکت در 18 پارک علم و فناوری بررسی شده در سال 94-93 فعالیت داشتند که هیچ شرکت خارجی مستقر در پارکهای ایرانی یا شرکت ایرانی مستقر در پارکهای خارجی گزارش نشد ولی 4 پروژه تولیدی مشترک با شرکتهای خارجی به ثبت رسیده است.
با ارائه این آمار وزارت علوم در ششمین نشست هماندیشی معاونان و مدیران بینالملل دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، موسسات تحقیقاتی و پارکهای علم و فناوری 4 دانشگاه در دو گروه، دو پژوهشگاه و دو پارک علم و فناوری که در حوزه فعالیتهای بینالمللی آمار بهتری داشتند را مورد تقدیر قرار داد. بر این اساس دانشگاه تهران و دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان دانشگاههای برتر گروه یک در فعالیتهای علمی و بینالمللی انتخاب شدند. در گروه دو دانشگاههای برتر نیز دانشگاه زنجان برگزیده اول شد و دانشگاه گیلان لوح تقدیر را دریافت کرد. همچنین پژوهشگاه مهندسی ژنتیک برگزیده اول پژوهشگاههای کشور شد و پژوهشهای دانشهای بنیادی لوح تقدیر را در این زمینه دریافت کرد. در بخش پارکهای علم و فناوری برتر نیز پارک علم و فناوری خراسان برگزیده شد و پارک علم و فناوری لرستان لوح تقدیر این بخش را دریافت کرد.
94/11/13 - 10:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]