واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از وضعیت بیمه کشاورزی گزارش میدهد
تدبیر و امیدی که تامینکنندگان امنیت غذایی از آن سهمی ندارند
به نظر میرسد کشاورزان به عنوان تامین کنندگان امنیت غذایی کشور در شعار تدبیر و امید مورد غفلت واقع شده و سهمی از تدبیر برای آنان مشخص نشده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی و اشتغالزایی در کشورمان سهم مهمی را به خود اختصاص داده است. اما فارغ از این مباحث امروزه نقش بخش کشاورزی در تامین امنیت غذایی جامعه رو به رشد بیشتر اهمیت داشته و مورد تاکید قرار میگیرد. در این میان ریسکپذیری فعالیتهای کشاورزی بر کسی پوشیده نیست به ویژه که چندین سال متوالی محصولات باغی و زراعی در اکثر مناطق کشورمان در اثر عوامل مختلف همچون تنش خشکی و سرمازدگی دچار خسارت شده و از این طریق تولید کنندگان متحمل ضرر و زیان فراوانی میشوند. غفلت از این موضوع و عدم حمایت واقعی از بهرهبرداران بخش کشاورزی علاوه بر لطمه زدن به اقتصاد و کاهش آمار اشتغال تهدیدی جدی بر امنیت غذایی در کشورمان به حساب میآید. امروزه بیمه کشاورزی به عنوان یک اهرم حمایتی و سیاست مهم و کارآمد در دنیا مورد توجه جدی بوده و با اجرای آن تلاش میشود بستر مناسبی برای فعالان عرصه کشاورزی فراهم شود تا با اطمینان خاطر و خیالی آسوده به امر تولید بپردازند. اجرای نادرست بیمه کشاورزی و عدم توجه به مشکلات و دغدغههای بهرهبرداران و تولید کنندگان انگیزه تولید و فعالیت در بخش کشاورزی را کاهش داده و این موضوع نهایتا عاملی برای ایجاد مخاطره در امنیت غذایی کشورمان خواهد بود. از همه مسایل و مشکلات موجود در روند بیمه محصولات کشاورزی کشورمان که موجبات نارضایتی کشاورزان را فراهم کرده است بگذریم، برای درک و فهم مشکلات و گرفتاریهایی که به دنبال تاخیر در پرداخت غرامتها برای کشاورزان ایجاد شده است فقط باید پای صحبتهای آنان نشست و گلایههایشان را شنید. به طوری که این موضوع سبب شده تا بسیاری از کشاورزان از چرخه تولید باز مانده و توان ادامه تولید را نداشته باشند.
*مدیریتهای ضعیف عامل تاخیر در پرداخت غرامتها مدیرعامل مجمع ملی کشاورزان خبره و دبیر اجرایی بنیاد گندم کشور در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان عامل تاخیر طولانی مدت در پرداخت غرامت محصولات کشاورزی را مدیریتهای ضعیف دانست و اظهار کرد: متاسفانه مدیریتهای ضعیف سبب میشود تا منابع اعتباری پیشبینی شده در این راستا در جاهای دیگر هزینه شده و موقع پرداخت غرامتها با مشکل مواجه شویم. علی خانمحمدی تصریح کرد: اکنون با گذشت بیش از چهار ماه از سال زراعی جدید هنوز بسیاری از بیمهگذاران موفق به دریافت غرامت محصولات خود نشدهاند و با این شرایط انتظار برای بیمه محصولات مختلف از سوی کشاورزان و افزایش سطح بیمه در کشور انتظار بی جایی است. *سیستم محاسباتی پرداخت غرامت گندم را قبول نداریم وی با انتقاد از میزان غرامت پرداختی به کشاورزان از سوی صندوق بیمه عنوان کرد: محاسباتی را که هماکنون به منظور پرداخت غرامت محصول گندم انجام گرفته به هیچ عنوان قبول نداریم، چرا که مبلغ محاسبه شده در این راستا بسیار ناچیز است به طوری که حتی ندادن آن به صرفهتر است. مدیرعامل مجمع ملی کشاورزان خبره خاطرنشان کرد: عدم پرداخت به موقع غرامت محصولات کشاورزی و عدم استفاده از سیستم محاسباتی مناسب در پرداخت غرامتها سلب اعتماد کشاورزان را به دنبال داشته و جامعه کشاورزی و امنیت غذایی را تهدید میکند. خانمحمدی با تاکید بر لزوم اعتمادسازی در بین جامعه کشاورزی بیان داشت: اکثر کشاورزان کشورمان از وضعیت اقتصادی و معیشت مناسبی برخوردار نبوده و مزارع کشاورزی نیز به مرور کوچکتر شده و از نظر مکانیزاسیون ضعیفتر میشود و همه اینها به تامین اعتماد کشاورز برمیگردد. وی با انتقاد از سهلانگاری و عدم مدیریت دولت در زمینه پرداخت غرامت محصولات کشاورزی گفت: چرا سهلانگاری دولت باید کار را به اینجا برساند که بهمن ماه پیگیر عدم پرداخت غرامتها باشیم و این چیزی جز بی برنامگی قانونگذاران اقتصاد کشورمان را نشان نمیدهد. خان محمدی تصریح کرد: امروز نیز پس پیگیریهای انجام گرفته صندوق بیمه کشاورزی سعی دارد علت تاخیر طولانی مدت در پرداخت غرامتها را با نبود بودجه و اعتبار توجیه کند که به هیچ عنوان قانعکننده نیست. *13 بهمن ماه، پاسخ نهایی علل پرداخت نشدن غرامتها مدیرعامل مجمع ملی کشاورزان خبره و دبیر اجرایی بنیاد گندم کشور بیان کرد: طبق هماهنگیهای به عمل آمده مقرر شده تا صندوق بیمه کشاورزی روز سهشنبه 13 بهمن ماه جاری با حضور در شورای مرکزی پاسخ نهایی خود را در رابطه با علل پرداخت نشدن غرامتها ارائه کند. خانمحمدی با بیان اینکه وضعیت بیمه کشاورزی کشورمان اصلا قابل مقایسه با سایر کشورهای دنیا نیست، تصریح کرد: اگر نگاهی به وضعیت بیمه کشورهای همپایه ایران بیاندازیم در این کشورها کشاورز پس از بیمه محصول خود به دور از هر گونه دغدغهای به فعالیت تولیدی خود میپردازد چرا که به صحت و درستی مراحل مختلف در اجرای بیمه از کارشناسی ارزیابی خسارت تا پرداخت غرامتها اطمینان دارد. وی عنوان کرد: پرداخت غرامت محصولات کشاورزی در کشورمان به صورت منطقهای محاسبه میشود در حالیکه در هیچ کجای دنیا این گونه نیست. این مسئول با اشاره به اینکه کشاورزی کشورمان هیچگونه امنیتی از نظر تولید ندارد، گفت: صندوقی که پایهگذار یک بیمه است بایستی اعتباراتش از همان زمان آغاز بیمه آماده باشد.
*پرداخت 53 میلیارد ریال از 250 میلیارد ریال غرامت پیشبینی شده در زنجان مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان زنجان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: طی سال زراعی جاری تعداد بیمهگذاران محصولات زراعی (گندم، جو و کلزا) در استان زنجان در مجموع به 6 هزار و 544 نفر رسید که در این راستا 120 هزار و 108 هکتار از محصولات زراعی زیر پوشش بیمه قرار گرفت. رامین موسیخانی تصریح کرد: در حال حاضر غرامت همه محصولات زراعی (برنج، جو و کلزا) به غیر از گندم در مناطق مختلف استان زنجان پرداخت شده است. موسیخانی خاطرنشان کرد: عمده غرامتهای محصول گندم نیز به بیمهگذاران خسارت دیده در شهرستان سلطانیه پرداخت شده و سایر شهرستانها به دلیل عدم تأمین اعتبار هنوز پرداخت نشده است. وی به پرداخت غرامت 38 میلیارد ریالی در حوزه دام، طیور و آبزیان استان زنجان اشاره و عنوان کرد: در حوزه زراعت و باغات نیز تاکنون 15 میلیارد ریال به بیمهگذاران خسارت دیده استان غرامت پرداخت شده است. موسیخانی با بیان اینکه مجموع غرامت پرداختی سال زراعی گذشته به کشاورزان استان زنجان 250 میلیارد ریال پیشبینی شده است، گفت: از این میزان تاکنون موفق به پرداخت 53 میلیارد ریال از غرامتهای کشاورزان استان در حوزههای مختلف شدهایم. -------------------------- گزارش از سمیه ایمانی --------------------------
94/11/12 - 20:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]