تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):حد توکل چیست؟ حضرت فرمودند: اینکه با وجود خدا از هیچ کس نترسی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830452913




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا روحانی به آلمان نرفت؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چرا روحانی به آلمان نرفت؟




رسانه های خبری به بررسی قراردادهای تجاری مختلف ایران با ایتالیا و فرانسه در سفر اخیر رییس جمهور به این دو کشور پرداخته اند.





روزنامه هفت صبح - ابوالفضل الله دادی: رسانه های خبری به بررسی قراردادهای تجاری مختلف ایران با ایتالیا و فرانسه در سفر اخیر رییس جمهور به این دو کشور پرداخته اند. حجم بالای این قراردادها باعث شده است که آلمانی ها به شدت از تعلل آنگلا مرکل انتقاد کنند؛ خانم صدر اعظم اما در مورد دعوت از روحانی به برلین نظر دیگری دارد.

در روزهایی که مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای 1+5 در حال برگزاری بود، مقامات فرانسوی برای ما ایرانی ها منفورترین چهره خود را به نمایش گذاشتند. دار و دسته لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه برای این که نشان دهند به منافع اسرائیل و کشورهایی همچون عربستان سعودی پایبند هستند و دل آنها را به دست آورند، تا جایی که توانستند در مذاکرات سنگ اندازی کردند و چندین بار جلوی به نتیجه رسیدن گفتگوها را گرفتند.

اقدامات فابیوس و رفقا به مذاق ایرانی ها خوش نیامد، به حدی که در شبکه های اجتماعی حملات سختی علیه او و کشورش کلید خورد.

اکنون و پس از اجرایی شدن برجام اما این فرانسوی ها هستند که قراردادهای میلیاردی با ایران را ثبت می کنند و لبخندهایی حاکی از خشنودی و رضایت تحویل دوربین های رسانه های خبری می دهند.

فرانسوی ها حتی در زمان مذاکرات و با اولین نشانه هایی که از دستیابی به توافق دیدند، خود را به تهران رساندند تا زمینه را برای فعالیت های اقتصادی خود پس از توافق آماده کنند؛ نمونه اش سفر هیات تجاری 116 نفره بازرگانان فرانسوی در ژانویه 2014 و تنها چند روز پس از امضای توافق موقت هسته ای.

حالا و پس از اجرایی شدن برجام نیز کمپانی «پژو» نخستین شرکت اروپایی است که اولین قرارداد لازم الاجرا را پس از لغو تحریم ها با ایران امضا می کند. فرانسه در این میان اما تنها نیست. ایتالیا نیز – که البته در جریان مذاکرات سخت و فشرده ماه های گذشته نقش چندانی نداشت – دیگر کشوری است که به عنوان نخستین کشور اروپایی میزبان رییس جمهور روحانی و هیات همراه پرشمار او می شود. رم در جریان سفر روحانی قراردادهایی با مبلغ نزدیک به 19 میلیارد دلار با تهران امضا کرد.

همه این موارد نشان می دهد که فضای جدیدی در اقتصاد ایران اتفاق افتاده که شرکای قدیمی همچون چین که از فرصت تحریم ها نهایت استفاده را بردند، اندک اندک جای خود را به کشورهای اروپایی می دهند.

در این میان اما یک نکته باعث شگفتی است. اگرچه کمپانی های آمریکایی نیز از قافله فرصت اقتصادی ایران پسابرجام عقب مانده اند و حتی اعتراض «دونالد ترامپ» یکی از مخالفان سرسخت برجام و ایران را در پی داشته است، تعلل شرکت های آلمانی نیز علامت سوال بزرگی برای کارشناسان ایجاد کرده است.

آلمان همواره یکی از شرکای تجاری قدرتمند ایران بوده و حتی گفته می شد در دوران تحریم نیز راه های مبادله تجاری خود با تهران را باز نگه داشته بود. اکنون اما خبری از ژرمن در عقد قراردادهای رنگارنگ اقتصادی با ایران نیست. تعلل «انگلا مرکل» صدراعظم آلمان از یک سو و خیز بلند تجار فرانسوی و ایتالیایی از سوی دیگر باعث شده است صاحبان صنایع آلمانی را به این فکر بیندازد که چرا دولت آلمان از روحانی برای سفر به برلین دعوت نکرده است.

در حالی که «زیگمار گابریل» وزیر اقتصاد آلمان مشتاقانه در پی دعوت روحانی به پایتخت آلمان و استفاده از شرایط پسابرجام است، یک نفر چنین نظری نداشته و مانع این دعوت شده است: آنگلا مرکل.

مجله آلمانی «اشپیگل» در مطلبی که بخشی از آن روی وب سایت «اشپیگل آنلاین» نیز منتشر شده است به دلیل تعلل مرکل از دعوت از روحانی پرداخته است.

سفر رییس جمهور حسن روحانی به ایتالیا و فرانسه، اولین سفر یک رییس جمهور ایران به اروپا در 17 سال گذشته بود. به خاطر زمان بندی این سفر که 10 روز پس از اجرای برجام صورت گرفت، هیات ایرانی دیدارهای متعددی با تجار در رم و پاریس داشت.

قبل از اعمال تحریم های یکجانبه علیه تهران در سال 2010، کشورهای اروپایی بزرگترین شرکای تجاری ایران بودند. ماشین آلات، تجهیزات حمل و نقل، کالاهای صنعتی و شیمایی اروپا، یک سوم واردات ایران را تشکیل می دادند. علاوه بر این تا سال 2012، یعنی زمانی که تحریم های نفتی اعمال شد، اتحادیه اروپا روزانه 600 هزار بشکه نفت از ایران می خرید که این میزان 90 درصد واردات اتحادیه اروپا از ایران را تشکیل می داد.

ایتالیا یکی از سه وارد کننده اصلی نفت خام ایران بود (دو کشور دیگر اسپانیا و یونان بودند) که 10 درصد نیازش به نفت خام را از ایران وارد می کرد. صنایع ایتالیایی از قبیل «دانیلی»، «آنسالدو»، «فیات» و «انی» غول انرژی، حتی در سال اول تحریم ها در ایران حضور داشتند اما سپس تصمیم گرفتند از این کشور خارج شوند.

از سوی دیگر فرانسه، صنعت اتومبیل سازی ایران را در انحصار خود داشت و شرکت هایی همچون رنو و پژو حضور قوی در این کشور داشتند. بنابراین حضور هیات تجاری 120 نفری ایران و تعامل مجدد با تجار اروپایی اتفاقی نیست. هم ایتالیا و هم فرانسه با دقت تحولات مربوط به پرونده هسته ای را رصد می کردند و هر زمان که سیگنالی مثبت مبنی بر لغو تحریم ها دیده می شد، هیات های اقتتصادی بزرگی به تهران می فرستادند تا شرایط را برای فرصت های تجاری در آینده بررسی کنند.

فرانسه حتی در ژانویه 2014، یعنی درست پس از امضای توافق موقت هسته ای، هیات تجاری 116 نفره ای از شرکت های بزرگ فرانسوی را به ایران فرستاد. اکنون و با اجرای کامل برجام و لغو تحریم های هسته ای اتحادیه اروپا و ایالات متحده، ایران برای اولین بار در شش سال اخیر می تواند به طور جدی با ایتالیا و فرانسه وارد تجارت شود.

هنگام اقامت روحانی در رم، ایران قراردادهایی به ارزش 18.4 میلیارد دلار با شرکت های ایتالیایی امضا کرد. این قراردادها شامل قرارداد چهار میلیارد دلاری با شرکت خدمات نفتی سایپم و شش میلیارد دلاری با شرکت فولاد دانیلی می شود. اتفاق مشابهی هم هنگام اقامت روحانی در پاریس افتاد. مدت کوتاهی پس از ورود روحانی به پاریس، او به همراه تعدادی از وزرای کابینه اش در نشست سندیکای کارفرمایان فرانسه شرکت کرد. در این نشست بیژن زنگنه، وزیر نفت هم که اخیرا گفته بود توتال علاقمند است تا 150 هزار تا 200 هزار بشکه نفت در روز از ایران بخرد، حضور داشت.

شرکت پژو هم طرح مشترکی با شرکت ایران خودرو به ارزش 600 میلیون دلار برای تولید سالانه 200 هزار دستگاه اتومبیل امضا کرد. شرکت پژو با این قرارداد اولین شرکت غربی است که بعد از لغو تحریم ها قراردادی لازم الاجرا با ایرانی ها امضا می کند. دو طرف همچنین درباره قرارداد خرید 114 فروند هواپیمای ایرباس هم مذاکره کردند.

این قراردادها باعث شده است که تجار و سیاستمداران آلمانی، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان را مورد شدیدترین انتقادها قرار دهند که چرا او روحانی را به برلین دعوت نکرده است.

مجله «اشپیگل» در گزارشی اختصاصی به اختلاف نظر بین آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد این کشور بر سر دعوت از حسن روحانی، رییس جمهور ایران پرداخته است. اشپیگل نوشته بر اساس اطلاعاتی که دریافت کرده است، زیگمار گابریل، معاون مرکل از حزب سوسیال دموکرات آلمان موافق این دعوت است، به ویژه بعد از آنکه جو کیسر، رییس شرکت زیمنس در دیداری در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوییس بر لزوم وقوع هر چه سریع تر چنین دیداری تاکید کرد.

گابریل تصور می کند که این دیدار باید انجام گیرد، در غیر این صورت اقتصاد آلمان در هماوردی بر سر مناسبات سودآور با ایران عقب خواهد ماند. با این حال آنگلا مرکل از حزب دموکرات مسیحی برخلاف گابریل اعتقادی به ضرورت دیدار هر چه سریع تر روحانی از برلین ندارد. بنا بر اطلاعات کسب شده از محافل نزدیک به صدراعظم آلمان، او مدعی است که ایران همچنان از حزب الله لبنان دفاع و کماکان اسرائیل را تهدید و لبنان را بی ثبات می کند و علاوه بر این ایران، اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد.

در دفتر صدراعظم آلمان دیدار و گفتگوی فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه با سران جمهوری اسلامی ایران به دلیل نقش پر اهمیت ایران در منطقه مثبت تلقی می شود اما مرکل در رقابتی که بر سر دیدار روحانی در اروپا به راه افتاده شرکت نخواهد کرد.








تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن