واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: عکس ملوانان آمریکایی، پیامی مهم به ظریف
پس از دستگیری سربازان آمریکایی که وارد حریم دریایی ایران شده بودند، تصاویری منتشر شد که نشان می داد عده ای از دانشجویان قاب هایی از ماجرای این دستگیری را به دیوار سفارت سوییس نصب و به آن متنی الصاق کرده اند.
هفته نامه تماشاگران امروز: پس از دستگیری سربازان آمریکایی که وارد حریم دریایی ایران شده بودند، تصاویری منتشر شد که نشان می داد عده ای از دانشجویان قاب هایی از ماجرای این دستگیری را به دیوار سفارت سوییس نصب و به آن متنی الصاق کرده اند؛ آن هم درست در روزهایی که همه داشتند بالا رفتن از دیوار و تخریب سفارت عربستان را محکوم می کردند.
این خودنمایی مقابل سفارت سوییس نگرانی های بسیاری ایجاد کرد و در داخل و خارج به این تصور که اماکن دیپلماتیک در ایران در معرض تهدیدهای دائمی است، بیشتر دامن زد اما به نظر می رسد بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) که بانی این اتفاق بوده چنین اعتقادی ندارد و همچنان از کار خود دفاع می کنند.
میثم حسن لو رییس بسیج این دانشگاه می گوید حرکت آنها نمادین و پیامی برای آمریکا بوده اما در متن همین گفتگو می توان دید، شاید مثل بسیاری از حرکات مشابه، پیامی که قرار است برای داخل کشور ارسال شود، پررنگ تر است. خط و نشانی برای دولتیان، که ما هستیم. فارغ از هزینه ها و تبعاتی که باید برای آن پرداخت.
اقدامی که بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) برای چسباندن پلاکارد به دیوار سفارت سوییس انجام داد با هماهنگی شما اتفاق افتاد؟
- بله. قطعا این یک تصمیم جمعی از طرف همه ما بود و حتی به صورت رسمی در سایت بسیج هم اعلام کردیم.
در شرایطی که هفته قبل از این کار شما، ماجراهای سفارت عربستان اتفاق افتاده بود احساس نمی کردید که با کارتان ممکن است بحران سیاسی جدیدی برای کشور ایجاد کنید؟
- نه. ما هیچ کار بدی انجام ندادیم. کاری که کردیم در عرف دیپلماتیک هم اقدام عجیبی نبود. اصلا ما تعرضی نکردیم. یک پلاکارد داشتیم که بردیم تا به صورت رسمی به سفارت سوییس بدهیم، آنها این پیغام ما را تحویل نگرفتند، بچه هم آن را کنار دیوارشان گذاشتند و چند عکس گرفتند. نه تهدیدی بود نه رفتار خصمانه ای. با موارد دیگری که می گویید، خیلی تفاوت داشت.
در شرایطی که نیروی دریایی سپاه پاسداران با انتشار تصاویر بازداشت سربازان آمریکایی به طور کامل، اقتدار ایرانی را به رخ کشیده بود، کار شما چه معنایی می توانست داشته باشد؟
- این حرکت دو پیام داشت؛ یکی همان پیام مکتوبی که تایید حرکت سپاه بود. این پیام دانشجویی به آمریکا بود تا بداند نیروی نظامی ما اثبات کرده که در مقابل تجاوز محکم می ایستد. می خواستیم آنها بدانند ما به آمریکا اعتماد نداریم. یعنی همان پیامی که بزرگان کشور بارها اعلام کرده اند. در پلاکارد ما هم بود. اینکه ایران دویست سال است هیچ تجاوزی به هیچ کشوری نداشته اما در صورتی که آمریکا در چهل سال اخیر به بیش از 10 کشور تجاوز نظامی داشته. به همین دلیل ما به چنین کشور متجاوزی بی اعتماد هستیم.
و پیام دیگرتان؟
- پیام دیگر هم این بود که ما سفارت سوییس را مجرای اصلی رابطه با آمریکا می دانیم. رابطه مستقیم با آمریکا نباید وجود داشته باشد. همانطور که مقام معظم رهبری تاکید فرمودند در هیچ موردی ما دولت آمریکا را برای مذاکره به رسمیت نمی شناسیم. به آقای ظریف و تیم مذاکره کننده، فقط در مورد برجام ماموریت داده شده بود که با آمریکایی ها مستقیما در تماس باشند. ما هم به عنوان دانشجویان بسیجی از سیاستمدارانمان انتظار داریم در سایر موارد غیر از برجام، تنها از کانال سفارت سوییس با دولت این کشور، پیگیر باشند.
پس سر اینکه آقای کری برای آزادسازی سربازهایشان با آقای ظریف تماس گرفتند هم مشکل دارید؟
- خود دولت، حتی آقای ظریف گفته بودند تعامل ما با وزارت امور خارجه آمریکا فقط در مورد هسته ای است. کمترین حرفی که در مورد این حرکت می شود گفت این است که مخالف بیانات صریح خود آقای ظریف است.
از نظر ما اینکه جان کری با آقای ظریف سر هر مسئله ای تماس می گیرد، ایراد دارد. اگر قرار است ارتباطی باشد و در مسائل دیگر هم این ارتباط را برقرار کنند، آقای ظریف با شجاعت بیاید و اعلام کند تا مقامات کشور در مورد آن تصمیم بگیرند ولی اینکه مقامات عالی کشور یک چیزی می گویند، آقای ظریف چیز دیگری اجرا می کند برای من دانشجو جای سوال و اعتراض است.
شما گفتید چون سوییسی ها بسته تان را نگرفتند، آن را به دیوار تکیه دادید. این رفتارتان بازتاب های زیادی داشت و خیلی ها خارج از ایران این کار را حرکتی تهدیدآمیز عنوان کردند.
- نه. کارمان اصلا تهدیدآمیز نبود. در عرف رسانه ای این یک حرکت نمادین است. ما به عنوان دانشجوی پیامی داریم و این پیام را در قالب یک تابلو و نوشته ای که زیر آن بوده به سفارت تحویل دادیم. انتظار ما این بود که این قضیه رسانه ای شود که شد. من حاشیه ای در این قضیه نمی بینم که بخواهم توضیح بدهم.
این کار در حقیقت روحیه رسانه ای شخص شما بوده؟
- من دانشجوی علوم انسانی هستم. دوستان دیگری غیر از من رشته علوم ارتباطات خوانده اند یا حقوق یا مدیریت خوانده اند، اینها همه نظر دادند.
مخالف هم داشتید؟
- کاری نبود که مخالفت داشته باشد. یک تصویر و یک پیام به نظر شما تند بوده؟
می شود برداشت تند هم داشت. خود تصویر بچه های سپاه که آمریکایی ها را گرفتند کفایت می کرد؛ چه نیازی است که هر کس عکس العمل شخصی نشان دهد؟
- به نظر ما از جایگاه دانشجویی نیاز بود این تاکید را انجام دهیم.
آیت الله مهدوی کنی سیاستمدار بود، ما دانشجوی انقلابی
فرهنگی که آیت الله مهدوی کنی در دانشگاه امام صادق به دنبال آن بودند، دوری جستن از هرگونه حرکت تند غیراعتدالی بود. به نظرتان اگر ایشان در قید حیات بودند، این کار را تایید می کردند؟
- به نظر من این کار هیچ مشکلی نداشت و یک کار دانشجویی مبتنی بر منطق بود. آیت الله مهدوی نی همیشه منطق گفتمانی را دنبال می کردند، این کار هم به همین صورت بود.
پس نبود ایشان باعث شد یک مقدار مواضع شما تندتر شود؟
- اتفاقا بحث ما این است که ما شاگرد آیت الله مهدوی هستیم و تلاش مان این است که در مسئله سیاست راه ایشان را دنبال کنیم. ایشان در جایگاه یک سیاستمدار بودند، ما در جایگاه یک دانشجوی انقلابی هستیم. مسلما وظایف و تکالیف مان فرق دارد اما راهمان همان است.
شنبه, 10 بهمن 1394 ساعت 15:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]