واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: در گفتوگوی پانا با نمایندگان مردم شمال کشور در مجلس عنوان شد؛ افزایش تصرفات سواحل شمال کشور/ 30 درصد سواحل در اختیار مردم علی رغم اینکه موضوع زمین خواری و دریاخواری مورد توجه دولت قرار دارد اما به گفته نمایندگان مردم استان های شمالی کشور در مجلس شورای اسلامی هیچ اراده جدی در زمینه جلوگیری از تصرفات ساحلی وجود ندارد و تصرف سواحل رو به افزایش است.
۱۳۹۴ شنبه ۱۰ بهمن ساعت 08:29
به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا، متخلفان وارد حریم دریاها و رودخانه ها شده و اقدام به خشک کردن سواحل کرده و ساخت و ساز خود را انجام می دهند، موضوعی که به راحتی از زیر چشم متولیان می گذرد و در نهایت منجر به تخریب منابع طبیعی کشور شده و به محیط زیست دریا آسیب وارد می کند.
مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی درباره موضوع تصرف حریم دریاها به خبرنگار پانا گفت: دریاخواری تجاوز به حریم سواحل است و بر اساس قانون اگر به حریم دریا تجاوز شود باید به طور جدی با متخلفان برخورد شود اما می بینیم که تصرف حریم دریا و سواحل کشور توسط عده ای خاص انجام می شود و با آن هیچ برخوردی نمی شود. لاهوتی: تجاوز به حریم دریا همچنان وجود دارد
به گفته این نماینده مجلس، استحصال دریا به ویژه در حریم سواحل شمال کشور توسط برخی ارگان ها و افراد خاص در حال انجام است و تا زمانی که دستگاه های متولی قوانین را رعایت نکنند، تجاوز به حریم دریا همچنان وجود دارد.
وی با تاکید بر ضرورت آزاد سازی سواحل از سوی دولت بیان کرد: متاسفانه بخش وسیعی از تصرفات سواحل شمال کشور در اختیار اشخاص خاص، سازمان های دولتی و نظامی قرار دارد و کمتر از 30 درصد سواحل برای استفاده عموم مردم آزاد است.
لاهوتی ادامه داد: در برنامه چهارم و پنجم توسعه به طور صریح درباره آزادسازی سواحل تأکید شده بود اما هنوز درصد زیادی از این تصرفات آزاد نشده است که امیدواریم دولت به ویژه فرمانداری ها و استانداری دو استان شمالی طبق آنچه که در قانون برنامه به آن تاکید شده آزاد سازی سواحل را در دستور کار قرار دهند. فیاضی: نهادهای متولی زیر بار آزادسازی سواحل نمیروند همچنین عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی نیز درباره تجاوز به حریم سواحل شمالی کشور به خبرنگار پانا گفت: بسیاری از نهادهای دولتی مجوزهای لازم برای احداث مجتمع های تفریحی، توریستی، شهرک های ساحلی و ویلاهای شخصی را صادر کرده اند که وجود این مجتمع ها در اراضی ساحلی مشکلات بسیاری را برای مردم به وجود آورده و در عین جاذبه های گردشگری نیز از بین رفته است.
فیاضی با بیان اینکه باید مسئولان دغدغه حفظ حریم دریا را داشته باشند، گفت: تا وقتی این بی توجهی ها نسبت به دریا و سواحل کشور وجود داشته باشد ما با مشکلات زیادی روبرو خواهیم بود و در اینجا نقش دستگاه های نظارتی مانند سازمان بازرسی، مجلس و سایر دستگاه ها در برخورد با تصرفات از اهمیت برخوردار است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه خلأ قانونی برای جلوگیری از تصرفات ساحلی وجود ندارد، گفت: تنها مشکلی که در این میان برای تصرف سواحل وجود دارد نبود مدیریت یکپارچه از سوی نهادهای متولی است که زیر بار آزادسازی سواحل نمی روند.
در گذشته مدیریت سواحل متولی خاصی نداشت اما طی سال های اخیر سازمان عمران سواحل تشکیل شد که این سازمان در اختیار وزارت کشور قرار دارد و به گفته سلیمان عباسی نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی در استان گلستان تصرف سواحل کمتر صورت گرفته اما تغییر کاربری اراضی و ساخت و ساز ویلا در این استان رو به افزایش است. عباسی: تصرف سواحل دریا توسط عدهای خاص سلیمان عباسی به خبرنگار پانا گفت: در حال حاضر عده ای خاص و دستگاه های مشخص نسبت به تصرف منابع طبیعی و سواحل شمالی کشور ورود کرده اند و عموم مردم سهم کمی در استفاده از سواحل دارند.
این نماینده مردم در مجلس افزود: مسئولان 3 استان شمالی کشور باید برای حفاظت از سواحل اقدام جدی انجام دهند. ما در مجلس خلأ قانونی نداریم اما در عین حال آمادگی همکاری و تسهیل شرایط استفاده مردم از سواحل را با استانداری و شهرداری های شمال کشور داریم تا این مشکلات برطرف شود. علیپور: ضرورت توجه به تصرفات سواحل در برنامه ششم توسعه همچنین کمال علیپور خنکداری نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه یک مدیریت واحد در 3 استان شمالی کشور باید برای جلوگیری از تصرفات سواحل انجام شود به خبرنگار پانا گفت: متاسفانه به دلیل نبود مدیریت واحد در طی سال های گذشته افراد سودجو اقدام به تملک قانونی و غیرقانونی سواحل کرده اند که البته تملک های قانونی هم به این شکل بوده که دستگاه های دولتی و صادرکنندگان پروانه های ساختمانی برای ایجاد درآمد مجوز ساخت و سازها را صادر کرده اند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: هیچ کدام از دستگاه ها سواحل تحت تملک خود را واگذار نکرده اند. در دولت گذشته تنها به شکل سمبلیک چندین دیوار تخریب شد که هیچ کدام اقدام قابل قبولی برای جلوگیری از تملک دولتی ها در ساحل خزر نبود.
وی مهم ترین عامل تصرفات ساحل دریا را عدم برخورد دولت با این موضوع عنوان کرد و گفت: دولت باید در گام اول برای بی قانونی ها از سوی نهادها چاره و تدبیری ویژه اتخاذ کند. باید دربرنامه ششم با تصویب قوانین جدید از افزایش تصرفات درسواحل جلوگیری کرد. لاشکی: فعالیت سازمان توسعه عمران سواحل افزایش یابد
قاسم احمدی لاشکی دیگر نماینده مردم استان مازندران در مجلس با تأیید انجام عمده تصرفات زمین های ساحلی از سوی دستگاه های دولتی و شبه دولتی به خبرنگار پانا گفت: تنها 20 تا 30 درصد سواحل شمال کشور برای استفاده عموم آزاد است، متاسفانه در سواحل مازندران طی چند سال گذشته تصاحب های سنگین و زمین خواری های بسیاری رخ داده است.
وی افزود: در نوار 60 تا 70 کیلومتری گیلان چنین حالتی وجود نداشته و سواحل گلستان نیر به نسبت آزاد است؛ اما در سواحل مازندران چنین مشکلی وجود دارد.
نماینده مردم نوشهر با تأکید بر اینکه فعالیت سازمان توسعه عمران سواحل باید افزایش یابد، گفت: با مدیریت سازمان توسعه عمران سواحل، بخش وسیعی از دستبردها و خرید و فروش ها کاهش پیدا می کند که در نهایت می تواند اقتصاد دریایی در حوزه آبزیان و گردشگری را توسعه داد.
لاشکی با تاکید بر اینکه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری درجهت جلوگیری از دریاخواری باید نواقص قوانین موجود را مرتفع و قوانین لازم را نیز وضع کرد، گفت: باید در برنامه ششم توسعه تعریف جدیدی از برخورد با زمین خواری، کوه خواری و دریاخواری و مسائل مانند آن ارائه داد تا جلوگیری از این موضوع در دستور کار قرار گیرد.
وی همچنین با بیان اینکه استفاده از طبیعت و دریا جزو مطالبات مردم است، گفت: متاسفانه درحال حاضر نهادها و سازمان های دولتی بخش وسیعی از زمین های ساحلی را برای انجام فعالیت های نظامی و شیلاتی تصرف کرده و بخش دیگر زمین ها توسط نهادهای شبه دولتی و دولتی اشغال شده است.
این در حالی است که بر اساس آیین نامه اجرایی آزادسازی حریم ساحلی دریای خزر موضوع تبصره ماده 63 قانون برنامه چهارم توسعه، تمامی دستگاه های دولتی و نهادهای عمومی که در حریم 60 متری ساحل دریای خزر دارای مستحدثات هستند موظف به عقب نشینی کامل از این حریم هستند اما تاکنون اجرایی نشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]