واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: رئیسجمهور در جمع اندیشمندان و محققان سیاسی مؤسسه ایفری:
نباید برابر کمککنندگان به داعش سکوت کرد
روحانی گفت: نباید برای کسب منافع زودگذر در برابر کسانی که به داعش و دیگر گروههای تروریستی کمک میکنند، سکوت کرد.
پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری: روحانی گفت: نباید برای کسب منافع زودگذر در برابر کسانی که به داعش و دیگر گروههای تروریستی کمک میکنند، سکوت کرد.
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه و در جریان دومین روز از سفر به فرانسه، در جمع اندیشمندان و محققان سیاسی و بینالمللی مؤسسه امور بینالملل ایفری، گفت: مشخص است که چه کسانی نفت داعش را خریداری میکنند و این نفت به کدام پالایشگاهها منتقل میشود و یا چه کسانی تسلیحات پیشرفته را در اختیار داعش قرار میدهند. اما سوال این است که چرا در مقابل اینگونه اقدامات سکوت شده و مبارزه جدی برای ریشهکنی تروریسم آغاز نمیشود.
روحانی با تاکید بر اینکه درک این موضوع که تروریستها از کجا آمدهاند و گروههای تروریستی چگونه شکل گرفتهاند، دشوار نیست، اظهار داشت: متأسفانه در آغاز برخی کشورها و سازمانهای اطلاعاتی تصور میکردند که تروریستها میتوانند ابزار کار آنها برای پیشبرد اهدافشان باشند، اما امروز برای همین سازمانها و کشورها آشکار شده که این ابزار بسیار خطرناک و همانند نارنجکی بدون ضامن است.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه 17 هزار ایرانی تاکنون قربانی اقدامات تروریستها شدهاند، گفت: مردم ایران هم از حادثه تروریستی دردناک اخیر در پاریس بسیار متأثر شدند و ما تاکید داریم چنانچه با تروریسم به عنوان یک معضل بزرگ برخورد جدی نشود، میتواند دامن همه کشورهای جهان را فرا بگیرد.
روحانی جهل، نادانی و فقر را عامل اصلی خشونت و افراطگرایی دانست و با تاکید بر اینکه ماجرای تروریسم طی چند هفته و یا چند ماه و با راهکارهای نظامی حل نخواهد شد، گفت: امروز همه باید توان فرهنگی خود را برای مقابله با این معضلات بکار بگیرند تا زمینه جذب سرباز برای گروههای تروریستی را مسدود کنند.
رئیسجمهور تصریح کرد: مطمئن هستم که جامعه امروز در برابر خشونت پیروز خواهد شد و در نهایت خشونت از بین خواهد رفت، اما بدون شک اگر به آنها فرصت بیشتری داده شود، خسارتها و هزینه برخورد با تروریستها افزایش پیدا خواهد کرد. از اینرو اتخاذ تصمیمات فوری، قاطع و رایزنیهای گسترده و همکاریهای فراگیر برای داشتن جهانی آرام و باثبات ضرورت دارد.
روحانی از "تحقیر ملتها "، "تشدید فاصله میان کشورهای توسعه یافته صنعتی با کشورهای در حال توسعه و فقیر" ،" عدم مفاهمه، درک نادرست و قضاوت عجولانه " به عنوان بخشی از عوامل بروز مشکل در روابط میان کشورها نام برد و گفت: در منطقه خاورمیانه قومیتها و مردمانی هستند که مدتهاست مورد تحقیر قرار گرفتهاند و بیش از 60 سال است نوعی شرایط عربستیزی در منطقه خاورمیانه حاکم است و مردمان این منطقه آوارگی، تحقیر و استعمار را تجربه کردهاند و اینگونه تحقیرها میتواند از زمینههای بروز دشمنی باشد.
رئیسجمهور در توضیح عدم مفاهمه و درک نادرست و قضاوت عجولانه، گفت: بدون تردید نمیتوان از دریچه خشونت گروه کوچکی که به دروغ خود را مسلمان مینامند دین و تمدن بزرگی به نام اسلام را مورد قضاوت قرار داد. کدام کشور است که مدیون اسلام و علم و دانش مسلمانان در عرصههای مختلف نباشد و مگر میشود که درباره یک میلیارد و 300 میلیون مسلمان از دریچه چند ده هزار نفر تروریست افراطگرا قضاوت کرد.
روحانی با اشاره به اینکه کشورهای مختلف منطقه خاورمیانه دچار خشونت و افراطگرایی شدهاند، گفت: امروز متاسفانه جوامعی که با قومیتها و مذاهب گوناگون قرنها با هم به صورت مسالمتآمیز زندگی میکردند، اعم از مسیحی، مسلمان، ایزدی، سنی و شیعه، دچار مشکل شده و بین آنها فاصله و اختلاف ایجاد شده و در چنین شرایطی مراکز دینی و آثار تمدنی، تخریب شده و مردم آواره شدند.
رئیسجمهور تصریح کرد: جامعهای که دچار مشکل خشونت و افراطگرایی میشود، بیتردید این مشکل در جغرافیای آن جامعه منحصر نخواهد ماند و در سایر جوامع اشاعه پیدا خواهد کرد.
روحانی با اشاره به مشکل آوارگان و مهاجرین در جهان، اظهار داشت: در ایران با اینکه از امکانات محدودی برخوردار است، 3 میلیون آواره افغانستانی در کنار مردم ما زندگی میکنند و زمانی که اروپای بزرگ با امکانات اقتصادی بالا در مقابل چند صد هزار آواره اظهار نگرانی و ناراحتی کرد، میتوان درک کرد که ملت ایران چه بار سنگینی را در سالهای گذشته تحمل کردهاند.
روحانی به موضوع توافق هستهای اشاره کرد و گفت: معتقدم که توافق هستهای ایران میتواند به الگویی برای حل و فصل سایر مسائل جهانی تبدیل شود.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: اگر در یک توافق یکی از طرفین احساس برد و دیگری احساس شکست کند، آن توافق یا حاصل نمیشود و یا ادامه پیدا نخواهد کرد. لذا ما از ابتدا بر توافق برد برد تأکید داشتیم و همان اصولی که در توافق هستهای ایران مد نظر قرار گرفت، در هر موضوع دیگر منطقهای و بینالمللی که مورد توجه قرار بگیرد، میتواند به حل آن موضوع منجر شود.
رئیسجمهور در پاسخ به سوال یکی از حاضران این مؤسسه درباره کاهش قیمت نفت، اظهار داشت: قیمت نفت در بلندمدت در چنین شرایطی باقی نمیماند و به طور طبیعی زمانی که قیمت نفت کاهش پیدا میکند، در آینده باید انتظار افزایش قیمت آن را هم داشته باشیم.
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]