واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پژوهشگر سنگنگارههای ایران مطرح کرد
امکان جذب دهها میلیارد دلار با ساخت بزرگترین اکوموزه جهان در تیمره
یک پژوهشگر سنگنگارههای ایران گفت: سنگنگارههای موجود در تیمره بیش از 40 هزار سال قدمت دارند که در صورت ایجاد بزرگترین اکوموزه جهان در این منطقه میتوانیم سالانه دهها میلیارد دلار درآمدزایی داشته باشیم.
محمد ناصری در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام، اظهار داشت: جذابیتهای موجود سنگنگارههای تیمره به حدی است که علاقهمندان از سراسر دنیا با سختیهای موجود سعی در رساندن خود به تیمره و مشاهده آثار چند دههزارساله سنگنگارههای ایران دارند.
وی با تأکید بر اینکه اکوموزهها در دنیا معروف هستند، ادامه داد: وقتی گردشگر وارد مجموعه اکوموزه میشود هوای تمیز را استشمام کرده، صخرهنوردی و پیادهروی ملایم دارد و چیزهایی را مشاهده میکند که در هیچ کتابی یافت نمیشود.
به گفته وی از تیمره توریستهای خارجی زیادی دیدن کردهاند که میتوان به گردشگران اهل فرانسه، اسکاتلند، هلند، لبنان، سوئد و فنلاند اشاره کرد.
ناصری ادامه داد: گردشگران حاضر شده در ایران با مشکلاتی از جمله نداشتن راهنما و برنامهریزی لازم روبرو بودند که با راهنمایی انجام شده از این منطقه بازدید داشته و در ارتباطات بعدی و روایت آنها از منطقه اظهار خوشحالی و شگفتی آنها را شاهد بودیم.
این پژوهشگر سنگنگارههای ایران گفت: متأسفانه امروز هیچ نگهداشت علمی و خاصی برای این آثار وجود ندارد و در طبیعت رها هستند و گهگاه جویندگان گنج و قاچاقچیان، سنگنگارهها را از بین برده یا به سرقت میبرند.
به گفته وی در حال حاضر پروژههای سدسازی، جادهسازی و انتقال آب به قم، باعث از بین رفتن تعداد زیادی از این سنگنگارهها شده است.
ناصری با بیان اینکه با احداث سد، 5 هزار اثر از این آثار در قعر آب جای گرفتند، ادامه داد: آدمهایی هم که از این منطقه عبور میکنند با نوشتن یادگاری این آثار را مخدوش میکنند و اسیدی شدن بارانها نیز تخریب این آثار که میراث بشری بوده و کهنترین آثار موجود در جهان هستند را تسریع میکند. وی با اشاره به ارزش تاریخی بسیاری از آثار، گفت: با برنامهریزی برای جذب توریست میتوانیم سالانه دهها میلیارد دلار درآمد ارزی از این منطقه داشته باشیم و بخشی از این درآمد را هزینه نگهداشت و حفظ آنها و چینشهای خاص کنیم.
ناصری ادامه داد: سنگهای رها شده را میتوانیم جمع کرده و موزه «راک آرت» درست کنیم و برای این مهم بنده بارها با دستگاههای ذیربط صحبت کردم که ترتیب اثری داده نشد و در نهایت گفتند چون تعداد این آثار زیاد است نمیتوانیم کاری بکنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنده بهعنوان کسی که بخشی از عمر خود را صرف پژوهش در این زمینه کردهام خطر زیادی برای اینها پیشبینی میکنم، بهطوری که اگر کاربستهای مناسب صورت نگیرد این آثار بهطور کلی از بین خواهند رفت.
گفتنی است، در حرکتی نوین بخش خصوصی و مردمی سعی دارند تا با حفظ و معرفی این منطقه تلاش خود را برای نجات تیمره انجام دهند، اکنون کمپین اجتماعی نجات تیمره در شبکههای اجتماعی در حال شکلگیری است. برای مشاهده تصاویر بیبدیل این منطقه و حمایت از این کمپین به صفحه اینستاگرام @saveteymare سر بزنید.
94/11/08 - 15:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]