تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 25 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815802493




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هنر نمایی تاتسویا هاساگاوا در جشنواره تئاتر فجر/سایه ژاپنی در شب بارانی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: هنر نمایی تاتسویا هاساگاوا در جشنواره تئاتر فجر/سایه ژاپنی در شب بارانی
«بازی سایه» با تمی ضد خشونت و پرداخت دراماتیک این سوژه توسط حرکات شکیل و نمایشی، مخاطبان شب اول، که اکثریتِ ظرفیت سالن (800 نفری وحدت) را شامل می شدند، 85 دقیقه به وجد آورد.
آفتاب : سرویس فرهنگی - امید بی نیاز*- نمایش «بازی سایه» نوشته و کار تاتسویا هاساگاوا از ژاپن در نخستین اجراهای خود در تالار وحدت با استقبال برآورد ناشدنی تماشاگران روبه رو شد. طوری که تماشاگران، ده دقیقه پس از پایان نمایش، همچنان در سالن ماندند و به تشویق های خود ادامه دادند. 


«بازی سایه» نمایشی بدون دیالوگ است که از طریق موسیقی و «گفتار متن»، یک دستمایه داستانی را در پس زمینه این اثر برای مخاطب تعریف می کند. سپس زیرنویس فارسی این گفتار متن، روی پرده می آید و مخاطب لحظه به لحظه در جریان داستانی قرار می گیرد که زیر بنای نمایش را شکل داده است. با این حال، فرم، حرکت، موسیقی، به اضافه برداشتی از «تئاتر سایه» ویژگی های اصلی این نمایش را شکل داده اند. 


«بازی سایه» با تمی ضد خشونت و پرداخت دراماتیک این سوژه توسط حرکات شکیل و نمایشی، مخاطبان شب اول، که اکثریتِ ظرفیت سالن (800 نفری وحدت) را شامل می شدند، 85 دقیقه به وجد آورد. 


تاتسویا هاساگاوا، کارگردان این اثر، با دستمایه قرار دادن داستانی در پس زمینه نمایش به فکر حفظ عناصر تماشاگر پسند به ویژه درام و سرگرمی است. بنابراین در لحظاتی که ریتم نمایش به اوج      می رسد، او به داستان خود فرود می بخشد.


این فراز و فرود یکی از شگردهای کارگردان در بسط و توسعه نمایش و پرداخت اثری 85 دقیقه ای است. ذهنیت جاری در داستان اگرچه بی تاثیر از سنت نویسندگی رایج در ادبیات ژاپن نیست، اما تمی رمانتیک در پیرنگ آن گنجانده شده است؛ ترس از اینکه انسان به سایه تبدیل شود، مثل شبحی بر داستان سایه افکنده است. شخصیت محوری نمایش به سایه تبدیل می شود و به قول خودش هیچ کاری هم از دستش بر نمی آید. به همین دلیل ( سایه شدن) او نامزد خود را از دست می دهد. کش و قوس های زندگی او در تقابل با دیگر آدم های نمایش از مهمترین عناصر درام و کشمکش در داستان این اثر است. با این حال، مثل بسیاری از پایان های عامه پسند، پایان این نمایش هم شاد است؛ یعنی شخصیت محوری دوباره به نامزدش می رسد. 


«بازی سایه» با وجود این مضمون رمانتیک از لحاظ ذهن ادبی- نمایشی، بی تاثیر از ذهنیت متن ژاپنی (اعم از رمان و نمایشنامه) نیست. بنابراین آنچه در روایت این اثر می آید، از ادبیات غنی ژاپنی و حتی نوشته های بزرگانی همچون ریونوسوکه آکوتاگاوا، یاسوناری کاواباتا، یوکیو میشیما، کوبو آبه و حتی هاروکی موراکامی تاثیر گرفته است.    


با همه تفاسیر، گارگردان ژاپنی و گروهش از تاثیر ادبیات و سنت نویسندگی در ژاپن به اثری صرفاً تئاتری چشم دوخته اند که فقط قصه و داستان نیست. زیرا نمایش آنها بدون دیالوگ است و زبان محوری از طریق نور و فضاسازی حرکتی و بدنی بازیگران و موسیقی تعریف می شود. نمایشی که هیجان انگیز و سرگرم کننده است.  به همین دلیل هم می توانند جمعیت تالار وحدت را در آن شب بارانی، خوشحال و راضی  به خانه هایشان بفرستند. 


• نویسنده، پژوهشگر و منتقد تئاتر











تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن