تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه نيّت درست داشته باشد، دل سالم و پاك دارد، زيرا سالم داشتن دل از وسوسه هاى شيط...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830602363




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قرص‌های استامینوفن کشنده هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: قرص‌های استامینوفن کشنده هستند؟
چند وقتی است که گمانه هایی با این محتوا در سطح جامعه دست به دست می شود.
کد خبر: ۵۶۳۴۴۵
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۱:۳۰ - 26 January 2016


چند وقتی است که گمانه هایی با این محتوا در سطح جامعه دست به دست می شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ؛ «کفن ضد عذاب قبر»،«سفینه‌های فضایی در چالوس»،«بلعیده شدن یک مرد توسط ماری عظیم الجثه» و ... همه شایعاتی است که از مدت‌ها پیش در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود.این شایعات که در طول سال‌ها با مردم تمام جوامع همراه بوده،این روزها سلامتی مردم را نشانه گرفته است.

با راه اندازی شبکه‌های اجتماعی نه تنها این شایعات بیشتر شده؛بلکه رنگ و بویی دیگر گرفته و از آن جا که هم اکنون بیشتر به مواد خوراکی و سلامتی مردم جامعه گره خورده،بیش از پیش در اذهان عمومی جلوه‌گر شده است.


*موج جدید شایعات اینترنتی!

این روزها خبر مرگ آور بودن نوعی قرص استامینوفن در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود.اگر چه پس از ورود شبکه‌های اجتماعی به کشورمان هرچند وقت یکبار موجی از این دست خبرها مثل:«واکسن سرطان زا میوه‌ها»،«سمی بودن سبزیجات»،«سم سرخ گوجه فرنگی»،«مرغ‌های آلوده به سرب»،«روغن پالم در ماست »،«برنج‌های آلوده» و ... در شبکه‌های اجتماعی به حرکت در می‌آید و مخاطبان را سردرگم می‌کند،اما این سوال پیش می‌آید که چرا این قبیل شایعات ساخته می‌شوند و شهروندان چگونه باید از کذب و حقیقت بودن آنها مطلع شوند؟!


*وقتی ناآگاهی جو جامعه را تغییر می‌دهد!

شاید برخی از افراد مدتی به این شایعات توجه کنند و آنها را به دیگران نیز گوشزد کنند،اما با گذر اندک زمانی از  یادها فراموش می‌شود به راستی چرا اجازه می‌دهیم مسائلی که در مورد آنها اطلاعی نداریم و به طور معمول برای دانستن حقیقت‌شان نیز هیچ تلاشی نمی‌کنیم،جو جامعه را دگرگون کند و به یک باره از ذهن ها دور شود؟!

رعنا،29 ساله،که این روزها کارمند است،اگر چه زمانی را برای تحقیق صحت این مطالب نمِی‌گذارد،اما ترجیح می‌دهد این شایعات را باور نکند و در انتشار آن‌ها نیز نقشی نداشته باشد.


*شایعه پراکنی محصول ناآگاهی است

شاید ضرب المثل یک کلاغ چهل کلاغ نیز موید همین موضوع شایعه پراکنی و دست به دست کردن آن باشد،که نشان از قدمت این عادت ناپسند دارد و البته گویای این مورد است که بسیاری از شایعات معمول ناخواسته ساخته و بازتاب داده می‌شوند.

لیلا،30 ساله،دانشجو،ترجیح می‌دهد به جای تحقیق و پژوهش درمورد مطالبی که به دستش می‌رسد،خودش با سنجیدن اتفاقات اطرافش درستی یا نادرستی آنها را تشخیص دهد.البته با اینکه از صحت این اطلاعات اطمینان کافی ندارد،ولی با بازنشر آنها به انتشارشان کمک می‌کند،تا به قول خودش دیگران هم مطلع شوند.

دکتر هادی جعفربای شایعه را محصول جهل و نادانی برخی انسان‌ها می‌داند و می‌گوید:وقتی افراد اطلاعات دقیق نداشته باشند تحت تاثیر قرار می‌گیرند و این گونه می‌شود که بازار شایعات رونق پیدا کرده و بسیار پرمشتری می‌شود.در واقع شایعه سازان از نقطه ناآگاهی مردم سوءاستفاده می‌کنند و این مسائل را دامن می‌زنند.


*وقتی گروهی از رسانه‌ها سکوت می‌کنند!

شاید اگر رسانه‌ها دربازتاب تایید یا تکذیب اینگونه مطالب قوی‌تر عمل می‌کردند،بسیاری از افرادی که این شایعات را درست وترویج می‌کردند،از رواج دادن این مطالب صرف نظر می‌کردند و راه دیگری برای شیطنت‌ خود پیدا می‌کردند.

جعفربای معتقد است: اگر چه شایعه سازی در برخی مواقع سازمان یافته است،ولی در بسیاری مواقع برای افراد سرگرمی محسوب می‌شود.فرد به دنبال شیطنت خود،در پی واکنش مردم است و این گونه موج منفی افکار جامعه را تهدید می‌کند و بی شک آگاهی‌های درست رسانه‌ها و عملکرد دقیق و به موقع آنها نقش کلیدی در رساندن اطلاعات دقیق به مردم و افکار عمومی جامعه دارد.


**شایعات راست یا دروغ؟!

سید حسین هاشمی وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی،برخی افشاگری‌ها درباره تقلبات غذایی را ناشی از تسویه حساب‌های شخصی و ... دانسته است . اما با این حال با اطلاعاتی که پیرو این شایعات در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود،شهروندان بسیاری به دنبال درستی یا نادرستی آنها سردرگم هستند و همچنان هیچ مسئولی پاسخگو نیست که شهروندان چگونه باید از صحت و کذب بودن این شایعات مطلع شوند و یا چرا پس از گذشت زمان بسیاری برای از این شایعات هیچ تکذیبیه قانع کننده‌ای منتشر نمی‌شود؟!

























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن