واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
علما باید با گروههای تکفیری مقابله فکری کنند رئیس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری گفت: لازم است علمای اسلام در حوزه مقابله با انحرافات و فعالیتهای فکری گروه های تکفیری در جهان اسلام مقابله فکری کنند.
به گزارش فرهنگ نیوز، نشست خبری همایش خطر جریان های تکفیری در دنیای امروز و مسئولیت علمای جهان اسلام تحت اشراف آیت الله مکارم شیرازی که قرار است هشتم بهمن ماه در شهر مقدس قم برگزار شود، بعد از ظهر امروز دوشنبه ۵ بهمن ماه در سازمان تبلیغات اسلامی با حضور دکتر علی اکبر ولایتی، عضو شورای راهبردی کنگره و حجت الاسلام دکتر حکیم الهی ریاست دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری برگزار شد.
ولایتی در این نشست گفت: یکسال پیش برای اولین بار با ابتکار آیت الله مکارم شیرازی این اجلاس تشکیل شد. این اجلاس ثمره احساس مسئولیت علمای بزرگ و مراجع عظام تقلید احساس در مقابل جریان های انحرافی و تکفیری بود که در طی سال های اخیر در دنیای اسلام به وجود آمدند.
وی با بیان اینکه این مقابله شکل های مختلفی دارد، گفت: مهمترین این مقابله ها مقابله با ایدئولوژی آنها است. اینها با تفسیر و تعبیر انحرافی از دین، مردم را فریب می دهند نظیر آنچه در صدر اسلام در خوارج بود که با تفسیری نادرست از قرآن و سنت خودشان را مجاز می د انستند به کوچکترین بهانه ای مردم را به کفر و زندقه و الحاد محکوم کنند و آنها را بکشند.
عضو شورای راهبردی کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری ادامه داد: حضرت علی(ع) فرمودند «من در مبارزه با خوارج چشم فتنه را کور کردم.» یعنی اگر حضرت علی(ع) نبود کسی نمی توانست حریف آنها شود. الان هم با چنین تفاسیری تکفیریها مردم را فریب می دهند و عربستان پشت این قضیه است و آمریکا و صهیونیسم از آنها دفاع می کنند چرا که وجود داعش به نفع آنها و یک ضد حمله ای بر علیه بیداری اخیر اسلامی است.
ولایتی تصریح کرد: بیداری اسلامی در کل جهان به وجود آمد و ایران سرآمد آنها بود. همه جای دنیا تحت تاثیر امواج بیداری اسلامی قرار گرفتند. اولین آثار بیداری اسلامی در تونس، بعد یمن بود و بعد جاهای دیگر. برای مقابله با بیداری اسلامی دشمن عده ای افراد منحرف را تحت عنوان اسلام سلفی تجهیز کرد برای اینکه خط مقاومت در برابر استکبار را بشکند.
وی ادامه داد: همه باید نسبت به انحراف بزرگی که در جهان اسلام به وجود آمده، هوشیار باشیم و نقش علمای اسلام، در این میان نقش درجه اول است چرا که همانطور که با ایجاد انحراف در فکر این کار را انجام می دهند باید از همان جا یعنی حوزه فکر به جنگ آنها رفت. علمای اسلام، تشیع و به ویژه آیت الله مکارم شیرازی پیشتاز این حرکت شدند که از حوزه های علمیه این حرکت فکری و علمی ضد جریان تکفیری بلند شود.
حجت الاسلام دکتر حکیم الهی نیز در این نشست خاطرنشان کرد: همانگونه که مستحضرید از بعد از رحلت پیامبر(ص)، مذاهب فقهی و مکاتب کلامی متعدد و متنوعی در حوزه اسلامی شکل گرفت. دلیل تنوع مذاهب فقهی برداشتهای متفاوت از متون دینی و اجتهاد بود، اما افزون بر برداشت های متنوع و متعدد از متون دینی عامل دیگری موجب رشد این مکاتب می شد که به آن می توان عامل بیرونی نام داد و آن تامین منافع سیاستمداران در هر عصری بوده است. آنها برای اینکه به منافع بیشتری دست یابند هر از چندگاهی یکی از این مکاتب را ترویج می کردند و یا گاهی این مکاتب فقهی را سرکوب می کردند.
رئیس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری افزود: این تنوع فکری در حوزه کلامی و مذاهب فقهی به گونهای نبود که موجب اصطکاک و خونریزی در جهان اسلام باشد. گرچه تاریخ اسلام شاهد برهه هایی از این مسائل بوده است. امروز با جهل و ناآگاهی از منابع و مصادیق اسلام موجب شده آموزه های دینی طور دیگری تبیین، تفسیر و توضیح داده شود.
وی افزود: بدیهی است که عامل خارجی از برداشت های غلط از اسلام برای اهداف سیاسی و نظامی خود سوءاستفاده می کند تا اینکه در دهه گذشته به پیروی از وهابیت گروهی برداشتهای جدیدی از اسلام ارائه کردند بدون اینکه دانش جدید از مسائل فقهی و کلامی داشته باشند. آنها اسلام را با نگاه جاهلانه خود تفسیر می کنند که در ادامه موجب ناآرامی در میان مسلمانان و حتی غیرمسلمانان و همچنین موجب تخریب اسلام رحمانی در جهان شده است. از این رو لازم بود علمای اسلام در حوزه مقابله با این انحرافات فکری فعالیت کنند.
حجت الاسلام الهی اضافه کرد: آیت الله مکارم شیرازی از سه سال پیش به فکر همایشی برای راهکارهای مقابله با این حرکات فکری منحرف بودند فلذا همایشی را طرح کردند و خود ایشان مدیریت و سیاستگذاری این همایش را برعهده گرفتند. آیت الله جعفر سبحانی نیز دبیری این همایش را برعهده گرفت. این همایش در ۱۰۰ سال اخیر کم نظیر است و وجود دو مرجع بزرگ شیعه با شخصیت های برجسته حوزوی از نقطه قوت این همایش است که نخستین همایش آن در سال گذشته با حضور ۳۰۰ میهمان خارجی و ۷۰۰ میهمان داخلی برگزار شد و بیش از ۴۰ عنوان کتاب به زبان های مختلف از این همایش به چاپ رسیده است.
رئیس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری در ادامه توضیح داد: به دنبال حرکت موفقیت آمیز کنگره مقابله با جریان های افراطی و تکفیری در سال گذشته که در قم برگزار شد، علمای جهان اسلام از آیت الله مکارم شیرازی خواستند که این حرکت های علمی، فکری و معرفتی ادامه یابد و برای این کنگره دبیرخانه دائمی تاسیس شود. آیت الله مکارم شیرازی هم دستور دادند که دبیرخانه دائمی کنگره تاسیس شود تا فعالیت های خود را در سه حوزه ارتباطات، پژوهشی و آموزشی ادامه دهند.
در ادامه، نشست خبری همایش خطر جریان های تکفیری با پرسش و پاسخ خبرنگاران بین المللی کشورهای مختلف دنیا پایان یافت.
منبع: مهر
94/11/5 - 16:56 - 2016-1-25 16:56:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]